11 Reacties

4 jaar geleden

Geen ervaring met een te snelle schildklier. Die van mij werkt te langzaam, maar al jaren en dus ook al jaren aan de medicijnen. Waar ben je bang voor? Komt heus goed!!

4 jaar geleden

Geen ervaring met een te snelle schildklier. Die van mij werkt te langzaam, ...
Wat fijn dat het goed bij jou gaat😘. Ik heb online gelezen dat het een risico verhoogd van een miskraam.. en schildklier is ontzettend belangrijk voor de groei van de baby. Wellicht dat hij niet goed groeit.. en ondanks medicatie kan het toch tricky zijn.

4 jaar geleden

Hoi,ik heb ook een snelle schildklier. Risico op miskraam is bij langzaam werkende schildklier en niet bij snelle. Ik slik ook medicatie PTU heet dat, en verder gaat het goed. Een snel werkende schildklier is beter bij zwangerschap dan een langzaam werkende. Ik moet om de 4 a 6 weken bloedprikken, en ben onder controle bij de gynocoloog voor mijn zwangerschap. Ik krijg om de 4 a 6 weken echo/groeiecho. En werd gecontroleerd of in mijn bloed antistoffen waren van de schildklier maar dat had ik niet. Enige is alleen als je antistoffen in je bloed hebt dan kan je kindje minder hard groeien, maar krijg je toch regelmatig echos dus dat wordt goed in de gaten gehouden.

4 jaar geleden

Reactie op Catleen13

Hoi,ik heb ook een snelle schildklier. Risico op miskraam is bij langzaam w ...
Bedankt voor je reactie! Het is helemaal nieuw voor mij. Test van de antistoffen is nog niet binnen dus dat is voor mij nog even afwachten.

4 jaar geleden

Reactie op Sana1992

Wat fijn dat het goed bij jou gaat😘. Ik heb online gelezen dat het een ris ...
Klopt en dat risico op een miskraam speelt ook wel in mijn achterhoofd hoor. Tot nu toe gaat (nog) alles goed. Heb komende week mijn eerste echo dus ga heel hard duimen. Ik word sowieso elke 6 weken geprikt ter controle. En ik denk dat ik misschien ook wel naar een internist moet maar ik wacht rustig af wat de verloskundige zegt.

4 jaar geleden

Klopt en dat risico op een miskraam speelt ook wel in mijn achterhoofd hoor ...
Ik zie dat je 6 weken zwanger bent. Is nog pril inderdaad maar ik denk dat je sowieso naar een gynaecoloog wordt doorgestuurd. Is ook beter voor iemand met schildklier problemen. Ik duim ook voor je! En het komt vast goed ❤️❤️

4 jaar geleden

Je wordt nu juist goed onder controle gehouden en regelmatig geprikt en me medicatie aangepast. Niet stressen erom hoor!

4 jaar geleden

Hoi Sana! Snap dat je schrikt. Ik had hetzelfde. Kwam er met 12 weken achter. Bij mij is het uiteindelijk met een sisser afgelopen. Het kan namelijk ook zo zijn dat je van jezelf geen te snel werkende schildklier hebt, maar dat dit door het HCG hormoon ontstaat. Je schildklier gaat namelijk zo lang je HCG stijgt sowieso sneller werken, daarna weer langzamer. De internist zei dat ze graag zien dat de FT4 waarde onder de 30 blijft. Bij mij was die 33.9. Omdat ik verder geen duidelijke klachten ervan had is gekozen om af te wachten. Heb met 12 weken, 16 weken en 20 weken bloed geprikt en FT4waarde was met 20 weken alweer nog maar 15. Kan natuurlijk niet zeggen of dit bij jou ook het geval is, maar het hoeft dus niet perse meteen te betekenen dat je medicatie hoeft of dat het gevolgen heeft. Succes!!

4 jaar geleden

Hoi hoi, ik heb ook een snelle schildklier gehad waarbij de ziekte van graves is vastgesteld. Ik wist voordat ik zwanger werd al dat ik het het dus toen gelijk de internist opgebeld, medicatie werd onmiddellijk verhoogd en om de 2 weken werd er geprikt om te kijken of de medicatie aangepast moest worden. Gek genoeg heb ik na 2/3 maanden niks meer hoeven slikken dus medicatie vrij en ik voel me prima. De gynaecoloog houdt je extra onder controle dus komt goed succes 😊

4 jaar geleden

Reactie op Sana1992

Ik zie dat je 6 weken zwanger bent. Is nog pril inderdaad maar ik denk dat ...
Even een update hier. Tot nu toe 2 echo's gehad, allebei goed. Mijn bloedwaarden zijn netjes en ik word elke 6 weken geprikt, de huisarts begeleid mij hierin. Antistoffen waren niet aanwezig dus dat is goed nieuws. Hoef dus niet doorgestuurd te worden.

2 jaar geleden

Reactie op Catleen13

Hoi,ik heb ook een snelle schildklier. Risico op miskraam is bij langzaam w ...
Ik heb de ziekte van Graves. Waarvoor 2 keer behandeld met stop en replace (stumazol en euthyrox). Sinds 1.5 jaar nu klachten vrij. Ik ben nu 7 weken zwanger en heb vrijdag te horen gekregen dat mijn schildklier weer te hard werkt (tsh <0.01 ft4 30.7 anti stoffen 2.9). Ik heb volgende week een spoed afspraak bij de endocrinoloog. Ik vind het allemaal ontzetten spannend en maak mij veel zorgen. Ik verwacht dat ik op de PTU word gezet. Ik maak me nogal zorgen om de mogelijke congenitale afwijkingen die hierdoor kunnen ontstaan. Hoe is dat bij jou gegaan? Heb je tot het einde PTU moeten slikken? Dank alvast!