8 Reacties

10 maanden geleden

Even urine inleveren voor de zekerheid! Kan het namelijk erger maken/uitlokken

10 maanden geleden

Ik heb van 18 weken harde buiken, kan uitgelokt worden door een zeer beweeglijke baby. Sommige vrouwen hebben er ook meer 'last' van dan anderen. In principe kan het dus geen kwaad 😊 Nu ben ik bijna 40 weken en nog steeds heb ik regelmatig harde buiken, vooral als de baby weer eens in zesde vitesse schiet 😂 Sowieso is het interessant om urine te laten controleren, een blaasontsteking kan hier idd ook een oorzaak van zijn.

10 maanden geleden

Kan komen door: 1 blaasontsteking 2 te volle blaas 3 plotselinge beweging van jou 4 heel beweeglijke baby. Muv nr1 heb ik hier allemaal last van. 8-25 harde buiken per dag, denk ik. 15 min fietsen levert soms al 3 harde buiken. Zolang er geen vaste tijd tussen zit, is t niet erg.

10 maanden geleden

Ik had ze vanaf een week of 15 ook geregeld. Op drukke dagen gerust een aantal per uur. Rust hielp in bepaalde mate, maar ook als ik weekend had of toen ik eenmaal verlof had, bleef ik ze houden. Bij een te volle blaas, bij een (plotselinge) beweging van mezelf of als de baby bewoog, bij het eten als ik erg vol zat, als ik hard moest lachen en m’n buik aanspande, als m’n darmen erg actief waren, etc. Ik liet geregeld m’n urine checken op advies van de VK, maar nooit urineweginfectie gehad. Beide zwangerschappen tot na de 40 weken. Dus in mijn geval kon het geen kwaad, ze waren dan ook nooit met regelmaat, maar overleg gerust met je VK. Overigens heb ik bij mijn oudste geen ontsluitingsweeen gehad, ik had de avond voor zijn geboorte 1 grote harde buik, maar daar keek ik dus zelf niet echt meer van op en de volgende ochtend werd ik wakker met persweeën.

10 maanden geleden

Ik gebruik trouwens een buikband, waardoor het bij staan/lopend wel minder erg is

10 maanden geleden

Reactie op NelS

Ik gebruik trouwens een buikband, waardoor het bij staan/lopend wel minder ...
Oja inderdaad! Die heb ik bij de 2e ook aangeschaft, dat ding was goud waard, zeker omdat ik toen ook een peuter had rondlopen

10 maanden geleden

Ik had dit ook tussen de 18 en 26 weken ofzo. Nu (36 weken) helemaal niet meer 🤷🏻‍♀️. Twee keer op controle geweest in het ziekenhuis om te laten nakijken of mijn baarmoederhals lang genoeg was. En dat was prima. Dus misschien dat wel even laten doen?

10 maanden geleden

Wat fijn jullie reacties!! Hartelijk dank, helpt om wat minder zorgen te maken 😅😊