19 Reacties

3 jaar geleden

Wij hebben het tegen onze ouders ook al met 5 weken verteld.. Vond ik toch wel heel fijn omdat je er toch over kunt praten.

3 jaar geleden

Nog niet zwanger maar wij gaan het vertellen in de week dat we het weten. Omdat het te leuk is het niet te vertellen en omdat het moeilijk geheim te houden is omdat we regelmatig mee eten.

3 jaar geleden

O en gefeliciteerd! En super leuk om dit aan je ouders te kunnen vertellen toch?

3 jaar geleden

Ik heb het direct overal gedeeld aan 4W

3 jaar geleden

Hier het nieuws bij onze eerste zwangerschap rond 6 weken aan onze ouders verteld. Mijn vriendinnen wisten het ook, omdat ik met hen een weekend weg was. Helaas hebben wij toen een miskraam gehad, ik vond het fijn dat de belangrijkste mensen al op de hoogte waren v.d. zwangerschap. Het gaat ongetwijfeld goed komen bij jullie! Dus ik zal het lekker vertellen. Maakt het een stuk makkelijker.

3 jaar geleden

Wat hebben jullie nog lang je mond kunnen houden 😱 Hier wisten onze (schoon) ouders het binnen 2 dagen. Ook bij de 2e 🤣 Als het mis gaat wil je het toch ook met ze delen? Dat was mijn excuus in ieder geval.

3 jaar geleden

wij ook al heeel vroeg bij de 6 weken geloof ik

VRIEND

3 jaar geleden

Ik vertelde het ook mijn ouders met 5 weken :)

3 jaar geleden

Wat fijn dat je zwanger bent! Ik heb zelf ook ondergewicht gehad en loop ook veel hard. Wij zijn net bezig met de eerste ronde! Merk dat ik hardlopen toch wel spannend vind.. Hopelijk hebben wij even veel geluk als jullie! Als ik nu al zwanger ben dan ga ik het na de eerste echo (7-8weken) vertellen!

3 jaar geleden

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Lekker doen waar je je goed bij voelt. Ik heb mijn zwangerschappen tot nu toe ook altijd vroeg gedeeld. Eerste zwangerschap werd een miskraam en de support en liefde van degene die het al wisten was super fijn. Als iemand langer wilt wachten uiteraard ook al het respect maar er is zeker wat te zeggen voor wat vroeger delen.

3 jaar geleden

Ik zou een coronasmoes er in gooien, iets met quarantaine en een collega die positief getest is ofzo

3 jaar geleden

Reactie op Kvbm

Ik zou een coronasmoes er in gooien, iets met quarantaine en een collega d ...
En dit meer omdat ik zelf na wat nare ervaringen toch eerst graag een echo gehad heb

3 jaar geleden

Wij wilden het ook pas met 12 weken vertellen. Helaas zag mijn schoonvader woensdag hoe de flessen van moeders voor moeders werden gewisseld omdat hij toevallig bij ons was. En herkende hij de zakken/kratten aangezien mijn schoonzus dit ook heeft gedaan. Wij hebben het dus afgelopen week verteld, ben nu 9 weken

3 jaar geleden

Wij hebben het alleen directe familie gelijk verteld na positieve test🥰 de rest pas met 12 weken.

3 jaar geleden

Haha lastig is dat hé? Ik kon het ook niet verbergen voor mijn ouders. Ik was zo ontzettend beroerd... week 6&7 hadden we zomervakantie dus toen alles nog enigszins kunnen verbergen. Maar daarna moest ik weer gaan werken, waar ik op dat moment door de misselijkheid echt niet toe in staat was. Echter werken mijn beide ouders bij hetzelfde bedrijf dus kon ik mij echt niet ongezien voor een griepje langer als een week afmelden. Daarom hebben we besloten om het na de eerste echo het tegen mijn ouders en schoonouders te vertellen. Van week 9 tot week 12 hebben we het de broers en zussen verteld en na de 12 weken echo verdere vrienden familie en kennissen. Rond de 13e week het gedeeld op de socials! Lekker doen waar jij je goed bij voelt, geniet igg van die bijzondere tijd!

3 jaar geleden

Gewoon doen waar je je prettig bij voelt Zelf hebben wij het vertelt na de termijnecho (En na vele smoesen waarom ik zo ziek was) Waren ze erg blij mee, want ze mochten hun blijdschap direct met hun vrienden delen en hoefde zich niet in te houden

3 jaar geleden

Ik heb mijn ouders en schoonouders direct ingelicht toen ik 2x een positief test gekregen had. Had toen ook die clearblue gedaan van hoeveel weken ik was. 1e kindje wist ik al met 2 a 3 weken. 2e kindje wist ik al met 1 a 2 weken. Vrienden en familie wisten het pas na 15wk.

3 jaar geleden

Gefeliciteerd met je zwangerschap ❤️! Wij hebben het hele goede vrienden en directe familie verteld vlak na de positieve test. Nu 4 weken en 4 dagen zwanger, super pril nog.. maar we waren zo ontzettend blij en wilde dat zo graag delen met de mensen die ons dit zo gunnen. Wij hadden ook beide zoiets van; de mensen waar we t tegen vertellen, zouden we mocht t misgaan ook vertellen dat het mis is gegaan en zouden ons dan ook steunen, dus waarom niet gelijk de blijdschap delen die je voelt. Voor mensen die langer wachten, heb ik heel veel respect. Wou dat wij dat konden haha.. is natuurlijk wel t meest ‘veilig’, maar t liefst wil je natuurlijk van trots t van de daken schreeuwen. Tot nu toe heb ik nog niet echt last van kwaaltjes, dus wat dat betreft hoef ik het nog niemand echt te laten merken. Doe lekker waar jij je goed bij voelt, wil je je geluk delen nu al, lekker doen! Als je wat langer wil wachten en wat zekerder wil zijn, ook lekker doen 🥰🤩!

3 jaar geleden

Bedankt voor de fijne reacties. Ik ben blij dat ik niet de enige ben die het zo moeilijk geheim kan houden ;) Helaas is het op dit moment allemaal wat moeizamer dus ik probeer ht toch nog even uit te stellen tot ik meer weet over of het goed gaat of niet. Maar mocht ik wat zekerder zijn of mijn zwangerschap goed gaat, wil ik het toch zo snel mogelijk gaan vertellen. Ik vind het zo leuk nieuws en inderdaad, Marionn, ik zou ook graag die steun dan willen want ik kan heel goed met mijn ouders en ik mis het nu wel om hun steun te krijgen nu het even al iets lastiger is. Dus misschien toch maar niet te lang wachte. Doen als mijn gevoel zegt: nu wil ik het vertellen (natuurlijk wel met toestemming van mijn vriend met engelengeduld ;)).