18 Reacties

3 jaar geleden

Schepijs komt doorgaans uit bakken van de groothandel. Zijn dus gemaakt van gepasteuriseerde melk. Heb er werkelijk nog nooit bij nagedacht dat dat een issue zou zijn.

3 jaar geleden

Zou het alleen in het buitenland niet zo snel eten

3 jaar geleden

IJssalons die daadwerkelijk zelf ijs maken zijn heeeel schaars in Nederland, geven ze niet toe hoor. Alles uit de groothandel is veilig :)

3 jaar geleden

Hier maakt de banketbakker zelf ijs en dit kon ik veilig eten, heb het toen nagevraagd. Enkel opletten met rum rozijnen ijs en advocaat e.d. maar dat is logisch

3 jaar geleden

Bij een ijsboerderij met eigen koeien zou ik wel echt goed navragen.

3 jaar geleden

Ik was bij een zaakje met Italiaans schepijs. Maar ze wisten het zelf niet. Dus denk ook uit de groothandel🤣

3 jaar geleden

Huh?! Hoor dit voor t eerst, ik heb beide zwangerschappen allerlei ijs gegeten🤭

3 jaar geleden

Het is wettelijk vast gesteld dat als ze rauwe producten gebruiken dit vermeld moet worden. Het lijkt me raar als er ze een reguleren ijssalon rauwe producten gebruiken.

3 jaar geleden

Ik maak zelf ijs en om ijs te maken wordt zowel het ei als de slagroom of melk goed verhit waardoor het niet meer rauw is, moet dus gewoon kunnen (tenzij anders vermeld, maar dan is het geen standaard ijs-maak proces).

3 jaar geleden

Dankjewel mensen! Ik kan dus zeker gewoon genieten van mijn eigen smaakje. Die rum/advocaat dingen vond ik toch ook niks. Haha

3 jaar geleden

Zou het alleen in het buitenland niet zo snel eten
Hoezo niet? Ook daar verschilt het maakproces niet en hebben ze groothandels 😬

3 jaar geleden

Reactie op De Krullevaar

Hoezo niet? Ook daar verschilt het maakproces niet en hebben ze groothande ...
Gaf mijn verloskundige als advies en dat volg ik op. :)

3 jaar geleden

Reactie op De Krullevaar

Hoezo niet? Ook daar verschilt het maakproces niet en hebben ze groothande ...
Waarschijnlijk omdat je daar ook moet opletten met mozarella bijvoorbeeld en in Nederland niet. Andere regels wat betreft voeding

3 jaar geleden

Zou het alleen in het buitenland niet zo snel eten
Wij waren vorig jaar in Italië, daar konden ze bij de meeste ijssalons fantastisch vertellen wat er *exact* in iedere ijssoort zat. Sowieso vind ik ze in het buitenland vaak veel beter met informatie over allergenen etc dan hier. Dus als je het kunt vragen, en je krijgt een uitgebreid antwoord, zou ik er zelf op durven vertrouwen.

3 jaar geleden

Italiaans ijs, de fruitsmaken, zijn volgensmij vegan. Iig zonder melk en ik kan me eigenlijk ook niet voorstellen dat er rauwe ei in zit. Misschien een ander winkeltje vragen? Ik zie vaak wel ingrediënten staan bij ijszaken

3 jaar geleden

Reactie op AnneEZ

Wij waren vorig jaar in Italië, daar konden ze bij de meeste ijssalons fant ...
Ik geloof je helemaal hoor. Maar ik ben een schijterd daarin, dus ik sla dan liever over ipv stressen na het ijsje 😂🙈

3 jaar geleden

Dit was voor mij ook nieuw! Goed om te weten haha. Volgens mij raden ze schepijs in het buitenland ook af vanwege het kraanwater wat niet in alle landen even drinkbaar is (ook bij stilstaan met ijs in drinken dus ☺️)

3 jaar geleden

Ik heb ook altijd gewoon al het ijs gegeten, alleen bij de Italiaanse ijssalon op de hoek (waar ze het ijs helemaal stap voor stap zelf maken) krijg ik met mijn dikke buik alleen de sorbet variant mee. Mijn vk zei: Stel dat er al onverhitte melk / rauw ei in zit (hele kleine kans) dan moet er ook nog eens net die ene ziekmakende bacterie inzitten (nóg een kleinere kans - wie is er wel eens ziek geworden van een ijsje?), dus geen zorgen maken en lekker van genieten, al dat gestress erover is slechter voor de baby. Dat advies volg ik braaf op ;)