10 Reacties

2 jaar geleden

Is inderdaad wel beetje laag, moet tussen de 4 en 6 zijn voor zwangere vrouwen. Maar duidt volgens mij niet op zwangerschapsdiabetes. Hoe lang van te voren had je gegeten en wat had je gegeten? Kan het zijn dat de suiker uit je eten nog niet opgenomen was door je lichaam?

2 jaar geleden

Is inderdaad wel beetje laag, moet tussen de 4 en 6 zijn voor zwangere vrou ...
Ik heb om 15:00 uur geprikt, en was al sinds de ochtend aan het eten. Gewoon broodjes, tussendoor, fruit

2 jaar geleden

Reactie op lynna2022

Ik heb om 15:00 uur geprikt, en was al sinds de ochtend aan het eten. Gewoo ...
Mmh wat gek zeg, wat zei de verloskundige ervan dan?

2 jaar geleden

Hoelang voor het prikken heb je niet meer gegeten?

2 jaar geleden

Ik heb reactieve hypoglycemie. Hierbij ook juist lage bloedsuikers na inname van vooral koolhydraatrijke voeding. Miss dat je dit eens kunt opzoeken en wat herkent?

2 jaar geleden

Hoe voelde je je met die 2,8 mmol/l? Onder de 4 is laag. De meeste mensen krijgen dan hongerklop of een adrenalinereactie.

2 jaar geleden

Mmh wat gek zeg, wat zei de verloskundige ervan dan?
Die hebben niks gezegd nog… ze zeiden dat ik het met de volgende afspraak met ze bespreek

2 jaar geleden

Reactie op SmilingEve

Hoe voelde je je met die 2,8 mmol/l? Onder de 4 is laag. De meeste mensen ...
Honger, maar dat heb ik sowieso echt de laatste tijd. Ook veel dorst en soms erg agressief

2 jaar geleden

Reactie op SusanB88

Hoelang voor het prikken heb je niet meer gegeten?
1,5 uur denk ik 🤷🏽‍♀️

2 jaar geleden

Reactie op lynna2022

Honger, maar dat heb ik sowieso echt de laatste tijd. Ook veel dorst en som ...
Dan raad ik je aan voorlopig lekker toe te geven aan die honger. Beste is misschien iets met koolhydraten, maar ofwel langzame koolhydraten (volkoren, zilvervliesrijst enz) ofwel wat snellere koolhydraten waarvan de snelheid van opnemen geremd wordt, door andere voedingsstoffen zoals groente of vezels (fruit bijvoorbeeld). Dan komen de koolhydraten verspreid over een langere tijd vrij en voorkom je dalen en pieken. Veel dorst zou kunnen wijzen op hoge suikers. Ik vermoed dat jouw lichaam nu extreem sterk reageert op insuline en glucagon, de twee hormonen die je lichaam tot beschikking heeft om de bloedsuiker te regelen. Ik ben zelf geen arts. Mijn man heeft diabetes type 1. En een vriendin van mij reageert te sterk op alle hormonen, die krijgt lage bloedsuikers van iets heel zoets eten. Door iets zoets te eten, komt er insuline vrij, wat de bloedsuiker laat dalen, maar bij haar daalt het dan dus te ver. Het verhaal van die vriendin doet mij aan jouw verhaal denken. Bij mensen waarbij de suikerhuishouding gewoon goed gaat, is een bloedsuiker van 4-6 mmol/l normaal. Alles onder de 4 is een hypo. Alles boven de 6 is te hoog, hoe hoger hoe slechter. Kom je boven de 16, betekent dat eigenlijk dat je of zelf geen insuline meer aanmaakt (type 1), of dat je lichaam niet meer reageert op insuline (type 2). Te laag is erg op de korte termijn, to hoog is erg op de lange termijn. Kom je onder de 1, dan raak je in coma, dan hebben je hersenen niet genoeg energie meer. Zit je te lang te hoog (al jaren slecht ingestelde diabetes), dan krijg je kwalen zoals neuropathie, hart- en vaatziekten, ogen die achteruit gaan, slechte wondgenezing. Neuropathie is een verlies van gevoel, maar gaat vaak gepaard met pijn. En voor zwangeren is te hoog erg, omdat je kindje dan teveel suiker binnenkrijgt. Dat kan grote baby's opleveren met eerder inleiden of een keizersnede tot gevolg en de eerste paar dagen na de geboorte moet de suikerhuishouding van je kindje nog goed afgesteld worden, daarom vaak nog een paar daagjes in het ziekenhuis en/of bijvoeden. Als je zwangerschapsdiabetes hebt en borstvoeding wil geven, kun je alvast prenataal/antenataal kolven. Kun je bijvoeden met je eigen melk en komt je productie soepeler op gang.
Podcast Samen Groeien
Nieuwe aflevering: Oude trauma's en wat je mist van je kindloze bestaan

Lucy vertelt je alles over objectpermanentie en verlatingsangst. Want hoe ga je daarmee om? Verder hebben we het over tandjes, sociale media en de 'juiste' vorm van opvoeding. Want bestaat die wel?