12 Reacties

4 jaar geleden

Meeroken is niet goed voor jou en je kindje. Overleg eventueel met je man/vriend dat je ermee zit en graag mee wilt, maar dat je het niet verstandig vindt. Misschien kan je schoonmoeder wat vaker bij jullie komen of spreek gezellig af in de stad om te lunchen bijvoorbeeld.

4 jaar geleden

Vind jou heel netjes ! Maar ik zou er wel wat van zeggen , op een lieve correcte manier ? Als je een fatsoenlijke band met elkaar hebt dan kan dat toch ook gewoon. Met alle respect , vindt het wel schandalig dat mensen gewoon roken in een kleine ruimte waar zwangeren of kinderen bij zitten. Maar goed dat is mijn mening. Succes !

4 jaar geleden

Vind jou heel netjes ! Maar ik zou er wel wat van zeggen , op een lieve cor ...
Ja dat vind ik dus ook , ook al vaak an me vriend aangegeven dat ik dit heel vervelend vind maar helaas zegt hij er dan niet teveel op , ik vind het ook niet kunnen dat ze gewoon door rookt en geen rekening houd en als het er 1 was prima maar de 1 is op en de ander gaat weer aan verschrikkelijk gewoon

4 jaar geleden

Het is jullie gezondheid. Leg het uit maar ga er niet heen. Spreek ergens anders af. Getver wat smerig.

4 jaar geleden

Reactie op Jessie123

Het is jullie gezondheid. Leg het uit maar ga er niet heen. Spreek ergens a ...
Ja vind het ook erg smerig en baal er echt enorm van , ik wil er ook echt niet heen ga er ook echt heen tegen me wil in maja vind het zo moeilijk want voor me vriend wil ik wel mee is voor hem ook niet leuk als ik elke keer thuis blijf zo tegenstrijdig en moeilijke situatie

4 jaar geleden

Daar mag je best wat van zeggen. Ik denk dat ze binnen rookt aan je berichtje te zien. Ze kan toch best even naar buiten, in de schuur of desnoods onder de afzuigkap roken? Ze mag wel wat over hebben voor haar kleinkind ;)

4 jaar geleden

Ik zou er toch wat van zeggen.. binnenkort ligt je kindje daar in de maxicosi in de domp... bij mij was het wel mijn eigen papa (12j terug), maar hij rookt gelukkig in de garage nu en niet meer in huis zelf 😊 is veel aangenamer en zijn kleinkindjes blijven nu ook regelmatig daar. Dat was zijne wens.

4 jaar geleden

Laat je partner eerst het oplossen, als dit niet werkt je mond open trekken en als ze daar niet aan willen dan niet met heen gaan. Hun pech/ verlies. Wat hun doen als ze met zijn 2 zijn moeten ze zelf weten, maar als jij er bent kunnen ze wel rekening houden met.

4 jaar geleden

Ik heb een moeder en een schoonmoeder die beiden roken. Ik heb bij beide aangegeven dat ik de rook en de geur niet kan verdragen en of ze willen wachten met roken tot ik weer weg ben. Als je het gewoon respectvol brengt hebben de meeste mensen echt wel begrip. En soms hebben mensen het helemaal niet zo door, in de generaties voor ons was het een stuk normaler om te roken in bijzijn van zwangeren en kinderen. Zelf ben ik erg tegenstander van roken in buizijn van zwangeren en kinderen, maar dat is mijn mening😉

4 jaar geleden

Als je de gezondheid van je kindje serieus neemt, ga je er dus niet meer heen. Hetzelfde geldt voor jouw vriend: als hij wil dat je meegaat, moet hij er eerst voor zorgen dat er daar niet meer binnen gerookt wordt. En als je kindje er later is: een keer in de schuur of onder de afzuigkap roken helpt niet, de giftige lucht hangt overal in huis, in de meubels, de gordijnen en niet te vergeten: in hun kleding.

4 jaar geleden

Hoi Mijn schoonouders rookten ook binnen toen ik zwanger was van de eerste. Ik heb eerst tegen mijn man gezegd van ga alsjeblieft met ze praten want anders ga ik niet meer heen. Mijn man rookt zelf ook en is ook naar de garage verhuisd met roken. Zijn ouders hebben het ook aangepast en roken sindsdien in de schuur. Ik heb wel zelf aangegeven dat als zij wilden dat mijn zoontje daar kwam slapen dat roken uit den boze is en als zij dit wel deden in zijn bijzijn mijn zoontje gewoon daar niet meer logeert. Hier hebben zij alle respect voor en vonden het uiteindelijk ook wel fijn dat ik zelf wat gezegd heb. Beetje een kwestie van aanvoelen of je zelf wat zegt of dat jij je man dit laat doen.

4 jaar geleden

Bah, heel vies ja. Schoonmoeder en haar vriend rookten ook eerst binnen. Ze rookten sowieso veel, ook als we wegwaren bij gelegenheid. Ik heb toen aangegeven dat ik niet steeds in hun rook wil zitten en of ze daarop willen letten. Ze hebben gelukkig altijd aangegeven dat zodra er een kleinkind kwam er bij hen binnen niet meer gerookt ging worden. Ze hebben nu de woonkamer vers geverfd en de familie tevens geïnstrueerd dat ze bij hen thuis niet meer binnen mogen roken. Ook als ik erbij ben proberen ze erop te letten dat ze niet pal naast me staan te roken. Denk dat veel opa's en oma's hier niet bij stilstaan, dus dat je ze hier gerust op kan wijzen.