14 Reacties

2 jaar geleden
Als het heeft gekookt is de alcohol eruit. Bij koud gebruik kan de de rode wijnazijn vervangen door natuurazijn

2 jaar geleden
Even gegoogeld en dit kreeg ik als antwoord! Dus denk dat bijna alle alcohol dan wel verdampt is?


2 jaar geleden
Ook al zouden het 4 eetlepels rode wijn zijn, dan zou het echt geen ramp zijn hoor. 4 eetlepels in een hele pan, zou me absoluut niet druk maken.

2 jaar geleden
Reactie op tessa-1
Rode wijn azijn bevat toch van zichzelf al geen alcohol meer? 😅
Bijna niet meer inderdaad. Zou er geen hele fles van leegdrinken (alhoewel ik dit qua smaak sowieso niet zou doen🤣🤣). Maar het kleine restant aan alcohol dat er eventueel nog in kan zitten verdampt zeer zeker tijdens het koken van hachee.

2 jaar geleden
In rode wijnazijn zit geen noemenswaardige hoeveelheid alcohol meer. De alcohol die er ooit in zat is namelijk omgezet in azijnzuur. Als er nog wel alcohol in zat had er in Nederland ook een percentage op de verpakking aangegeven moeten worden.
Wat overigens hieronder ook gedeeld wordt is dat eventuele alcohol eruit zou koken, dat is niet helemaal waar. Als je er gewoon wijn in zou doen zou de hoeveelheid alcohol wel verminderen maar niet wegkoken. Dus in sausjes/stoof etc geen echte alcohol (wijn/bier/sterke drank) toevoegen is het beste.
Als je de rode wijnazijn weg zou willen laten voor je eigen gemoedsrust (hoewel dus echt niet nodig), vervang het dan wel door een gewone azijn: de azijn helpt namelijk het vlees mals/zacht maken in stoofgerechten.