27 Reacties
9 maanden geleden
Spoelen onder de kraan is helaas niet wassen en niet voldoende. Ik was al onze groente en fruit in water met een beetje baking soda. Ik vul een bak met water en een schep baking soda en laat de groente en fruit daar een kwartier in weken, spoel het daarna af met water en leg het in de fruit/groente schaal.
Fruit met een wat dunnere schil (zoals bosbessen), droog ik daarna voorzichtig in een theedoek anders wordt het vrij snel een zompige bedoeling.
9 maanden geleden
Ik spoel het gewoon af onder de kraan. Daarna wordt de groente gekookt of gewokt. Ik zie geen reden om dit anders te doen. Heb geen moestuin dus ik zie ook niet in waarom ik rauwe groente dat ik bij de supermarkt heb gekocht, extra moet wassen.
9 maanden geleden
Nooit gedaan, ik vind het persoonlijk wat vergezocht om dat met ieder stuk groente en fruit te doen.
9 maanden geleden
Reactie op VNG
Ik zie dit vaak langskomen. Weet je er meer over? Ik vraag me af of baking ...
Ja ik denk dat het fruit er wel sneller door bederft, wat ergens ook gewoon een hele natuurlijke reactie is. Biologisch en niet genetisch gemanipuleerde groente en fruit bederven ook veel sneller dan bespoten/gmo groente en fruit.
Je moet maar eens opletten hoe onnatuurlijk lang sommige groente en fruit nog onbedorven in je koelkast of fruitschaal liggen.
Ik koop waar mogelijk altijd biologisch, maar ik had laatst niet biologische tomaten die 3 weken (!) onbedorven en mooi rood bleven, maar de vraag is hoe gezond dat is 😕
9 maanden geleden
Reactie op Adastre
Doorontwikkeld om langer goed te blijven en bestrijdingsmiddelen zijn twee ...
Absoluut! Was meer een sidenote 🙄 Maar dat fruit/groente sneller bederft nadat ze in baking soda gewassen zijn is wel iets wat mij is opgevallen, dit verschilt wel echt per soort, dus bij appels (dikkere schil) zie ik het minder snel dan bij bijvoorbeeld aardbeien of bosbessen.
9 maanden geleden
Reactie op LMGbaby
Absoluut! Was meer een sidenote 🙄 Maar dat fruit/groente sneller bederft n ...
Dus bij soorten zoals bosbessen, aardbeien en druiven was ik ze liever een kwartier voor gebruik en bij appels, paprika’s etc. doe ik ze samen in een bak en leg ze daarna terug in de fruit/groente schaal, deze consumeer ik dan wel binnen gemiddeld drie a vier dagen.
9 maanden geleden
Reactie op Ingris
Ik dacht altijd dat wassen onder de kraan voldoende was. Ik deed het wat la ...
Idem!
9 maanden geleden
Ik denk dat het een lastig kwestie is/blijft. In principe
is wassen met water gewoon voldoende maar waar je ook mee wast je kunt het nooit helemaal voorkomen (bijv toxoplasmose dan). Pesticiden is helemaal lastig, want in sommig fruit/groente dringt dat gewoon door dus wat dat betreft maakt wassen dan niet zo uit. Ik was groente/fruit wel altijd en probeer ook veel bio te kopen.
9 maanden geleden
Sinds ik zwanger ben probeer ik het altijd te doen, maar met name bij komkommer vergeet ik het geregeld.
Ben er wel achter dat mijn blauwe bessen zoveel langer goed blijven nu. Dus dat sofa badje blijf ik voor de bessen sowieso doen na de zwangerschap
9 maanden geleden
Qua houdbaarheid helpt het om je fruit na het baking soda bad goed af te spoelen, af te drogen en daarna in het bakje terug te doen op een velletje keukenrol. Zo blijven ze niet vochtig














