14 Reacties

2 jaar geleden

Je kan ook de azijn weglaten, die 4 eetlepels weglaten zullen je gerecht niet verpesten. Iedereen gaat wss zeggen dat dat kleine beetje niet uitmaakt maar ik zou hem gewoon eens zonder de rode wijn azijn maken

2 jaar geleden

Rode wijn azijn mag? Rode wijn zelf niet uiteraard 😉

2 jaar geleden

Als het heeft gekookt is de alcohol eruit. Bij koud gebruik kan de de rode wijnazijn vervangen door natuurazijn

2 jaar geleden

Volgens ZwangerHap mag je gewoon rode wijnazijn

2 jaar geleden

Even gegoogeld en dit kreeg ik als antwoord! Dus denk dat bijna alle alcohol dan wel verdampt is?

2 jaar geleden

Rode wijn azijn bevat toch van zichzelf al geen alcohol meer? 😅

2 jaar geleden

Ook al zouden het 4 eetlepels rode wijn zijn, dan zou het echt geen ramp zijn hoor. 4 eetlepels in een hele pan, zou me absoluut niet druk maken.

2 jaar geleden

Reactie op tessa-1

Rode wijn azijn bevat toch van zichzelf al geen alcohol meer? 😅
Bijna niet meer inderdaad. Zou er geen hele fles van leegdrinken (alhoewel ik dit qua smaak sowieso niet zou doen🤣🤣). Maar het kleine restant aan alcohol dat er eventueel nog in kan zitten verdampt zeer zeker tijdens het koken van hachee.

2 jaar geleden

Reactie op joos2022

Rode wijn azijn mag? Rode wijn zelf niet uiteraard 😉
Wtf! Hahaa.. hilarisch! Ik dacht echt dat dit een issue zou zijn! 🙈

2 jaar geleden

Reactie op tessa-1

Rode wijn azijn bevat toch van zichzelf al geen alcohol meer? 😅
Ja zit nog een restje in blijkbaar.. haha.. Wist ik ook niet.. Maar als de strenge Zwangerhap zegt dat het veilig is, dan geloven we dat 😂🎊🎉

2 jaar geleden

In rode wijn azijn zit volgensmij even veel alcohol als in een rijpe banaan 🤣 gewoon lekker eten.

2 jaar geleden

Reactie op Maybe

Wtf! Hahaa.. hilarisch! Ik dacht echt dat dit een issue zou zijn! 🙈
Eet smakelijk vanavond 😁

2 jaar geleden

In rode wijnazijn zit geen noemenswaardige hoeveelheid alcohol meer. De alcohol die er ooit in zat is namelijk omgezet in azijnzuur. Als er nog wel alcohol in zat had er in Nederland ook een percentage op de verpakking aangegeven moeten worden. Wat overigens hieronder ook gedeeld wordt is dat eventuele alcohol eruit zou koken, dat is niet helemaal waar. Als je er gewoon wijn in zou doen zou de hoeveelheid alcohol wel verminderen maar niet wegkoken. Dus in sausjes/stoof etc geen echte alcohol (wijn/bier/sterke drank) toevoegen is het beste. Als je de rode wijnazijn weg zou willen laten voor je eigen gemoedsrust (hoewel dus echt niet nodig), vervang het dan wel door een gewone azijn: de azijn helpt namelijk het vlees mals/zacht maken in stoofgerechten.