30 Reacties

21 dagen geleden

Hebben ze geen draagbare ctg? Dus die banden om je buik maar zonder vast te zitten aan bed? Dan kun je gewoon rondlopen en zelfs in bad, tenminste in het ziekenhuis waar ik ga bevallen..

21 dagen geleden

Wat ik mij kan herinneren is dat je ook met de CTG gewoon in bad kan enz. Deze hebben ze namelijk ook draadloos(als je er specifiek om vraagt). Alleen vaak niet genoeg voor iedereen dus gebruiken ze vaak die Mercedes draadjes gewoon.

21 dagen geleden

Je hebt gewoon CTG’s waarmee je kan lopen ! Informeer of het ziekenhuis die heeft. Dat gaat dus prima met die banden op je buik. Zo’n inwendige meting is ook niet prettig (boren ze in het schedeltje van je baby) dus misschien met dat idee vind je ctg banden ook wel wat fijner? Vraag in elk geval na of die ctg’s waar je mee kan wandelen wel mogelijk zijn voor jou.

21 dagen geleden

Reactie op mamavanN&I

Wat ik mij kan herinneren is dat je ook met de CTG gewoon in bad kan enz. D ...
Mercedes = met die

21 dagen geleden

Als ik je zo hoor moet je in het ziekenhuis bevallen? Want bij mij hebben ze niks inwendig gemeten omdat ik dat vreselijk vond. Ze hebben alleen uitwendig naar de hartslag van de baby geluisterd.. Ben wel thuis bevallen.. Er moeten toch mogelijkheden zijn dat je rond kan lopen?!

21 dagen geleden

Je hebt gewoon CTG’s waarmee je kan lopen ! Informeer of het ziekenhuis di ...
Ja dit dus! Dit hoorde ik ook!

21 dagen geleden

Reactie op Floma

Ja dit dus! Dit hoorde ik ook!
Ja kan idd. Word op het hoofdje van het kindje geplaatst. Kan alleen als je geen ruggenprik hebt.

21 dagen geleden

Heb je momenteel een herpes uitbraak? Ik heb zelf herpes, maar ik kon gewoon vrij rondlopen met een mobiele ctg. Op dat moment had ik geen uitbraak verder, dus weet niet of het dan anders was geweest.

21 dagen geleden

Reactie op mm2511

Ja kan idd. Word op het hoofdje van het kindje geplaatst. Kan alleen als je ...
Kan ook met ruggenprik, dat had ik

21 dagen geleden

Kan ook met ruggenprik, dat had ik
Oh echt? Bij mij mocht het namelijk niet.

21 dagen geleden

Je hebt gewoon CTG’s waarmee je kan lopen ! Informeer of het ziekenhuis di ...
Ze boren het draadje niet in het schedeltje. Maar ze zetten het draadje vast aan de hoofdhuid. Het is niet de nummer 1 keuze maar liever de baby goed in beeld qua hartslag dan een slechte hartslag die je dus over het hoofd ziet omdat het apparaat niet goed registreert.

21 dagen geleden

Maar je mag toch wel op de kamer vrij bewegen en eventueel douchen of mocht dat ook niet volgens de gynaecoloog? Je hebt idd draadloos ctg. Dan zitten de doppen niet met een draad verbonden aan het apparaat. Dat kan via de buik uitwendig of via een draadje op het hoofdje van de baby(zit net vast in de hoofdhuid) bijvoorbeeld als uitwendig de hartslag lastig te monitoren is. En is het een primaire uitbraak of heb je in het verleden ook te maken gehad met een herpes uitbraak dat maakt een verschil.

21 dagen geleden

Reactie op Anoniem20232023

Ze boren het draadje niet in het schedeltje. Maar ze zetten het draadje vas ...
Het uiteinde, een schroefdraad, wordt in het hoofdje van je baby gedraaid.

21 dagen geleden

Reactie op Anoniem20232023

Ze boren het draadje niet in het schedeltje. Maar ze zetten het draadje vas ...
Dat doen ze wel (heb het echt zelf bij mijn baby gezien) maar goed hier gaat het topic niet over. Wilde alleen belichten dat zo’n ctg band echt niet zo erg is

21 dagen geleden

Is je herpes actief? Bij mijn weten wordt vaginaal bevallen dan afgeraden

21 dagen geleden

Ik heb tijdens mijn bevalling ook draadloze CTG's om mijn buik heen gehad. Omdat deze bij mij niet goed bleven zitten is er uiteindelijk ook een "draadje" op het hoofdje van mijn kleintje aangebracht. Hier kon ik ook gewoon mee rondlopen, douchen en zelfs mee in bad bevallen. Ik denk dat je gewoon even goed moet informeren naar de mogelijkheden.

21 dagen geleden

Ik heb je een vriendschapsverzoek gestuurd 😊

21 dagen geleden

Mijn verloskundige zei als het niet je eerste uitbraak was geen reden is om niet vaginaal te kunnen bevallen. Mocht je tijdens de bevalling een blaasje krijgen kunnen ze het afplakken, zodat de baby niets krijgt. En het niet de eerste uitbraak is. Dus alleen als je een 4weken voor de bevalling een eerste uitbraak hebt, dan raden ze wel eens keizersnede aan. En dat hoeft niet, jij beslist. Ow en ehm, je moet helemaal niets. Als ze zeggen niet in bad, want ze kunnen niet inwendig meten is dat een protocol, je mag daar ALTIJD van afwijken. En sorry maar dat je in bed zou moeten bevallen, mijn mond valt open van verbazing, waarom zou je niet kunnen rondlopen? Soms zijn ziekenhuizen erg van protocollen en wat star, maar ze moeten met jou wensen meegaan. Jij bent in control. En met herpes kan je toch gewoon inwendig een meting doen? Ze hebben handschoenen en kunnen die daarna weggooien. Ik kan gewoon thuis bevallen... Ga dus wel een badje doen, tenzij ik toevallig actieve uitbraak heb ... tenminste als met uitbraak een badje echt afgeraden wordt. Of heb je andere/medische reden dat je baby inwendig gemeten moet worden of met banden. Dan is het ietsje ingewikkelder, maar daar kan je ook met je verloskundige over praten en vragen mee te denken hoe je zoveel je wensen mbt vrije bevalling kan verwezenlijken. Daar zou ze je bij moeten helpen.

21 dagen geleden

Reactie op ZimZoom

Mijn verloskundige zei als het niet je eerste uitbraak was geen reden is om ...
Ik denk dat zij geen hoofdmonitor mag omdat de baby dan een mini wondje op zijn hoofd heeft in de buurt van herpes.

21 dagen geleden

Ik heb lang geleden (10 jaar voor de bevalling) herpes genitalis gehad, daarna nooit meer een uitbraak gehad. Ik ben thuis bevallen, in bad. Als ik toch een uitbraak zou hebben gehad, had ik volgend de verloskundige ook natuurlijk kunnen bevallen. Maar dan zouden ze de blaasjes afplakken. Belangrijk is dus; is er sprake van een uitbraak? Zo nee, dan is er niks aan de hand.