24 Reacties

20 dagen geleden

Ze hebben me ook geprobeerd te strippen vandaag alleen had ik helaas nog geen ontsluiting….

20 dagen geleden

Haa wat frustrerend dat het niet door wil zetten. Ik ben 2x ingeleid en ben daar best positief over. Ik weet natuurlijk niet hoe het is zonder weeen opwekkers maar ik vond het best goed te doen. De pijn viel me mee en het ging redelijk vlot. Het duurt even voor je echt op gang bent omdat de weeen opwekkers hun werk moeten doen maar mischien is dit net het zetje wat je modig hebt om door te zetten. Succes met de laatste loodjes het gaat nu echt niet lang meer duren

20 dagen geleden

Ik had ook een gesprek met 41+3 en heb zelf gekozen om ingeleid te worden die dag daarop, met 41+5. Ik wilde toch al in het zh bevallen, dus dit leek mij niet zo’n verschil. Die dag is mij om 10.30 een ballon ingebracht en ben ik daarmee naar huis gestuurd. De volgende dag zou ik dan ‘s ochtendsvroeg terugkomen, waarna ik minimaal 4 cm ontsluiting zou hebben. Helaas verliep die dag anders. Ik kreeg extreme weeën een uur na het inbrengen van het ballonnetje, en heb de hele dag gemene, onregelmatige weeën gehad. ‘s avonds laat konden we richting het zh waar ze vervolgens ‘niks konden doen’. Het was een hele nare lange pijnlijke nacht, waarna ze in de ochtend pas alles in werking hebben gezet ( vliezen breken, weeenopwekkers toedienen). ‘s middags om 14.45 na 1 uur en drie kwartier persen is Fedde uiteindelijk geboren. Ik dacht dat ik er klaar mee was, en dacht er goed aan te doen ingeleid te worden. Dit zou ik echter niet nog een keer doen… de hele dag rommelden ze met het standje van het opwekkerinfuus en ik had nergens meer grip op. De volgende keer zou ik zo lang mogelijk wachten en pas wanneer het écht niet anders kan ingeleid worden. Op de natuurlijke manier is een stuk minder pijnlijk, maar je moet wel wat geduld opbrengen;)

20 dagen geleden

Er is hierover een interessante podcast van Verloskees over Serotoniteit. Daar bespreken ze alle voors en tegens. Ik heb zelf een goede ervaring met inleiden bij 41+2. Op deze termijn is je lichaam er vaak zo klaar voor dat het best soepel gaat. Mijn tweede en spontane bevalling was minder prettig haha, maar dat kwam door de ligging (voorhoofdsligging)

20 dagen geleden

Reactie op helenazj

Ze hebben me ook geprobeerd te strippen vandaag alleen had ik helaas nog ge ...
Kun je niet je vliezen laten breken? Bij mij hebben ze dan toen ook gedaan. Mocht kiezen om te blijven en dan ingleid worden of thuis afwachten. Uiteindelijk toch lekker naar huis gegaan en begonnen de krampen al na een uur. Een paar uur later was ik bevallen. Mijn lichaam heeft de bevalling zelf in gang gezet was zo fijn.

20 dagen geleden

Ben met mijn dochter ingeleid op 41+1 na 2x een strippoging. Ochtends 7 uur gemeld, 8 uur vliezen breken en weeënopwekkers. En voor 3 uur was ze geboren. Ik zou het dus helemaal niet erg vinden om nog een keer te doen ! Vond het best snel gaan ! Nu wachten wat mijn zoontje gaat doen ben nu 39+3 haha !

20 dagen geleden

Ik ben ingeleid met 39+4 van onze eerste dochter. Vond het echt prima. Ballonnetje in de avond, nacht onder sedatie in ziekenhuis geslapen. Ik sliep namelijk al weken lang nauwelijks. Een heerlijke nacht geslapen denk en volgende morgen ballonnetje er uit en vliezen gebroken. Weeën opwekkers aan om half 8 en tot 11 uur heerlijk chill. Daarna wat meer pijn, maar dat heb je met gewone weeën ook wel denk ik. Om 14.42 na 42 min. Persen is onze dochter geboren. helemaal dikke prima. Ik weet alleen niet hoe het is om natuurlijk te bevallen.

20 dagen geleden

Reactie op Kubjee

Kun je niet je vliezen laten breken? Bij mij hebben ze dan toen ook gedaan. ...
Nee, dat kan alleen als de baarmoedermond al helemaal rijp is, dus vliezen breken komt na strippen. En in vee regio’s doen ze dat helaas sowieso nog niet bij een eerste kind. @TS: ik heb precies dezelfde situatie gehad als jij. Strippen lukte nog niet en ik wilde inleiding zo lang mogelijk uitstellen. Uiteindeljk ‘moest’ ik alsnog ingeleid worden bij 42+0. Ik zag er enorm tegenop door alle verhalen. Ik had ook nog 0 ontsluiting bij 42+0. Uiteindelijk balonnetje en weeënopwekkers gehad en daarna 3,5 u na de eerste wee bevallen zonder pijnstilling. Ik kreeg idd wel een weeënstorm omdat het zo snel ging maar vond het allemaal prima te doen ❤️. Dus het kan ook meevallen. Helaas kun je ontsluiting niet forceren als je kindje er nog niet klaar voor is… Het enige wat je echt kunt doen is loslaten en er op vertrouwen dat het goed komt. Het is klote, ik weet het…je blijft gewoon hopen dat het vanzelf gaat gebeuren. En gelukkig zijn er ook genoeg verhalen van vrouwen bij wie de bevalling rond 41+6 alsnog vanzelf begon! Dus wie weet!

20 dagen geleden

Heel erg bedankt voor jullie reacties ! Het geeft me zeker meer geruststelling ik heb toevallig sinds vanochtend om de 5/10 minuten weeën ben erg benieuwd of het vandaag doorzet ik hoop het zo 🤩 ik kan niet wachten me kindje bij me te hebben en om even me rust te pakken want ik heb helemaal niet geslapen vannacht

20 dagen geleden

Reactie op helenazj

Heel erg bedankt voor jullie reacties ! Het geeft me zeker meer geruststell ...
Succes! Hopelijk zet het door 👏👏

20 dagen geleden

Reactie op helenazj

Heel erg bedankt voor jullie reacties ! Het geeft me zeker meer geruststell ...
Wat spannend. Probeer toch maar je rust te pakken, je gaat je energie nog hard nodig hebben.

20 dagen geleden

Helaas verloskundige is geweest 0 ontsluiting ik snap er niks van … en verlies nu echt wel een beetje de hoop 😩 ik hoop dat het straks toch nog door zet in echte ontsluitings weeën of anders dat ik nog even me rust kan gaan pakken

20 dagen geleden

Reactie op helenazj

Helaas verloskundige is geweest 0 ontsluiting ik snap er niks van … en verl ...
Ahhh. Heb je een plannetje kunnen maken met je verloskundige? En maakt je kindje het nog goed?

20 dagen geleden

Ik ben vandaag 41+2. Gister een ballon gehad, vanmorgen gemeld in het ziekenhuis. Ballon was er thuis uitgevallen dus had gehoopt op 3 a 4 cm maar helaas. Heb nu 4 tabletten gehad en begint nu wat te rommelen, ik hoop dat het nu snel doorzet. Vorig jaar ook ingeleid zelfde manier maar toen had ik al wel 4 cm en konden ze mijn vliezen breken. Diezelfde dag is mijn dochter geboren

20 dagen geleden

Ik persoonlijk niet te lang wachten omdat dat ook isico's met zich meebrengt. Een spontane bevalling doet ook pijn en iedere bevalling is anders. Kiezen wat goed voelt en luisteren naar advies van je vk (als je daar een goed band mee hebt).

19 dagen geleden

Ik had sinds gister ochtend weeën soms met regelmaat soms zakte het weg de verloskundige zei dat ik nog geen ontsluiting had na 9 uur weeën dus werd er erg verdrietig van het deed erg veel pijn naar het ziekenhuis gegaan eigenlijk om te gaan slapen om 20:00 zeiden ze het is niet zo gek dat je zoveel Pijn hebt want ik had al 8/9 cm ontsluiting!!! Hij is met 32:21 geboren helaas een totaal reptuur en 2 uur lang geperst 😅❤️ ik ben wel erg blij en kan niet stoppen met naar de kleine kijken 🥰

19 dagen geleden

Reactie op helenazj

Ik had sinds gister ochtend weeën soms met regelmaat soms zakte het weg de ...
Ahh gefeliciteerd!!

19 dagen geleden

Reactie op anoniem-465322

Ahh gefeliciteerd!!
Dankjewel 🤗

19 dagen geleden

Hey, ik zou bij je verloskundige/gynaecoloog nog even goed navragen wat precies de risico's zijn, hoe groot de risico zijn. Wat de voor en nadelen bij beide opties zijn. Dan kan je een goede keuze maken gebaseerd op juiste informatie. Gynaecologen/verloskundigen houden graag aan protocollen, maar het is een protocol, jij beslist niet protocol. Ik heb vriendinnetje die is ingeleid en daar veel spijt van heeft, zware en pijnlijke bevalling en een kennis die het niet hefft gedaan en goed geboren kindje heeft van 42+2. Maar goed iedereen heeft zulke verhalen, ook mensen met goede ervaringen van inlijden etc. Daarom denk ikicht je goed in. Maar tips, ik las laatst dat bepaalde stretch oefeningen goed kunnen helpen etc. Op zo een bal bewegen, rondjes maken. Want als je kind niet goed indaalde, maar bijvoorbeeld wat scheef een bevalling ook niet goed op gang komt. Teveel rusten en weinig beweging helpt daarbij niet, omdat kindje dan niet beter gepositioneerd kan worden. Nou moet ik wel zeggen, geen idee of het onderbouwt is met bijv wetenschap. Maar mijn boerenverstand zegt wel logisch, een lichaam is niet gebouwd om niet in beweging te zijn.

19 dagen geleden

Reactie op ZimZoom

Hey, ik zou bij je verloskundige/gynaecoloog nog even goed navragen wat pre ...
Zij is al bevallen 😉