7 Reacties

VRIEND

6 jaar geleden

Heeii,, Ik zie het niet als wisselende adviezen maar als adviezen die worden bijgesteld na (extra) onderzoek ☺️ Net zoals ze vroeger(!) adviseerden een glas rode wijn per dag te drinken tijdens de zwangerschap is nu uit onderzoek (al een tijd) bekend dat alcohol heel slecht is voor de baby. Dat is hoe ik het zie ☺️

6 jaar geleden

Ik eet elke week wel haring, ben er dol op en kan niet meer zonder.

6 jaar geleden

Reactie op Piru

Heeii,, Ik zie het niet als wisselende adviezen maar als adviezen die word ...
Ja dat is natuurlijk ook helemaal juist. Ik vraag me alleen af of van haring (van een goede vishandelaar, niet voorverpakt) nou écht zou zijn gebleken dat het gevaarlijk is.

6 jaar geleden

Reactie op wwmmtm

Ik eet elke week wel haring, ben er dol op en kan niet meer zonder.
Dat heb ik dus ook :)

VRIEND

6 jaar geleden

Reactie op zonnestraaltje

Ja dat is natuurlijk ook helemaal juist. Ik vraag me alleen af of van harin ...
Heb dit even van het Voedingscentrum gekopieerd: De kans dat je een gevaarlijke bacterie zoals listeria te pakken krijgt en je baby er schade van ondervindt, is niet heel groot. Maar uit onderzoek van de laatste jaren van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) blijkt dat listeria nog wel eens wordt gevonden in rauwe zoute haring, ook bij de visboer. Door geen rauwe haring te eten, vermijd je het risico op listeria helemaal. Haring zelf thuis goed verhitten kan wel.

6 jaar geleden

Ik eet ook soms haring in azijn, je weet wel die potjes zo. En dat mag gewoon :)

6 jaar geleden

Onze verloskudige vertelde dat haring wel kon maar vragen bij de visboer of hij net uit het zout komt. Dan is het geen probleem. Maar om risico’s uit te sluiten alles laten staan net als veel vleeswaren.