22 Reacties

4 jaar geleden

De verloskundige rekent in eerste instantie vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie , dus twee weekjes cadeau. Met de termijn echo kan dit nog verschillen omdat de eisprong misschien op een ander moment is geweest

4 jaar geleden

Ja dat bedoel ik inderdaad, als m’n bevruchting 2 weken na mijn laatste menstruatie is wordt ik dan 2 weken terug gezet?

4 jaar geleden

Je wordt nooit terug gezet, ze zien gewoon met de echo hoelang je zwanger bent. Dan kan wat dagen verschillen, maar dat zal echt niet ineens 2 weken zijn.

4 jaar geleden

Je wordt nooit terug gezet, ze zien gewoon met de echo hoelang je zwanger b ...
Ja dat dacht ik ook. Maar lees hier veel meiden die zeggen ja dacht 6+5 te zijn en bleek op de echo net 5 weken! Dan denk ik hoe kan dat dan?

4 jaar geleden

Ik wist precies wanneer m'n eisprong was en volgens dan was ik met de eerste echo 6.3 dagen. De verloskundige zei echter dat ik al 8 moest zijn, gerekend vanaf laatste menstruatie. Bij de echo bleek het toch 6 weken te zijn en zij was in de war.. Ik vind 't een raar systeem eigenlijk met die 2 weken cadeau vanaf je laatste menstruatie haha

4 jaar geleden

6 weken en 3 dagen bedoelde ik dus

4 jaar geleden

Reactie op Viola89

Ik wist precies wanneer m'n eisprong was en volgens dan was ik met de eerst ...
Ja ik weet ook precies wanneer ik mijn eisprong heb gehad aangezien ik ovulatietesten had! Dus dan ben je toch 2 weken teruggezet?

4 jaar geleden

Klopt, ze hadden me 2 weken terug gezet toen. Het schijnt wel dat 't later ineens weer bijtrekt, of dat je dus weer iets vooruit gezet kan worden.. Ik snap opzich dat 't makkelijker is te rekenen vanaf je laatste menstruatie, maar eigenlijk is de foetus pas gaan groeien vanaf je eisprong / bevruchting (en daardoor dus minder ver dan echt vanaf je laatste menstruatie).

4 jaar geleden

Reactie op Viola89

Klopt, ze hadden me 2 weken terug gezet toen. Het schijnt wel dat 't later ...
Ja daar ben ik dus ook bang voor... en ik ben al aan het aftellen tot ik me beter voel... dus zou ik echt een domper vinden eerlijk gezegd...

4 jaar geleden

Rot is dat he? Heb je al een afspraak staan met de verloskundige voor een echo?

4 jaar geleden

Reactie op Viola89

Rot is dat he? Heb je al een afspraak staan met de verloskundige voor een e ...
Ja komende vrijdag! Zou dan precies 10 weken zijn vanaf mijn laatste menstruatie.. en vindt het op dit moment echt overleven, dus hoop zo dat ik ook echt 10 weken ben en ik langzaam me beter zal voelen en het kan gaan vertellen!

4 jaar geleden

Bij mij rekenen ze vanaf de bevruchting.

4 jaar geleden

Reactie op Meringue04

Bij mij rekenen ze vanaf de bevruchting.
Bij mij ook, dat werd ook bevestigd tijdens de eerste echo. Anders was ik op basis van eerste dag laatste ongesteldheid al 8 weken. Nu was ik iets meer dan 5 weken op basis van het gemeten vruchtje. Heb wel een lange cyclus van 30 dagen en waarschijnlijk laat een eisprong gehad. Ik heb geen ovulatietesten gedaan, dus dat week ik niet precies.

4 jaar geleden

ik had dat ook toen ik zweerde dat ik 12 wegen was was ik volgends haar pas 8 a 9 weken...

4 jaar geleden

Ik ben aanstaande dinsdag 9 weken. Mijn verloskundige heeft zaterdag op basis van de echo mij 9+4 gegeven. Ze rekenen de lengte van het vruchtzakje. Je zag de foetus ook al bewegen... Zo mooi 🥰🥰🥰 Toch vind ik vind het vreemd want ik weet precies wanneer mij ongesteldheid begon.

4 jaar geleden

Ik dacht dat de verloskundige eigenlijk vanuit de baby zelf uitgaat. Dat klinkt een beetje raar, maar blijkbaar groeien alle baby's in de eerste 12 weken beetje hetzelfde en horen ze een bepaalde lengte te hebben bij bijvoorbeeld 6.4 of 8.2 weken. Dat meten ze bij de eerste echo en de lengte verteld hoelang je al zwanger bent. Dit kan dus beetje afwijken van je eigen berekening of de eerste berekening van de verloskundige.

4 jaar geleden

je krijgt altijd 2 weken cadeau hele raar maar is toch echt zo

4 jaar geleden

Ik ben terug gezet van 7 naar 6 weken met de eerste echo. Ondanks eigen berekeningen. Ze gaf toen aan dat ze bij de termijnecho pas écht aan kunnen geven wat mijn uitgerekende datum gaat worden, dus tussen de 10-12 weken ongeveer. Ik wacht rustig af 😁

4 jaar geleden

Vroeger hadden ze geen echo's en ovulatie testen. Het enige markeringspunt was de eerste dag van de laatste menstruatie. Vandaar dat er met die dag gerekend wordt.

4 jaar geleden

Wanneer je volgens hun 5 weken bent krijg je daarna vaak ongeveer een week erbij omdat met 5 weken niks te meten valt.