15 Reacties

3 jaar geleden

Zolang de zalm compleet gaar is mag je het eten. Zoals je kan zien op zwangerhap is gerookte zalm veilig nadat je het zelf nog goed genoeg verhit hebt, hete zalmsalade lijkt mij niet lekker

3 jaar geleden

Gerookte zalm salade is gemaakt van gerookte zalm en dat is niet voldoende verhit dus nee. Zalmsalade is (vaak) bereidt met verhitte zalm dus dat mag wel.

3 jaar geleden

Reactie op xxTessa

Zolang de zalm compleet gaar is mag je het eten. Zoals je kan zien op zwang ...
Hete gerookte zalmsalade bedoelde ik als laatste*

3 jaar geleden

Als het bereid is met warm gerookte zalm. niet met koud gerookte zalm (net als sashimi). Op de verpakking staat het misschien wel.

3 jaar geleden

Reactie op berryberry

Als het bereid is met warm gerookte zalm. niet met koud gerookte zalm (net ...
Warm gerookte zalm mag je niet eten zonder het daarna zelf te verhitten

3 jaar geleden

Reactie op xxTessa

Warm gerookte zalm mag je niet eten zonder het daarna zelf te verhitten
Oh ik eet het wel af en toe, ik weet dat het in de rookton al goed is verhit 😊 dus het heeft geen zin om het nog een keer te verhitten in dat geval.

3 jaar geleden

Reactie op berryberry

Oh ik eet het wel af en toe, ik weet dat het in de rookton al goed is verhi ...
Jouw keuze, maar het wordt afgeraden. Zou het dus niet aan anderen aanraden

3 jaar geleden

Reactie op berryberry

Oh ik eet het wel af en toe, ik weet dat het in de rookton al goed is verhi ...
Het moet verhit zijn warmer dan 75 graden. Dus dat is de enige definitie van goed verhit. Zou oppassen met dat soort adviezen aan anderen geven.

3 jaar geleden

Reactie op berryberry

Oh ik eet het wel af en toe, ik weet dat het in de rookton al goed is verhi ...
Ik ben wel benieuwd; is de vis ook volledig gaar door de rookton?

3 jaar geleden

Reactie op e242

Ik ben wel benieuwd; is de vis ook volledig gaar door de rookton?
Ja!

3 jaar geleden

Reactie op Mama Aapie

Het moet verhit zijn warmer dan 75 graden. Dus dat is de enige definitie va ...
Klopt!

3 jaar geleden

Bij warm roken wordt de kerntemperatuur max 55 graden. De rookkast an sich kan 75 graden bereiken, maar de binnenkant van de vis wordt dat niet. Anders wordt hij droog en valt hij uit elkaar. Als hij zo gaar is dat je de lamellen van de vis 1 voor 1 kunt loshalen, dan is de vis zo gaar dat je hem kunt eten.

3 jaar geleden

Reactie op berryberry

Oh ik eet het wel af en toe, ik weet dat het in de rookton al goed is verhi ...
Hangt helemaal af van de roker. Dorp verderop rookt bewust op minstens 75 graden zodat zwangeren het kunnen eten. Hij verkoopt ook alleen vers, nog warm uit de ton. Hier in het dorp is het al een paar dagen oud en gekoeld en word er rond de 65 graden gerookt. Je hebt ook nog koud roken 😅

3 jaar geleden

Reactie op Bijnamoedervan2

Hangt helemaal af van de roker. Dorp verderop rookt bewust op minstens 75 g ...
Precies altijd aan de roker navragen. En zo snel mogelijk vers opeten. En niet uit de supermarkt kopen. Koud gerookt is nooit goed tijdens de zwangerschap natuurlijk.