16 Reacties
4 jaar geleden
Ja ik twijfel. Maar gerookte achterham mag wel volgens de app. Ik heb beide weleens gegeten maar zag ineens dat er "gerookt" op staat. Ze zien er beide niet rauw uit verder? Zoals bv rauwe ham. Het is echt rozig
4 jaar geleden
Reactie op BabyJuni22Zomer
Ja ik twijfel. Maar gerookte achterham mag wel volgens de app. Ik heb beide ...
Geen idee, gerookte zalm mag in elk geval niet en ik zou al het gerookte vlees dan ook laten staan (tenzij je het op een pizza in de oven gooit of zo)
4 jaar geleden
Reactie op Diesje
Maar schouderham is gekookt en dus gaar. Gekookt en gerookt dus. 馃槒
Zou de "gerookte" schouderham dan gekookt + gerookt zijn?
4 jaar geleden
Reactie op Diesje
Maar schouderham is gekookt en dus gaar. Gekookt en gerookt dus. 馃槒
Dan zou je denken dat dit met ardenner boterhamworst ook het geval is, omdat boterhamworst ook is gekookt
4 jaar geleden
Reactie op Roos-Roos
je mag schouderham, achterham en boterhamworst gewoon eten!
Rauwe ham niet ...
Ja i know ;) alleen dit is dus de "gerookte". Vandaar mijn vraag.
4 jaar geleden
Reactie op BabyJuni22Zomer
Ja i know ;) alleen dit is dus de "gerookte". Vandaar mijn vraag.
Ik lees overal dat gerookte vleeswaren niet genoeg verhit zijn geweest
4 jaar geleden
Reactie op BabyJuni22Zomer
Ja ik twijfel. Maar gerookte achterham mag wel volgens de app. Ik heb beide ...
Inderdaad. Je kan het aan de kleur zien van het vlees. Maar achterham is gekookt en gerookt (voor zover ik weet) en veel meer 'roze' terwijl enkel gerookt vlees vaak rood is. Zoals ardenner gerookte ham, die mag je niet want die is enkel gerookt.
Ardenner gerookte boterhamworst lijkt mij ook gaar, maar die ken ik niet. Maar op de plaatjes ziet het er gaar uit.
Overigens geldt voor alle vleeswaren dat er, net als bij gerookte zalm, een risico is op listeria. Maar bij gekookte vleeswaren is dat risico veel lager, dus de meeste vrouwen eten dat gewoon. je mag het alleen maar 2 dagen na openen eten, daarna niet meer.
4 jaar geleden
(Ardenner)boterhamworst kun je gewoon eten. Dit is geen rauw vlees.
Alleen niet te lang "open" bewaren.
Ik eet bijvoorbeeld geen runder rookvlees meer. Dit is namelijk wel rauw vlees wat gerookt is.
Verloskundige gaf ook aan dat in principe het voldoende bewerkt is, maar dat er wel een risico is
4 jaar geleden
Het is beide eerst gekookt en daarna pas gerookt dus ja je mag het eten.
















