8 Reacties

4 jaar geleden

In mijn ervaring zijn dat altijd hardgekookte eieren! Dus ik geloof dat je deze gewoon kan eten. 🤔

4 jaar geleden

Is zelf eieren koken en versieren niet leuker en voordeliger? Lekker vers eitje ipv zo'n goor koud,hard supermarktding?

4 jaar geleden

Ja, hoor. Kun je gewoon eten!

4 jaar geleden

Ja hoor kun je gewoon eten... Er bestaan zelfs rauwe eieren die eerst gepasteuriseerd zijn waardoor je ze toch kunt eten. De winkel kan zich niet veroorloven dat er jaarlijks honderden salmonella besmettingen zouden plaatsvinden door hun gekookte eitjes :)

4 jaar geleden

Ik dacht dat dit decoratie eieren waren! Nooit gedacht dat men gekookte Eieren kochten en ook opeten. Ik vond het vaak al zo zonde van het ei.

4 jaar geleden

Bureau de Wit (uitvoerende van NVWA) komt regelmatig langs in de keuken om te controleren of alles wel volgens de HACCP regels wordt nageleefd. Om onze cliënten van eten te mogen voorzien in de open keuken, moeten wij wel ieder jaar door de keuring heen komen. Ons is het volgende verteld: "Gekookte eieren mogen maar 2 uren ongekoeld/ op kamer temperatuur worden gepresenteerd. Daarna kunnen ze niet meer geserveerd worden. Hetzelfde geldt met yoghurt, melk en kaas. De reden hiervan is dat het een broedplaats kan worden voor bacteriën." Zelf heb ik hier nooit bij stilgestaan, omdat ik geen zuivel nuttig. Maar heel belangrijk om buikgriep te voorkomen! Binnen 2 uren thuis zijn, verstoppen en dan nuttigen.

4 jaar geleden

Hmm ik zou ze lekker zelf vers koken en schilderen. Denk dat het geen kwaad kan, maar vind het zelf een beetje een vies idee. Weet niet waarom..

4 jaar geleden

De geschilderde eieren die in de supermarkt verkocht worden zijn zeker lang genoeg gekookt en helemaal veilig. Ook hebben ze, naast verf, ook een speciale coating gekregen waardoor ze buiten de koelkast bewaard kunnen blijven na het koken. Dat kun je niet echt doen bij eieren die je zelf kookt. Extra veilig dus!