21 Reacties

2 maanden geleden

Het beste kan je gewoon 2 aluminium kruiken, liggen ook bij de hema, kopen. Koop daar ook 2 kruikzakken bij. Vervolgens legt de kraamzorg wel uit wat je moet doen, dat ligt ook een beetje aan je kind. Of je gebruikt het alleen om bedje, eventueel kleertjes en kinderwagen voor te verwarmen Of ze leggen je uit hoe je ook op een veilige manier de kruik ook bij je baby in bed kan later. Vooral als je baby wat temperatuur regulatie probleempjes heeft. Je gooit er namelijk nooit alleen kokend water in, je wikkelt hem nog in een extra doek en je moet goed controleren of die dicht zit. Niet nu druk om maken, laten zij je helemaal zien. Deze kruik is leuk, maar niet wat ze op de uitzetlijst bedoelen.

2 maanden geleden

Die warmwaterkruik blijft minder lang warm en is lekgevoeliger en je kunt er geen kokend heet water in doen. Daarom ‘moet’ je die aluminium kruiken kopen. En het verschil per kraamverzorger wat ze fijn vinden, ze rollen inderdaad vaak de kruik in 2 hydrofielen dus het is sowieso niet erg als je geen kruikzak hebt.

2 maanden geleden

Ik heb ook een vraag! Bij onze oudste geen kruiken hoeven gebruiken want die is geboren in een hitte golf 😂 Nu zit ik voor de tweede aan 2 kipkep wollers te denken. Is dat wat ipv de aluminium kruiken? Lijkt me makkelijker om voor verschillende doeleinden te gebruiken! Plus je zit niet met heet water.

2 maanden geleden

Wij hebben 2 aluminium kruiken. Ik heb zelf hoezen gemaakt van katoen met badstof binnenin. Op advies van de kraamzorg doen we na het vullen van de kruik een extra hydrofiel eromheen, die halen we eraf als hij weer wat afkoelt

2 maanden geleden

Reactie op Papaya

Ik heb ook een vraag! Bij onze oudste geen kruiken hoeven gebruiken want d ...
Kipkep heeft minder invloed op het warm maken van de omgeving. Ik gebruikte een gewone pittenzak als ik even snel het bedje opgewarmd moest hebben. Maar de aluminium kruiken zijn echt tegen het rollen. En ze geven uren lang warmte af. De kipkep niet

2 maanden geleden

Reactie op Ang6

Kipkep heeft minder invloed op het warm maken van de omgeving. Ik gebruikte ...
Ah oke, goed om te weten 😄 thanks

2 maanden geleden

Bedankt voor de snelle reacties meteen! Ik ga aluminium bestellen dan

2 maanden geleden

Reactie op Papaya

Ik heb ook een vraag! Bij onze oudste geen kruiken hoeven gebruiken want d ...
Kipkep is hooguit prettig bij krampjes, al vonden onze kinderen dan alleen de draagzak of op de arm acceptabel. Kipkep is vrij klein en koelt snel af. Mag je ook maar opwarmen tot iets boven lichaamstemperatuur. Ik zou gewoon voor de ouderwetse aluminium kruiken gaan. Die vonden wij, icm twee hydrofiele doeken per kruik, echt fijn, en ook wat men op de lijstjes bedoelt

2 maanden geleden

Wij hebben gewoon bij de hema twee aluminium kruiken gekocht. Zelf gebruikte wij gewoon theedoeken of inderdaad hydrofielen doeken eromheen ipv kruikzakken.

2 maanden geleden

Je hebt inderdaad de aluminium kruiken nodig en wij mochten inderdaad onze kruikzakjes helemaal niet gebruiken, maar moesten de kruiken in een hydrofiele doek knopen.

2 maanden geleden

Ik heb die kruikjes trouwens gewoon via marktplaats gekocht voor 2,50 per stuk. Tip!

2 maanden geleden

Wij hebben toen de aluminium en een elektrische kruik gebruikt. Dit laatste vond ik zelf ideaal. Deed ik aan tijdens r verschonen was hij opgewarmd, daarna in t bedje als ik de baby aan t voeden was. Kruik eruit en baby in warm bedje. Heb deze overigens nooit tegelijk in t bedje gehad. Maar vond t ideaal geen geklooi met water.

2 maanden geleden

Alvast nog een tip: leg altijd de opening van de kruik van je kindje af, voor het geval hij toch mocht gaan lekken.

2 maanden geleden

Wij hadden die rvs kruiken. Die wikkelden we in hydrofiele doeken. Maaaar dikke onzin eigenlijk, want we hebben die alleen gebruikt met de kraamzorg in huis en verder niet. Nog een tip: Opening van je kind afleggen en opening wat omhoog leggen dmv de hydrofiele doeken, mocht het gaan lekken.

2 maanden geleden

Reactie op Fem_x

Wij hadden die rvs kruiken. Die wikkelden we in hydrofiele doeken. Maaaar d ...
Verschilt enorm per kind ook of je ze gebruiken moet of niet. Oudste had moeite met zich op temperatuur houden, dus was blij met kruiken. En omdat de nachten koud waren en hij slecht groeide hebben we wel twee maanden de kruiken gebruikt. De tweede was totaal anders. Middenin hittegolf geboren, tijd in zkh gelegen en toen hij eruit kwam kon hij zich goed op temperatuur blijven en was het opnieuw erg warm buiten. Kortom: geen kruik gebruikt. Onzin om ze in huis te hebben? Als je mij vraagt zeker niet

2 maanden geleden

Reactie op Hannelore13

Verschilt enorm per kind ook of je ze gebruiken moet of niet. Oudste had mo ...
Hier ondanks dysmature (en een premature) oktober baby's de kruiken amper gebruikt.

2 maanden geleden

De aluminium kruiken hebben het minste lekgevaar, vandaar dat je die moet hebben. En voor de mensen over de kipkep, kleine tip: niet te lang opwarmen, dan brand die snel van binnenuit door 😵‍💫😵‍💫

2 maanden geleden

Reactie op Nina2624

De aluminium kruiken hebben het minste lekgevaar, vandaar dat je die moet h ...
zoo ik heb die eens 2 minuten in de magnetron gedaan, zijn die pitten verbrand... krijg de stank er niet meer uit 🤣

2 maanden geleden

Reactie op Fem_x

Hier ondanks dysmature (en een premature) oktober baby's de kruiken amper g ...
Dat bedoel ik dus met "het verschilt enorm per kind"

2 maanden geleden

Nee niet zoon kruikzak gebruiken. Is mega gevaarlijk. Haal een elektrische kruik geschikt voor babys. Mega handig en je hebt ook leuke hoezen daarvoor.