18 Reacties
3 jaar geleden
Schepijs komt doorgaans uit bakken van de groothandel. Zijn dus gemaakt van gepasteuriseerde melk.
Heb er werkelijk nog nooit bij nagedacht dat dat een issue zou zijn.
3 jaar geleden
Hier maakt de banketbakker zelf ijs en dit kon ik veilig eten, heb het toen nagevraagd. Enkel opletten met rum rozijnen ijs en advocaat e.d. maar dat is logisch
3 jaar geleden
Huh?! Hoor dit voor t eerst, ik heb beide zwangerschappen allerlei ijs gegeten🤭
3 jaar geleden
Het is wettelijk vast gesteld dat als ze rauwe producten gebruiken dit vermeld moet worden.
Het lijkt me raar als er ze een reguleren ijssalon rauwe producten gebruiken.
3 jaar geleden
Ik maak zelf ijs en om ijs te maken wordt zowel het ei als de slagroom of melk goed verhit waardoor het niet meer rauw is, moet dus gewoon kunnen (tenzij anders vermeld, maar dan is het geen standaard ijs-maak proces).
3 jaar geleden
Zou het alleen in het buitenland niet zo snel eten

Hoezo niet?
Ook daar verschilt het maakproces niet en hebben ze groothandels 😬
3 jaar geleden
Reactie op De Krullevaar
Hoezo niet?
Ook daar verschilt het maakproces niet en hebben ze groothande ...
Gaf mijn verloskundige als advies en dat volg ik op. :)
3 jaar geleden
Zou het alleen in het buitenland niet zo snel eten

Wij waren vorig jaar in Italië, daar konden ze bij de meeste ijssalons fantastisch vertellen wat er *exact* in iedere ijssoort zat. Sowieso vind ik ze in het buitenland vaak veel beter met informatie over allergenen etc dan hier. Dus als je het kunt vragen, en je krijgt een uitgebreid antwoord, zou ik er zelf op durven vertrouwen.
3 jaar geleden
Reactie op AnneEZ
Wij waren vorig jaar in Italië, daar konden ze bij de meeste ijssalons fant ...
Ik geloof je helemaal hoor. Maar ik ben een schijterd daarin, dus ik sla dan liever over ipv stressen na het ijsje 😂🙈
3 jaar geleden
Ik heb ook altijd gewoon al het ijs gegeten, alleen bij de Italiaanse ijssalon op de hoek (waar ze het ijs helemaal stap voor stap zelf maken) krijg ik met mijn dikke buik alleen de sorbet variant mee. Mijn vk zei: Stel dat er al onverhitte melk / rauw ei in zit (hele kleine kans) dan moet er ook nog eens net die ene ziekmakende bacterie inzitten (nóg een kleinere kans - wie is er wel eens ziek geworden van een ijsje?), dus geen zorgen maken en lekker van genieten, al dat gestress erover is slechter voor de baby. Dat advies volg ik braaf op ;)














