86 Reacties

één jaar geleden

Wij hebben na de geboorte gekozen, tijdens het gouden uurtje :) Niet zo gepland maar toen vielen de stukjes op zijn plaats zeg maar.

één jaar geleden

Reactie op Noorderlicht

Wij hebben na de geboorte gekozen, tijdens het gouden uurtje :) Niet zo g ...
Oh wat bijzonder ! Ik geloof dat ik een beetje stress krijg van het idee om geen naam “klaar” te hebben. Maar eigenlijk wel heel mooi om te kijken welke naam echt bij je baby past !

één jaar geleden

Als ik naar onze situatie kijk hebben we een naam gekozen waarbij we ‘het’ gevoel hadden. Hebben jullie weer andere namen geprobeerd of er toch eentje is die jullie veel leuker vinden? Of misschien even laten.. en dan later opnieuw beoordelen?

één jaar geleden

Bij onze eerste zoon hebben we allerlei namen opgenoemd en daar staken er voor beide geslachten twee boven uit. Pas toen we wisten of het een jongen of een meisje werd, hebben we de knoop definitief doorgehakt en heb ik gekozen voor de naam waar ik het beste gevoel bij had. Dat was echt op basis van een gevoel. Dat gevoel heb ik bij de naam voor onze tweede niet gehad. Uiteindelijk heb ik een lijst gemaakt met alle namen die ik leuk vond. Mijn man heeft van die lijst aangeven wat hij leuk of prima vond. We hielden 5 namen over en het heeft een paar weken geduurd voordat we de naam hadden. Ik streepte dan eens een naam af die ik minder leuk vond dan de rest en mijn man ook. Totdat we 1 naam over hielden.

één jaar geleden

Wij hebben lijstjes gemaakt, soort getindert alleen dan met babynamen, is een app voor, namen opgenoemd en besproken. Uiteindelijk een naam die we allebei écht leuk vonden, zoals het nu lijkt wordt die het!

één jaar geleden

Dartbord met namen erop.

één jaar geleden

Een shortlist gemaakt. Afwisselend een paar een weekje ‘geprobeerd’ in communicatie onderling. Daardoor merkten wij beter wat wel en niet paste.

één jaar geleden

Bij onze eerste zoon hadden we 1 naam waarvan ik wist 'die wordt het'. Man wist het niet zeker maar had geen alternatieven. Toen heb ik de naam op het proefkaartje laten drukken en dat op de koelkast gehangen. Toen was ie om 😅 Daarna kwam een dochter, daarvoor hadden we 5 namen die we leuk vonden. Door ze allemaal vaak uit te spreken (ook in combi met naam van haar broer en achternaam) en op te schrijven, hielden we er 2 over waaruit we eigenlijk niet konden kiezen. We hadden het idee dat de ene naam meer bij een wat lichter rossig kindje zou passen (zoals mijn man en zoon) en de andere naam meer bij een donkerder kindje (zoals ik zelf). Dus uiteindelijk gekozen 15min nadat ze geboren was 🤣 Even goed aangekeken en bepaald wat het beste bij haar paste. Nu heel blij mee! Nu komt nummer 3, weer een jongen, en hebben we tot ik 32wk was enkel een lijstje gehad met 'ja als we moeten kiezen dan kan er wel eentje van deze...'. Zoals jij ook zegt, er sprong niet echt iets uit. Nog steeds niet, heb me daar ook best schuldig over gevoeld 🙈 uiteindelijk nu toch gekozen voor degene die we als eerste hadden opgeschreven, die bleef het meeste hangen zeg maar. En past ook het leukste in de rij met broer en zus en achternaam. Op het proefkaartje gedrukt wederom, en nu zijn we er wel uit. Het heeft ff tijd nodig, je moet ook gewoon wennen aan een naam vind ik!

één jaar geleden

Wij hebben beide een top 3 gemaakt van het lijstje en gekeken welke naam er dan bij beide in stond. Zo hebben we uiteindelijk een naam gekozen.

één jaar geleden

We hebben ook naar betekenissen gekeken, de ene bleek een veel mooiere en passendere betekenis te hebben dan de andere :)

één jaar geleden

Oh lastig he! Twee dingen die wij belangrijk vonden: dat er geen twijfel is over de uitspraak en de spelling van de naam en dat de naam ook in het buitenland makkelijk te gebruiken is. Je zou ook kunnen kijken naar betekenis, combi met eventuele 2e naam, wel of niet veelvoorkomend, een nieuwe naam of juist klassieke naam, mogelijke afkortingen die van de naam gemaakt kunnen worden en of je die dan ook leuk vindt. En anders misschien andersom naar je lijstje kijken: steeds eentje wegstrepen tot er eentje overblijft? Heel veel succes!

één jaar geleden

Allebei de namen van de top 5 een cijfer gegeven en dan degene met het hoogste cijfer is het geworden (en dan beide een 8 is boven de 1x 7 en 1x 9)

één jaar geleden

Wij wilden graag een naam die niet heel populair is, maar ook niet raar. We hebben de naam een tijdje gebruikt onderling, en ondanks dat het van ons beiden niet de ultieme favoriete naam was, is dit toch dé naam. We vonden maar weinig namen samen mooi. Dus de keus is gevallen op deze naam, omdat we deze allebei mooi vinden en hij past bij de achternaam.

één jaar geleden

Wij hebben steeds een beetje heen en weer gekeken welke namen we leuk vonden. Toen we een overeenkomst hadden, los van elkaar dezelfde naam, hebben we eigenlijk bijna direct besloten dat dat hem ging worden. Op een bepaald moment wilde ik ook een concept voor het geboortekaartje klaar hebben, dus daar zetten we toen de naam op waar we op uit waren gekomen, toen konden we nog een beetje spelen met de doopnamen. Vond het wel heel prettig om te wennen aan de naam door dus ook regelmatig even met het kaartje te rommelen.

één jaar geleden

De minste namen af laten vallen tot er 2 over zijn. Tegen de bevalling aan beslissen :)

één jaar geleden

Wij hebben mogelijke namen niet alleen 'uitgeprobeerd' met een baby/kindje in gedachten, maar ook met een tiener en een volwassene etc. In gedachten gingen we elke levensfase af zeg maar. Dus waar er als babynaam er twee even leuk waren (voor mij dan), werd mijn voorkeur toch duidelijk toen ik de naam 'gaf' aan een volwassene.

één jaar geleden

Ik had 2 namen… en toen ze er eenmaal was en ze vroegen mij hoe heet ze wist ik het Lotte !! Bregje is het dus niet geworden. En tot de dag van vandaag geen spijt.

één jaar geleden

Reactie op Papvanwondertje

Dartbord met namen erop.
Dit vind ik eigenlijk een heel goed idee. Vooral omdat je een eerste reactie hebt op het moment dat je een naam raakt. Denk je meteen: 'o shit!' Dan is dat hem dus niet :-p

één jaar geleden

Mij vriend heeft mij laten kiezen maar vind het wel een hele mooie naam

één jaar geleden

Je zou uit het lijstje willekeurig een naam kunnen kiezen en overtuigd en enthousiast doen alsof dat de naam wordt. Kijk hoe het voelt daarna. Als het niet helemaal goed voelt; wegstrepen. Hetzelfde doen met de volgende naam. Bijvoorbeeld Sem wordt de naam. Hoe voelt het, klopt het? Etc etc Als jullie vinden dat er niet 1 naam bovenuit springt zou ik nog even verder kijken, wellicht zit dé naam er nog niet tussen.