104 Reacties

2 jaar geleden

Hoi Tarabloem, Wat heftig, sterkte ❤ Ik heb het met ongeveer hetzelfde termijn gehad als jij en ik heb het opgewekt met medicatie. Je hebt als het goed is ook de keuze voor afwachten of curretage. Doe wat voor jou het fijnst voelt.

2 jaar geleden

Sterkte zeg, bij mij was het iets eerder met 8 weken maar in principe zeiden ze dat je 2 weken mag afwachten. De vraag is of je dat wilt natuurlijk. Bij mij begon het na 2 dagen vanzelf. Nogmaals sterkte en neem je tijd om te kiezen wat fijn is voor jou en om alles te verwerken.

2 jaar geleden

Dank voor jullie berichtje. Het vruchtje is dus bijna 2 weken geleden al gestopt met groeien. Hoelang zou ik nog moeten wachten? En hoe werkt dat met medicatie Marijke? Werkt het op dezelfde dag? Of dagen? En wanneer was de hcg uit je lichaam? En nu weer zwanger zijn jullie? Sorry voor alle vragen hoor😞.

2 jaar geleden

Reactie op Tarabloem

Dank voor jullie berichtje. Het vruchtje is dus bijna 2 weken geleden al ge ...
Geen sorry voor de vragen, die onzekerheid en vraagtekens herkennen we allemaal! Ik moest op de vrijdag een voorbereidend medicijn slikken, en op zaterdag en zondag 2 keer 2 pillen inbrengen in mijn vagina. Daardoor kwam het los. Ik ben het vruchtje de woensdag verloren. Verwacht wel veel pijn en veel bloed. Dat bloeden hield bij mij ook best lang aan. Ik weet niet wanneer het hcg uit mijn lichaam was, maar was ongeveer een maand daarna ongesteld. Wij hebben bewust even gewacht en 3 maanden later was ik weer zwanger. Inmiddels een gezonde dochter van 1.

2 jaar geleden

Ach wat verdrietig, heel veel sterkte!! Ik heb een miskraam gehad en mocht kiezen of ik wilde wachten tot het natuurlijk zou komen aangezien ik al wel bloedde of pilletjes inwendig inbrengen om het proces te versnellen, ik koos voor dat laatste. Drie pilletjes ingebracht, paar uur later weer en opeens kwam het vruchtje eruit. Heb er zelf niks van gevoeld qua krampen ofzo, maar dit is wel mogelijk. Wij hebben het vruchtje in een luciferdoosje gedaan en begraven onder onze mooiste hortensia, zodat elk jaar als die bloeit we herinnert worden aan ons eerste zwangerschap❤️ heel veel sterkte toe gewenst! ❤️

2 jaar geleden

Reactie op MarijkeYoshi

Geen sorry voor de vragen, die onzekerheid en vraagtekens herkennen we alle ...
Lief dank je wel. Fijn dat je snel weer zwanger bent geworden van je dochtertje❤️. Was je cyclus daarna weer normaal? Of ontregeld? Weet je aan de ene dacht ik: ik voelde me zo verschrikkelijk en was blij dat ik bijna over de eerste trimester was. En nu weer opnieuw proberen en dan weer de eerste trimester weer hel (als het mag lukken natuurlijk).

2 jaar geleden

Reactie op Tarabloem

Lief dank je wel. Fijn dat je snel weer zwanger bent geworden van je dochte ...
Mijn cyclus was daarna weer normaal, dus dat scheelde een hoop. Weet dat het nu geen garantie is dat je je bij de volgende zwangerschap weer vreselijk voelt. Ik ben nu weer zwanger en voel me heel anders dan vorige keer.

2 jaar geleden

Reactie op Paige

Ach wat verdrietig, heel veel sterkte!! Ik heb een miskraam gehad en mocht ...
Aah wat ontzettend mooi❤️. Fijn dat jullie het vruchtje hebben kunnen opvangen❤️❤️❤️. Hoelang duurde het voor jou dat je weer zwanger was? En de hcg? Ik voel me nog zo verschrikkelijk ellendig (hormonaal). Wil het echt zsm uit m’n lichaam hebben. Las dat curretage beschadigingen kan maken. Denk dat ik ook pillen zou willen…

2 jaar geleden

Reactie op Tarabloem

Lief dank je wel. Fijn dat je snel weer zwanger bent geworden van je dochte ...
Wat ik je wel wil aanraden is erna een x te testen , als je dan een negatieve test hebt weet je dat je HGC uit je lichaam is. Ik had dit namelijk niet gedaan en had precies 4 weken na m'n miskraam een positieve test, ze dachten een restant van m'n miskraam, maar inmiddels is dat restant alweer bijna twee jaar haha🙈 als ik tussendoor een negatieve test had gehad wist ik gelijk al zeker dat het om een nieuwe zwangerschap ging, had me een hoop zorgen gescheeld.

2 jaar geleden

Reactie op Tarabloem

Aah wat ontzettend mooi❤️. Fijn dat jullie het vruchtje hebben kunnen opvan ...
Ja dat was voor mij inderdaad ook de reden om de pilletjes te doen. Logisch dat je je verschrikkelijk voelt, het is ook echt heel klote en er zijn geen goede woorden voor! Ik had me ziek gemeld, een week lang heel veel gehuild en daarna werd de pijn al snel verzacht door een nieuwe zwangerschap, had toevallig net al opnieuw hierover gereageerd🙈 Geef jezelf de tijd om verdrietig te zijn en te rouwen, dan zal je je het snelst weer fijner voelen dan wanneer je t wegstopt en afleiding gaat zoeken❤️

2 jaar geleden

Sterkte ! Ik heb iets eerder dit meegemaakt en ik heb toen gekozen voor een curretage omdat mij verteld werd dat met pillen soms nog iets kan blijven zitten en dan alsnog een curretage moet plaatst vinden . Ik voelde me prettiger bij een curretage en ben ong half jaar later opnieuw zwanger geworden en heb nu een gezonden meid van 17 maanden. Kies waar jij je het beste bij voelt en geef het tijd om een plekje te geven en te verwerken !

2 jaar geleden

Wat een naar bericht, veel sterkte! Over het verdere verloop kan ik je niets vertellen. Ik weet alleen dat toen ik een miskraam kreeg (kwam spontaan) de VK mij belde in het kader van nazorg. Ik heb dit als ontzettend prettig ervaren. Probeer ervoor open te staan. Jullie zijn een vruchtje verloren: hier kan en wil je niet voor wegkijken. Dit is heel verdrietig en dit is een proces waar een telefoontje van een verloskundige helpend in kan zijn. Veel sterkte 🌺

2 jaar geleden

He Tarabloem, Wat heftig voor je..sterkte! Het is logisch dat je vol met vragen zit en onzekerheid. Je wordt ineens overladen met vanalles waar je helemaal niet op zit te wachten. Ik was de eerste keer 10 weken zwanger toen het misging. Eerst bijna 2 weken gewacht maar toen toch met pillen begonnen. Eerst tabletje innemen en een dag later vaginaal inbrengen. Bij mij ging dit gepaard met veel krampen en overmatig bloedverlies en kreeg ik diezelfde avond een curretage in het ziekenhuis omdat het kindje niet loskwam. Ik zeg dit niet om je bang te maken, maar zodat je weet dat het een heftig proces kán zijn. Iedereen ervaart dit anders en elk lichaam reageert er anders op. Doe de komende dagen vooral waar jij je goed bij voelt en go with the flow hoe je lichaam het doet... en neem de tijd om het een plekje te geven. Ik wens je veel sterkte en rust de komende dagen!

2 jaar geleden

Reactie op Mamavanwondertjes

He Tarabloem, Wat heftig voor je..sterkte! Het is logisch dat je vol met v ...
Dank voor je berichtje ❤️. Ook heftig voor jou 💔. Waarom de avond zelf? Is het niet zo dat je 2 dagen dient te wachten? Fijn dat jij er bovenop bent gekomen. Na hoeveel tijd was bij jou de hcg uit je lichaam? Ben je nu weer zwanger? Het klinkt misschien stom maar ik wil ‘er’ zsm van af zijn en weer ‘schoon’ zijn. Ik voel me nog zo ellendig door die hormonen..

2 jaar geleden

Reactie op Tarabloem

Dank voor je berichtje ❤️. Ook heftig voor jou 💔. Waarom de avond zelf? Is ...
Dat klinkt helemaal niet stom, dat had ik ook. Ik wilde het ook zo snel mogelijk eruit hebben.

2 jaar geleden

Ben je inmiddels gebeld door je vk?

2 jaar geleden

Reactie op yvonneW12

Sterkte ! Ik heb iets eerder dit meegemaakt en ik heb toen gekozen voor ee ...
Ja, dat klopt. Je hebt gelijk. Fijn dat je hebt gekozen wat voor jou fijn voelde en dan je gezonde meid. Mooi❤️

2 jaar geleden

Reactie op Paige

Wat ik je wel wil aanraden is erna een x te testen , als je dan een negatie ...
Meen je niet! Wat mooi. Zo snel alweer zwanger! 4 weken erna? Wanneer ben je erachter gekomen. Je geeft me hoop haha. Super mooi om te lezen.

2 jaar geleden

Reactie op Tarabloem

Meen je niet! Wat mooi. Zo snel alweer zwanger! 4 weken erna? Wanneer ben j ...
Ja bizar hè! Ik had een echo twee weken na de miskraam, waarop ze dachten een cyste te zien op m'n eierstok, maar was niet groot genoeg om t zo te mogen noemen.. na googlen las ik dat het ook je eisprong kon zijn dus dacht laten we het gewoon gokken, nou gelijk raak dus haha! Het kan dus wel.. hoop dat t voor jou ook weer gauw raak is! Maar eerst hier eens van bijkomen ❤️

2 jaar geleden

In 2018 heb ik helaas ook een vroege miskraam gehad, vruchtje bleek gestopt te zijn met groeien bij 6.2 weken. Kwamen hier ook achter tijdens de eerste echo. Gekozen om mijn lichaam het zelf te laten oplossen. eerste echo was midden december, vruchtje kwam vanzelf los in de tweede week van januari. Waren minder leuke kerstdagen / oud&nieuw, Miskraam zelf was niet fijn, echt wel lichte weeën ervaren en verder hele heftige menstruatie krampen. Veel bloedverlies. Kruik is je beste vriend! (heb inmiddels een gezonde dochter van 2,3 jaar, dus weet hoe een bevalling voelt) Gewone menstruatie kwam na 3 maanden weer op gang. Sterkte met het verwerken van dit vervelende nieuws :(