18 Reacties

2 maanden geleden

Wat voor rechten bedoel je? Ben je het er niet mee eens?

2 maanden geleden

Als je tot je verlof staat ziekgemeld moet je 6 weken van te voren met verlof. Anders kan je kiezen om tot 4 weken door te gaan.

2 maanden geleden

Na de zwangerschap hangt af van of je dan nog ziek bent vanwege zwangerschap/bevalling :)

2 maanden geleden

Reactie op 7Maart2023

Wat voor rechten bedoel je? Ben je het er niet mee eens?
Bedankt voor je berichtjes! In eerste instantie was ik het er inderdaad niet mee eens. Want wat houdt in voor mijn salaris als kostenwinnaar. En wat moet ik thuis nou doen? Maar nu ik thuis zit, voel ik pas dat het nodig is. Alsof ik mijn lichaam nu pas toelaat om even niet oké te zijn. Als je begrijpt wat ik bedoel

2 maanden geleden

Reactie op Soukaina97

Bedankt voor je berichtjes! In eerste instantie was ik het er inderdaad ni ...
Je salaris heeft er als het goed isniks onder te lijden :) wordt als je in loondienst bent allemaal door het uwv betaald :)

2 maanden geleden

Ik zat volledig thuis vanaf 6 weken zwangerschap (HG). Pas rond de 24 weken een halve dag per week teruggekomen, later werd dat een hele dag, totdat ik inderdaad 6 weken van tevoren met verlof moest. Ik heb dus lang in de ziektewet gezeten. Het UWV heeft mijn salaris aangevuld. In de praktijk betaalde het UWV mijn werkgever en ontving ik van mijn werkgever mijn reguliere salaris. Die eerste periode kreeg mijn werkgever dus mijn volledige salaris van het UWV en was er geld over om een vervanger te betalen, later kreeg mijn werkgever iets minder omdat mijn werkgever mij toen zelf ook moest betalen (aangezien ik weer een aantal uur werkte).

2 maanden geleden

Reactie op Rana4AA

Ik zat volledig thuis vanaf 6 weken zwangerschap (HG). Pas rond de 24 weken ...
Wat vervelend voor je. Ik hoop dat het nu weer beter gaat met je. Bedankt voor de schets. Nou begrijp ik het beter. Ik heb nu tijdens mijn zwangerschap meer last van vermoeidheid en een mentale blokkade. Hierdoor voel ik mij niet in het recht van ziek zijn. Mijn werkgever ziet dat anders.

2 maanden geleden

Ik zou mijn zegeningen tellen met zo’n werkgever. Hoewel lastig misschien ook fijn dat een ander het besluit voor je neemt. Je mag ook een uur extra per dag pauze nemen, ben je daarvan op de hoogte? Een zwangerschap is hard werken voor je lijf, neem het serieus en luister er goed naar.

2 maanden geleden

Wat goed van je leidinggevende! Wees blij dat ze zo goed op je passen. Voor jou veranderd er verder weinig. Het uwv betaald je salaris, maar daar merk jij niks van. Je zult waarschijnlijk een keer bij de bedrijfsarts op gesprek moeten, maar die zijn bij zwangerschap meestal niet zo moeilijk. Het uwv zal je vragen een vragenlijst in te vullen en een keer bellen . En je moet met 34 weken met verlof. Dat is alles. Ik zit zelf ook deels in de ziektewet om dezelfde klachten als jij. Voelde me in het begin ook wel schuldig ofzo, maar ben vooral ook heel blij dat mn werkgever niet moeilijk doet .

2 maanden geleden

Mijn vriendin heeft volledig in de ziektewet gezeten ivm HG. Dat ging allemaal vrij eenvoudig mede ook doordat het UWV het bedrijf compenseert voor jouw salaris. Dat neemt al iets van de druk weg. Bij haar was dit al vanaf week 3-4 dat ze niet meer kon werken. Ze is een keer gebeld door de bedrijfsarts. Misschien 2x en een keer een vragenlijst, maar voor de rest is ze vooral met rust gelaten en is alles goed geregeld. Je moet het ook echt gewoon zien als niet kunnen werken. Daar hoef je je niet schuldig om te voelen.

2 maanden geleden

Geef je jezelf eraan over... het is heel goed van je werkgever om je deels in ziektewet te zetten, dat voorkomt mogelijk gehele uitval op de langere duur en dat is voor jouzelf en je werkgever beide een win-win situatie. Het is wel even lastig om eraan toe te geven, zelf ook meegemaakt. Maar uiteindelijk was het een opluchting hoor. De arbo arts zal contact met je opnemen, dat zijn ze verplicht en stelt wat vragen...bij mij schreef ze op in mijn dossier: gewoon zwanger 🤣 Ze zullen je adviseren rustig aan te doen en zal je hoogstwaarschijnlijk verder niet meer contacten tenzij er veranderingen zijn omtrent de ziekmelding. Je salaris is gewoon hetzelfde, krijgt een brief van het uwv hierover en je moet idd 6weken voor uitgerekende datum met verlof.

2 maanden geleden

Reactie op JannekeJen

Ik zou mijn zegeningen tellen met zo’n werkgever. Hoewel lastig misschien ...
Ja dat is het zeker! Ik ben op de hoogte van het extra uur. Alleen lastig plannen binnen mijn vak en beroep.

2 maanden geleden

Reactie op Ber22

Wat goed van je leidinggevende! Wees blij dat ze zo goed op je passen. Voor ...
Wat fijn om te lezen dat ik daar niet alleen in ben. Ik vind mentale klachten voor anderen vervelend. Maar als ik dan naar mezelf kijk, denk ik altijd niet zo klagen, herken je dat? 😅🙈

2 maanden geleden

Reactie op Soukaina97

Wat vervelend voor je. Ik hoop dat het nu weer beter gaat met je. Bedankt ...
Oh, gelukkig gaat het veel beter, maar het is dan ook al 14 maanden geleden dat ik ben bevallen ;) Ik probeer nu weer zwanger te worden en als dat lukt, wil ik eigenlijk alleen maar eerder goed luisteren naar mijn lijf. De rest van de wereld draait wel door. Ik heb een paar gesprekken met de bedrijfsarts gehad en ik denk 3 of 4 keer gebeld met iemand van het UWV (hij belde mij) en eigenlijk kwam hij vooral over als een lieve bezorgde oom. Inderdaad 1x een online vragenlijst van het UWV moeten invullen en dat was het.

2 maanden geleden

wat een top leidinggevende!! Zullen we ruilen? 🤣 Geloof me dat wil je niet. Anyways antwoord op je vraag. in principe veranderd er niks in je salaris want bij zwangerschap wordt gewoon 100% vergoed door uwv. Daarnaast wel rekening houden dat je met 34 weken met verlof moet ipv 36 weken als je dat had gewild. Verder komt Arboarts er bij kijken maar dat is even een gesprek en uwv moet je een vragenlijst voor invullen en in sommige gevallen bellen ze je even. Maar nogmaals wees gezegd met een werkplek die zo om je bekommert. 🍀

2 maanden geleden

Je krijgt gewoon voor 100% uitbetaald nu. UWV vult dit aan. UWV wil wel dat je dan met 34 weken met verlof gaat ipv met 36. Verder is er niks anders