57 Reacties

4 jaar geleden

Bij mij savonds gebroken vliezen tijdens t inruimen vd vaatwasser 😬.... Vloedgolf werk

4 jaar geleden

Eerste kindje begonnen weeën op restaurant, zachtjes aan steeds harder, ruim de tijd om ons voor te bereiden, rond 21u in zh met 2cm ontsluiting, kindje is geboren om 4u20. Tweede kindje 's ochtends al weeën die terug zijn afgezwakt, maar wel hele dag af en toe eens een wee. Om 's avonds goed door te zetten. Man wakker gemaakt om 2u30, om 4u in zh met 5cm en om 6u20 was hij er. Dus tweede keer ging het wel sneller 😜

4 jaar geleden

Bij de eerste de hele dag al weeën zonder dat ik ze herkent had. Savonds toen mijn man thuis was zette het echt door. Vliezen zijn geprikt. Bij de 2e werd ik snachts om half 3 wakker met buikpijn. Eerst dacht ik dat ik naar de wc moest maar toen ik daar voor de 2e keer achter elkaar opzat en niet hoefde bedacht ik ineens oooh wacht! De bevalling! Vliezen zijn in t ziekenhuis spontaan gebroken maar dat waren steeds kleine straaltjes..

4 jaar geleden

Mijn vliezen bramen op vrijdag ochtend 5.00uur en moest toch naar de verloskundige om 10.00 Gefeliciteerd lot je bevalling is begonnen! Okee en nu? Nu wachten we. AGAIN?!?! Toen nog even geluncht naar de gamma geweest want het was op te vangen met een inlegkruisje. zaterdagnacht op zondag is ze geboren met wat hulp van het ziekenhuis (want na 24uur gebroken vliezen word je overgedragen als er niets gebeurt, althans hier). Succes en vertrouw op je instinct.

4 jaar geleden

Bij de eerste braken s nachts mijn vliezen, duurde daarna nog lang voordat de weeën begonnen. Vooral onpraktisch de hele dag ‘lek’ maar al met al een prima bevalling. De tweede begon met wat kramp, daarna snel krachtigere weeën en was er binnen 2,5 uur.

4 jaar geleden

Het begon met lichte menstruatiepijn , diarree en wat bloedverlies , niets schokkends ofzo.

4 jaar geleden

O ja , en om 3 uur s’nachts begonnen de eerste “klachten” en om 06:19 is onze zoon geboren.

4 jaar geleden

Begon snachts rond 02:30 met gerommel, getimed en werd regelmatig. Om 08:00 uur 1e belletje naar VK. Om 12:00 uur in een wee braken mijn vliezen en 14:31 is thuis onze dochter geboren!

4 jaar geleden

Bij 40+1 om 03 uur snachts braken mijn vliezen. Om 0400 uur eerste weeen. (Meteen weeen storm) Om 0700 uur had ik 9 cm ontsluiting. Om 0930 uur is ze geboren

4 jaar geleden

Om 9.00 u verloor ik vocht, ik dacht dat ik in mijn broek plaste. Dit ging de hele dag door. Omdat ik pas 36 weken zwanger was dacht ik echt dat het gewoon urine was. Toch maar even langs de vk gegaan om 17.00, om 18.30 opgenomen in het ziekenhuis, aan de CTG gelegd en kweekje afgenomen om te checken of het daadwerkelijk vruchtwater was. Om 22.00 de uitslag dat dat het geval was. Om 22.30 braken mijn vliezen volledig, om 23.00 begonnen de lichte weeën, om 00.30 kreeg ik een weeënstorm en om 3.43 ben ik bevallen. Ik had niet door dat ik harde buiken en weeën had. Ik zag wel aan de CTG dat er iets gebeurde. Toen vroeg ik aan de verloskundige of het weeën waren, en zij antwoordde "Ja meid, dit zijn écht weeën". 🤣 Nouja toen de weeënstorm kwam, heb ik dat geweten... Haha.

4 jaar geleden

Bij de eerste ben ik ingeleid. Dus alles was op afspraak. Bij de tweede begon het natuurlijk. Ik was boos dat (40+6) ze nog niet kwam. Die nacht voelde ik lichte buikpijn om 01.00 uur alsof ik mijn grote boodschap moest doen. Ik draaide om en viel in slaap. Maar om 03.00 uur was ik klaar wakker. Ik voelde iets meer pijn was duidelijk. Ben toen snel gaan douchen en zk gebeld en mocht komen. Daarna pas man wakker gemaakt. Hij liep als een kip zonder kop door de kamer heen. Tot aan het ziekenhuis prima onder conrtole gehouden. Weeën waren aanwezig maar voelde alsof buikkrampen. Om 10.57 uur is mijn prinsesje geboren. Wees niet bang, je krijgt echt oerkracht op dat moment. Succes met de laatste loodjes en je bevalling.

4 jaar geleden

40+4 om 19:30uur kreeg ik op de bank buikpijn. Ik dacht dat het mijn darmen waren en ging naar de wc zonder resultaat. Ik kwam erachter dat de pijntjes om de 5 minuten kwamen en dacht: hmm vast voorweeën of zo? Ik geloofde er nog niet zo in omdat ik zwanger zijn heel fijn vond en er nog niet klaar mee was. Na een uurtje mijn zus gebeld en die hoorde direct dat dit weeën waren. Oké het is dus begonnen! Achteraf viel alles die dag mij wat zwaarder. Tijdens het boodschappen doen dacht ik: hmm, dit lukt misschien vanaf vandaag niet meer zo goed. Had aldoor een beetje buikpijn. Denk dat dit voorweeën waren?

4 jaar geleden

Ik werd om 2.30 wakker van wat krampen, nog geprobeerd verder te slapen maar dat lukte niet echt. Om 6.00 werd mijn vriend wakker en hebben we nog getwijfeld of hij wel of niet zou gaan werken, want de krampen waren nog niet zo erg dus we dachten misschien zijn het wel voorweeen? Ik ben toen gaan douchen en toen werden de krampen wel gelijk heftiger dus hebben we de verloskundige gebelt. Om 7.30 was de verloskundige er en had ik al 8 cm ontsluiting.. we zijn toen gelijk naar het ziekenhuis gereden (want dat wilde ik graag) en om 8.30 had ik al 10 cm ontsluiting. Daarna duurde het even want ik kreeg geen persweeen, maar uiteindelijk is ze om 12.45 geboren. Heel veel succes straks!

4 jaar geleden

Ik werd rond 2.00 wakker om te plassen, bij het afvegen zag ik een beetje slijmerig bloed en voelde meteen een kramp waarvan ik dacht 'dit zou wel eens een wee kunnen zijn'. Ik was 40.5 en ben weer in bed gaan liggen. Toen kwam er nog een wee, ik ben gaan timen en na een uur de vk gebeld omdat het al super regelmatig was. Ik mocht naar het zkh komen en... (skipping the "horror") om 7.30 was dochter geboren 😊

4 jaar geleden

Ik ben met 41 weken bevallen. En kreeg rug weeën. Na een douche te hebben genomen heeft mijn vriend de VK gebeld. Na 10 min. Kwam zij aanrijden en na controle had ik 4 cm ontsluiting. Spullen gepakt en naar het ziekenhuis. Dit was in de nacht. Maar ben in de middag om: 13.10 bevallen 💙

4 jaar geleden

Eerste was ik in het ziekenhuis voor een controle en had ik het gevoel dat mijn vliezen broken. Heb het aangegeven bij de echo dat ik dat dacht maar de echoscopist zij dat dat niet zo was. Vijf minuten later liep ik het kantoor van de gynaecoloog om de echo te bespreken en gaf aan dat ik zelf dacht dat mijn vliezen gebroken en op het moment dat hij vroeg waarom ik dat dacht kwam er echt een grote plas vruchtwater uit. En was het maar goed dat ik nog niet was gaan zitten op een van de stoelen met een stoffen zitting. Daarna moet je dan dus nog met je natte broek door dat hele ziekenhuis om terug te gaan naar de auto om naar huis te gaan. 😉 Mijn tweede begon met een inleiding. De dag er voor had ik een afspraak om een ballonnetje te plaatsen en kwam die zelfde gynaecoloog binnen lopen, kreeg dus even déjà vu momentje. Na onderzoek bleek dat ik al voldoende ontsluiting had en geen ballonnetje nodig had.

4 jaar geleden

Ik had de hele dag wat last van mijn darmen. Toen ik 's avonds in bed lag weer, dacht ik, maar dat bleken de eerste weeën te zijn 😉 om 9.46 uur is onze kleine jongen geboren 🥰

4 jaar geleden

Bij mij braken ‘s ochtends om 7.00 uur de vliezen toen ik nog in bed lag. Ik voelde ineens wat nats in m’n onderbroek. Dacht eerst dat het afscheiding was, want had in de zwangerschap veel last van waterige afscheiding. Toen ik bewoog kwam er alleen steeds meer en toen ik opstond liep het er echt uit. Dat was voor mij het teken dat de bevalling was begonnen. Heb die nacht verder gewoon heel normaal geslapen, zoals altijd. Na ongeveer 1.5/2 uur begonnen de weeën langzaam.

4 jaar geleden

Ik ben gestript met 41 weken en na een paar uur begonnen de weeën heel rustig te komen. Het waren echt krampen die steeds vaker kwamen. Dat was rond 8 uur in de avond, om 11.56 de volgende morgen is mijn zoontje geboren. Ik had gedacht dat ik super moe zou zijn, maar op dat moment denk je daar helemaal niet over na!

4 jaar geleden

Bij mij braken mijn vliezen rond 17:00 uur, daarna kreeg ik weeen, ik vind het vergelijkbaar met menstruatiepijn. Ik dacht altijd dat ik het niet door zou hebben als de bevalling zou beginnen, maar je hebt het gelijk door. :)