33 Reacties

2 jaar geleden

Hi! Ik heb hashimoto, maar heb ook de tsi antistoffen. Mijn schildklier doet dus eigenlijk een beetje raar, maar tot nu toe is het vaker traag geweest. Tijdens de zwangerschap hebben ze de tsi antistoffen ontdekt. Ik slik nu na de zwangerschap meer levothyroxine dan ik ooit heb gedaan en ik ben nog niet goed ingesteld.

2 jaar geleden

Reactie op TommieNic2021

Hi! Ik heb hashimoto, maar heb ook de tsi antistoffen. Mijn schildklier d ...
Tsi is graves? Ik heb de anti tpo wat gecontroleerd moest worden. En nu 25% opgehoogd met de levotheroxine Bij mijn eerste zwangerschap ging hij zo snel, echt door het dak. Daarna is hij langzamer gaan werken en is de hashimoto ontdekt.

2 jaar geleden

Hier ook hashimoto. Nu 33 w + 3 d zwanger en alles oke 👍

2 jaar geleden

Ik had dit tijdens mijn zwangerschap. Dit was onder controle met medicatie. Maandelijks bloed prikken ter controle. Nooit last van gehad moet ik zeggen. Na de bevalling heeft zich dit weer hersteld. Neem nu niets meer van medicatie, waardes zijn in orde.

2 jaar geleden

Reactie op Tuijntje22

Tsi is graves? Ik heb de anti tpo wat gecontroleerd moest worden. En nu 25 ...
Klopt inderdaad, vlak voor de zwangerschap werkte mijn schildklier mega snel en voelde me lichamelijk continu opgejaagd en gestresst (nu nog alleen mentaal hahaha) Moest elke 4 weken bloed prikken tijdens zwangerschap, bleef stabiel, alleen nu is die dus weer onstabiel. Hierdoor Moest ik in het ziekenhuis bevallen en m'n zoontje werd extra gecontroleerd door de kinderarts. En 2x bloed geprikt de eerste 2 dagen, heeft gelukkig nergens last van

één jaar geleden

Ik heb al sinds mijn 15e Hashimoto maar als je langdurig juist ingesteld bent, zou het geen belemmering moeten vormen geloof ik, alhoewel er bij mijn vriend en mij toch 6 jaar onbeschermde seks aan voorafging maar we waren het dan ook niet echt ah proberen waarbij hij nog eens op leeftijd is en kampt met erectiestoornissen. De artsen zeiden vervolgens dat ik niets moest veranderen aan mijn dosis (0,5 mg) maar dat deed ik lekker wel want ik wil geen dom kind haha en jahoor, op 2 maanden zwanger waren mijn waardes zogezegd perfect… langzaam opgeschroefd. Nu op 6 maanden 1 pilletje 0,5 en 80% van 0,25 (beetje een gedoe en geen twee dagen hetzelfde maar de inwerkingstijd/deeltijd schijnt belangrijker dan de dosis!). Hopelijk doe ik er goed aan. Voel me redelijk. Nooit verwittigd aangaande antistoffen. Mijn gyn wilde zelfs stoppen met prikken omdat het zo stabiel was… Je bent het best je eigen dokter denk ik vaak.

één jaar geleden

Reactie op Een Lena

Ik heb al sinds mijn 15e Hashimoto maar als je langdurig juist ingesteld be ...
Mwoah tsh dus juist instellen zegt niet alles. Strak ingesteld, 2 miskramen verder en nu geven ze aan dat anti TPO de boosdoener is. Hier kunnen ze ook niets aan verlagen of veranderen helaas

één jaar geleden

Ja, bij mij zeiden ze ook geen verhoogd risico op zwschapsvergiftiging maar dat heb ik uiteindelijk toch gekregen ze

één jaar geleden

Reactie op -Claire1234

Mwoah tsh dus juist instellen zegt niet alles. Strak ingesteld, 2 miskramen ...
Er zijn heel veel mensen die hun TPO wel degelijk naar beneden krijgen met aanpassen van voeding en leefstijl. Al zal een endocrinoloog zeggen dat daarvoor geen bewijs is. Ik zelf ben daar nu ook druk mee aan de slag onder begeleiding van een orthomoleculaire arts die tevens huisarts is dus ook de medische kennis heeft. Ook ik heb twee miskramen gehad. Binnenkort ga ik weer bloed laten prikken en ben heel benieuwd of mijn TPO dan gezakt is.

8 maanden geleden

Update: ik ben inmiddels zwanger! Hoop dat als toekomstige lezers op Hashimoto zoeken ze dit ook lezen. Het kán dus wel!

8 maanden geleden

Reactie op Madelief_86

Update: ik ben inmiddels zwanger! Hoop dat als toekomstige lezers op Hashim ...
Ik was vrij snel zwanger ik heb ook hashimoto alleen in de zwangerschap schommelen mijn waardes heel erg iedere 4 weken bloed prikken 2x omhoog gezet nu sinds week of 8 weer terug op de hoogte die ik voor mijn zwangerschap had. Gelukkig nog max 4 weken voor ze er is hopenlijk daarna weer alles goed

4 maanden geleden

Reactie op Madelief_86

Update: ik ben inmiddels zwanger! Hoop dat als toekomstige lezers op Hashim ...
Wat fijn! Gaat alles nog steeds goed? En hebben de adviezen van de orthomoleculaire arts geholpen je tpo waardes omlaag te krijgen?

4 maanden geleden

Reactie op Samantha_1997

Wat fijn! Gaat alles nog steeds goed? En hebben de adviezen van de orthomol ...
Yes alles gaat goed. Ben inmiddels 20 weken. Bij de positieve test heb ik met 25 mcg opgehoogd. Bij 7 wk opnieuw opgehoogd met 25 mcg omdat TSH weer verhoogd was. Nu blijft het redelijk stabiel. Mijn TPO was inderdaad naar beneden gegaan toen ik alle adviezen toepaste. Het was 400 en uiteindelijk rond 200 maar heb het nu alweer een tijd niet meer gemeten.

2 maanden geleden

Ik heb de ziekte van hashimoto. Heb afgelopen zondag positief getest na 4 maandjes proberen zwanger te raken. Ik gebruik cytomel en thyrax (combinatie therapie) cytomel is de zelfde dosering gebleven 5micro gram en mn thyrax 0,025 is naar 3,5 tablet gegaan ipv 2,5. Over 3 weken bloedprikken om te kijken of dit de juiste dosering is voor mij en het kindje. Ik heb gelukkig een hele lieve en ruim denkende endocrinoloog & gynaecoloog❤️😇 vanaf moment 1 dat wij aangaven dat wij een kinder wens hadden hebben ze meteen overal in mee gedacht!

2 maanden geleden

Reactie op janey97

Ik heb de ziekte van hashimoto. Heb afgelopen zondag positief getest na 4 ...
Oh echt? Ik moest van de internist acuut stoppen met de cytomel.

één maand geleden

Weet iemand hier binnen welke waarden de tsh moet zitten? Ik heb een huisarts die er geen verstand van heeft. Ben nu 9 weken zwanger. Ben gelijk opgehoogd met 25 toen ik het wist maar tsh is van 2.3 naar 3.0 gegaan. Ga nog naar internist, maar wil nu zelf ook graag weten of dit nog oké is of dat ik bij de huisarts moet aandringen dat er sneller contact komt

één maand geleden

Reactie op Babynov24

Weet iemand hier binnen welke waarden de tsh moet zitten? Ik heb een huisa ...
Ik zou aandringen. Tijdens mijn zwangerschap moest mijn tsh onder de 2 zijn. Het liefst zelfs lager. Tussen 1-2 is goed dacht ik. Please correct me if I’m wrong maar 3 is wel hoog tijdens de zwangerschap.

één maand geleden

Reactie op cocomeloen

Ik zou aandringen. Tijdens mijn zwangerschap moest mijn tsh onder de 2 zijn ...
Gevoel had ik zelf ook al.. dankjewel, ga morgen ochtend gelijk weer bellen

één maand geleden

Reactie op Babynov24

Weet iemand hier binnen welke waarden de tsh moet zitten? Ik heb een huisa ...
Meteen naar een internist gaan hoor! Is echt belangrijk dat dit goed gaat nu je zwanger bent. Onze huisarts verwees al door toen er een kinderwens was en bij zwangerschap meteen naar de internist.

één maand geleden

Reactie op Babynov24

Gevoel had ik zelf ook al.. dankjewel, ga morgen ochtend gelijk weer bellen ...
Ja z.s.m. bellen en als je de mogelijkheid hebt zou ik nu zelf al met 25 mcg per dag ophogen. TSH is idealiter rond 1 tijdens zwangerschap. Toen die van mij 2.4 was bij 8 wk, mocht ik ophogen van de internist met 25 mcg. Ik was ook vréselijk moe. Een dag of 10 later, toen medicatie ging aanslaan voelde ik me zóveel beter. Hoop dat je gauw contact krijgt met internist.