21 Reacties

4 jaar geleden

Dit is echt een eigen keuze. Achternaam van de kleine van ons begint ook met de S. Dus dit is voor mij een reden om de voornamen die beginnen met een S te mijden. Ik weet niet of het in deze tijd nog zo aanstootgevend voor sommige mensen is. Maar ik wilde het zelf liever niet 🙈

4 jaar geleden

Mijn man heeft ook S.S. Hij gebruikt dat eigenlijk nooit ergens.

4 jaar geleden

Wij hebben ook achternaam met S, voor mij is het de reden om geen voornaam met de S te doen. Ik vind het persoonlijk gewoon nog net even niet kunnen, maar ik snap ook dat er al wel generaties zijn waarbij dit niet echt meer een ding is. Denk sowieso dat mocht mijn kleine ooit kinderen krijgen het dan iig geen issue meer is. Dus ik zou zeggen doen waar je jezelf prettig bij voelt. Denk dat er weinig zijn die er echt nog aanstoot aan nemen. Over hoe vaak gebruik je je initialen nu eigenlijk? Ligt ook aan je beroep. Ik zit in de accountancy, wij paraferen alles af met, jawel, je initialen. En dat doe ik dus vaak! Maargoed, tegen de tijd dat onze mini’s zover zijn is het denk ik echt geen ding meer hoor.

4 jaar geleden

Hier ook precies hetzelfde. Achternaam begint met een S waardoor alle voornamen met een S afvallen

4 jaar geleden

Mijn voornaam begint met een S en mijn tweede naam ook. Wanneer ik mijn volledige masm schrijf zie ik het alleen maar het valt zowat nooit iemand op. Ik heb er iedergeval nóóit moeite mee gehad.

4 jaar geleden

Wij hebben K als achternaam dus we vermijden wel echt bewust voornamen met een K. Of nog erger: twee namen met een K dat je 3 K's achter elkaar hebt. Als je het nooit echt gebruikt is het prima, persoonlijk gebruiken ik en m'n man onze initialen voor alles (zo ook mijn naam hier 😏)

4 jaar geleden

Ik zou je er persoonlijk niet al te druk om maken. Mijn initialen zijn TT. Heeft dan wel niets met geschiedenis te maken, maar ik ben nu 21 en heb er nooit moeite mee gehad. En je gebruikt het eigelijk nooit. Het eens zijn over de naam is een moeilijkere opgave 🤣

4 jaar geleden

De letters van mijn voornamen zijn SS, m’n moeder zegt wel eens dat m’n opa daar vroeger wel wat van vond, maar verder heeft er nooit iemand iets gezegd. Achternaam is met een C, dus wel net iets anders. Moet zeggen dat ik door je topic ineens bedacht dat de initialen van een van m’n vrienden wel SS zijn, had er nooit eerder aan gedacht! Ik denk dat het geen ramp is. Maar als het niet goed voelt zou ik het alleen daarom niet zo snel doen, straks blijf jij het zien.

4 jaar geleden

Wij hebben wel opgelet wat de initialen voor combinatie vormen. Dit ook gewoon doordat er met mijn initialen wel meer dan eens (nu nog steeds) grapjes gemaakt worden, geen nare grapjes oid, maar toch. Maar net als wat eerder gezegd is, is dit een heel persoonlijke keuze..

4 jaar geleden

Mijn man wil het ook niet, onze achternaam begint ook met een S, je zou als optie kunnen doen een 2e naam er bij, dus ik noem ff iets s p s ofzo iets zodat het niet op s s lijkt 😊

4 jaar geleden

Mijn initialen zijn ook S.S, gebruik de initialen vrijwel nooit en als ik ze gebruik heb ik er nog nooit een verkeerde opmerking over gehad. Wel een keer een grapje oid, maar ik heb er echt geen problemen mee gehad.

4 jaar geleden

Dank jullie wel voor de reacties en meningen 😁

4 jaar geleden

Ik zou het zelf niet doen (mijn achternaam begint met een H, dus alle voornamen met een B vallen bij ons af 🙄), maar wat anderen ook al zeiden: waarschijnlijk is SS in de generatie van onze kinderen geen echt issue meer. En anders gewoon een tweede voornaam erbij, kan je kind later zelf kiezen wat het als initialen gebruikt (2 of 3).

4 jaar geleden

Mijn zusje heet S.S. Maar volgens mij merkt ze er niets van. Zelf nu de H als achternaam en zit voor ons kindje te denken aan een naam met de B. B.H. dus.. Maar om daar de naam nou voor af te laten vallen?

4 jaar geleden

Mijn initialen zijn sinds mijn huwelijk kk. De enige plek waar ik dit gebruik is op mijn werk. Voor onze baby hebben we er niet heel erg op gelet.

4 jaar geleden

Reactie op Diede

Mijn zusje heet S.S. Maar volgens mij merkt ze er niets van. Zelf nu de H a ...
Mijn man heet ook B.H. hij zegt overigens zelf hier nog nooit last van te hebben gehad. Hij is vroeger wel gepest, maar zeker niet met zijn initialen.

4 jaar geleden

De achternaam van onze kleine begint met een M, dus wij kiezen ook niet voor een S 😅

4 jaar geleden

Vraagje, waarom is S.S zo erg? Wat betekent het? Sorry ben gewoon benieuwd 🤭

4 jaar geleden

Ik dacht dat die van mij al erg was. S.M. werd vroeger op school altijd ermee geplaagd 😑

4 jaar geleden

Reactie op Sanda

Vraagje, waarom is S.S zo erg? Wat betekent het? Sorry ben gewoon benieuwd ...