7 Reacties

3 jaar geleden

Ik snap dat je ongerust bent! Er zijn hier al een paar topics geweest waarin ook bijv tandartsassistenten hebben gereageerd. Volgens mij is het niet goed om in het eerste trimester dit soort behandelingen te doen, maar dat ze daarna (zeker in noodgevallen) wel behandelingen doen. Er is verdoving die je als zwangere ook mag, en met tandpijn blijven rondlopen tot na je bevalling lijkt me ook geen ideale situatie! Ik zou in ieder geval vertrouwen op het medisch personeel, en misschien dat je verloskundige er ook nog wat over kan zeggen qua verdoving etc. Succes in ieder geval!

3 jaar geleden

Ze zullen waarschijnlijk een foto maken waar ze je hele gebit op kunnen zien. Inderdaad in het eerste trimester word het afgeraden. Kwa straling valt het reuze mee wat je 'binnen' krijgt. Stel je zou vliegen dan zou je daarvan meer straling krijgen dan van het maken van een röntgenfoto. En kwa verdoving als ze de 'normale' verdoving pakken kan dit ook geen kwaad tijdens de zwangerschap! Wel even erbij vermelden. Succes hopelijk ben je snel van de pijn af!

3 jaar geleden

Toevallig hebben ze bij mij vorige week nog een kies getrokken. Ik heb het er toen met de tandarts over gehad en hij gaf aan dat een grote foto inderdaad niet mag, maar een plaatselijke foto geen probleem was. Alleen kunnen ze dan de wortel niet zien. Ze moeten deze foto's soms wel maken uit voorzorg. De verdoving was al helemaal geen enkel probleem, ze verdoven namelijk maar een relatief klein/plaatselijk deel en in mijn geval hebben ze ook iets minder gebruikt, zodat het wel goed verdoofd was, maar niet te lang aanhield. Als je echt twijfels hebt, bel dan de verloskundige. Als het goed is zijn ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied. Ik was persoonlijk blij er vanaf te zijn en heb enkel na de ingreep nog een paar dagen para's (500 geloof ik) gebruikt en dit al snel afgebouwd. Maar officieel kun je gewoon paracetamol nemen volgens de bijsluiter, zolang je je hier maar aan houdt.

3 jaar geleden

Zoals anderen ook al aangeven, kan je gewoon vertrouwen op je tandarts/specialist hoor! (Ik ben zelf tandartsassistente) Veel mensen vinden het tijdens de zwangerschap spannend, daarom word er meestal voor gekozen zo min mogelijk te doen tijdens een zwangerschap, tenzij het echt nodig is. Zoals nu bij jou! Pijn en evt ontsteking is erger dan een foto en verdoving😉

3 jaar geleden

Ben zelf 2 juni naar de kaak chirurg geweest toen ik 30+4 weken zwanger was om een kies te laten trekken. Dat was allemaal geen probleem, het mag alleen niet voor de 3 maanden dacht ik (alleen bij uitzonderlijke gebeurtenissen) Dus waarschijnlijk kan je gewoon heen. En als ze een röntgenfoto moeten maken moet je zo'n loodschort om 😊

3 jaar geleden

Ik moest net ook naar de tandarts. Had een stuk van mijn kies af.. heb ik nooit en uiteraard nu je zwanger bent. Maar het kon zonder verdoving gelukkig, maar ze zei dat het wel gewoon kan als het nodig is.