10 Reacties
5 jaar geleden
Volgens mij is het niet perse de bedoeling dat je meer zout gaat eten met een lage bloeddruk. Het crackertje of dropje alleen pakken op het moment dat je je echt slap voelt. Verder zorgen dat je altijd genoeg water drinkt (ten minste twee liter) en dan zou je er in principe weinig last van moeten hebben. Luister goed naar je lichaam. Het is in ieder geval beter om een lage bloeddruk te hebben dan een hoge, maak je niet te veel zorgen. 😊
5 jaar geleden
Zout is niet echt ongezond als je geen hoge bloeddruk of veel vocht vasthoudt dacht ik. Verder zouden tomaten natuurlijk je bloeddruk verlagen en zo zijn er misschien nog meerdere natuurlijke middelen die je kan vermijden omdat ze je bloeddruk verlagen. Even op onderzoek uitgaan
5 jaar geleden
Naast een keer een zout dropje of iets inderdaad nemen als je je echt slap voelt, kun je ook wat 'fitness' oefeningen doen om de boel wat op te pompen als het ware. Kan ook al met vrij simpel even wat rondjes lopen op een iets hoger tempo en je knieën hoger optrekken tijdens het lopen, je hoeft geen hele marathon te gaan lopen, maar veel bewegen heeft toen bij wel geholpen om de bloeddruk wat hoger te krijgen/houden. Google eventjes op wat simpele oefeningen geschikt voor zwangere vrouwen. :)
5 jaar geleden
Ik at standaard 3 dropjes per dag (mag ook zoet zijn) en dat hielp heel goed.
Als je er echt heel veel last van hebt kan je ook een beetje zout over komkommer of tomaat strooien misschien?
En goed drinken, rustig opstaan.
Ook lichaamsbeweging helpt! Wat lichte yoga of andere oefeningen of wandelen :)
4 jaar geleden
Helaas heb ik geen tips voor je. Mijne is rond de 95/47 en man wat ben ik beroerd.
Werken lukt niet en steeds gevoel van flauw vallen ( zit er heel dicht tegenaan)
Enige tip is rustig aan doen ( ik zit helaas in de ziektewet hierdoor) durf geen auto te rijden en heb echt dagen dat ik amper van het bed of bank af kom… honds beroerd ( bloedneuzen, duizeligheid en sterren zien, draaierig, misselijk ( tot net niet braken 🤢) echt naar..
4 jaar geleden
Ik heb week 20 tot 26 overleefd op 4 a 5 bouillonblokjes per dag. Die at ik zo op. Aangevuld met cola en water.














