14 Reacties

4 jaar geleden

Hoi, Dit kan ook komen doordat je juist gezonder bent gaan eten. Een beetje afvallen is over het algemeen niet erg en als jij je zorgen maakt gewoon even de verloskundige bellen. Mijn verloskundige heeft ook aangegeven regelmatig eten en gezond. Ik ben zelf nu 2 kilo afgevallen en 16 weken zwanger. Dit vond mijn verloskundige nog niet zorgelijk.

4 jaar geleden

Zo lang je gevarieerd eet en al je maaltijden neemt kan dat geen kwaad! Natuurlijk niet beginnen met een crashdieet maar gezond eten kan geen kwaad. Wat je nu verliest heeft niks met de baby te maken .

4 jaar geleden

Ik had het zelfde als jouw 😁 ik at ook veel zoet en at onregelmatig niet echt een vast patroon. Toen ik zwanger was ging ik over op gezond eten en een vast patroon en ik viel idd ook af. Maar daar hoef je echt niet zorgen over te maken. Je baby eet genoeg van jouw reserves en zolang je goed blijft eten en drinken is er niks aan de hand. Behalve als het steeds meer word dan zou ik toch even aan de bel trekken bij je VK of dokter. Ik had het voordeel dat ik niet zoveel kleding hoefde bij te kopen omdat ik afviel 😁 en zeker in het begin was ik hartstikke misselijk.

4 jaar geleden

Hey, heel flink van je, ik ben net begonnen met snoepen 🤓 Wel een kleine disclaimer: in je lichaamsvet worden afvalstoffen opgeslagen. Die komen beter niet vrij tijdens je zwangerschap, want dan passeren ze via je bloed tot bij de baby. Beetje meer (gezonde) calorieën opzoeken dus, zodat je niet afvalt, maar minstens stabiel blijft in het begin. Denk aan noten, avocado’s, zalm ...

4 jaar geleden

Eiwitten toevoegen. Yoghurt, melk, karnemelk, optimel? Fruit en groente extra toevoegen. Komkommers en tomaten om je brood op te leuken of als tussendoortje.

4 jaar geleden

Reactie op boysmup

Hey, heel flink van je, ik ben net begonnen met snoepen 🤓 Wel een kleine d ...
Dat was precies waarom ik mij ook een beetje zorgen maak.

4 jaar geleden

Reactie op Rianne94-24

Eiwitten toevoegen. Yoghurt, melk, karnemelk, optimel? Fruit en groente ext ...
Ik zal straks ook nog een glaasje warme melk nemen voor ik naar bed ga! ☺️

4 jaar geleden

Ik viel ook drie kilo af in het begin. Gezonder eten is prima maar probeer er nog een paar gezonde tussendoortjes tussen te doen. Komkommertje tomaatje, beetje fruit in de ochtend. En inderdaad wat eiwitten. Dus melk, kwark oid.

4 jaar geleden

Ik viel ook drie kilo af in het begin. Gezonder eten is prima maar probeer ...
Komkommers zetten niet echt zoden aan de dijk voor extra calorieën ... wel lekker, natuurlijk.

4 jaar geleden

Ik viel ook drie kilo af in het begin. Gezonder eten is prima maar probeer ...
Ik heb vandaag inderdaad ook al tussendoor wat fruit genomen. Hopelijk ga ik dat volhouden...😬

4 jaar geleden

Reactie op Patience80

Ik heb vandaag inderdaad ook al tussendoor wat fruit genomen. Hopelijk ga i ...
Inzetten op magere eiwitten en gezonde vetten, zou ik doen. Enfin, zou ik niet, doe ik! Ik heb hetzelfde ‘probleem’. Alleen niet door gezond eten, maar door het spugen en de misselijkheid... 4kg afgevallen, nog steeds op -2,5, op 18+3. Regelmatig een dikke dadel, vaak drinken met calorieën nemen, bv groentesap, amandelmelk ...

4 jaar geleden

Een richtlijn is, dat je mag afvallen, wat je aankomt 🤔. Dus dat je aan het eind van je zwangerschap niet aangekomen bent of afgevallen (mits je wel 12 kilo overgewicht hebt). Dat komt dus neer op een kilo of 1-2 per maand. Nu kom je in het begin niet veel aan van de zwangerschap, dus als je een beetje afvalt is niet zo'n probleem, gebeurt ook bij misselijk en overgeven. Maar zoals de andere dames al zeggen zou ik wel wat meer calorieën op een dag eten, want elke maand drie is wat veel.

4 jaar geleden

Ik ben tijdens mijn zwangerschap ook eerst 4 kg afgevallen... Pas tegen het eind vd zwangerschap ben ik 3 kg aangekomen. Tijdens mijn zwangerschap at ik ook stuk gezonder en vanaf week 28 ook geen frisdrank meer omdat ik zwangerschapsdiabetes had.. Wist het zo prima onder controle te houden. Paar dagen na mijn bevalling op weegschaal gaan staan en bleek 15 kg afgevallen te zijn vanaf eindgewicht (dus 12 kg van m'n oorspronkelijke begin gewicht). Dat je dus iets afvalt tijdens je zwangerschap is niet erg, zolang je dit maar niet bewust doet en goed en gezond blijft eten😉

VRIEND

4 jaar geleden

Ah, suiker... Moet je nagaan! Maar hou dat vol, minder snoepen! Is inderdaad beter voor jou en je baby. Als je gezond eet en genoeg energie, vitaminen en mineralen binnen krijgt, is er geen probleem. Een handje ongezouten noten is een prima snack alternatief voor een zak snoep 😊