16 Reacties

16 dagen geleden

Hangt van de situatie af. Ik zou dat gewoon goed doorspreken met je vk. Ik heb ook een keizersnede gehad en de 2e is natuurlijk begonnen maar toch weer een ks geworden. Omdat ik tijdens de weeën alleen pijn in het litteken voelde. Achteraf bleek mijn litteken ook heel dun en was natuurlijk bevallen nooit gelukt en was die gaan scheuren anders. En bij mij zat er 2,5 jaar tussen de bevallingen

16 dagen geleden

Hangt van heel veel factoren af. Ik zou bij de 2e (na een ks) ingeleid worden met ballonnetje. Ik bleek toen al 3 cm te hebben dus hebben ze gestript en is het een paar uur later op gang gekomen (met 41+1). Weeënopwekkers geeft wel een extra risico na een keizersnede (hoe groot of klein het risico is weet ik niet). Uiteindelijk is het bij mij toch weer geëindigd in een ks.

15 dagen geleden

Hoi, hier een verhaal met een keizersnede in 2019 en in 2022 een natuurlijke bevalling middels inleiding met ballon en weeenopwekkers. Ik wou absoluut niet voor een 1e ks gaan, al werd me dat wel aangeboden. Met 40+2 weken ingeleid omdat ik chronische bekkeninstabiliteit heb. Ik kon al weken niet meer lopen en met een kindje van bijna 8 pond (ik ben zelf 1,54 m) vond ik t wel welletjes😅 Na uren beenweeen te hebben opge angen in bad, gevraagd om een ruggenprik, die deed na een half uur letterlijk half zijn werk; voelde alles nog aan de linkerzijde. Maar mede daardoor kom ik ook goed zelf de perskamer ingaan... en man! Wat was dat een mooie ervaring ivm de ks bij mijn dochter! Kon na 4 uurtjes gewoon douchen en naar huis!! Er zitten idd risico's aanvast, vandaar dat je goede begeleiding krijgt in het ziekenhuis. Ondanks dat t heftig was, kijk ik er heel positief op terug!

15 dagen geleden

Bedankt voor alle reacties! Is dus niet per se 1 antwoord dus. @jordif93 hoe weet je dat je litteken dun is? Vind dat natuurlijk wel erg spannend… En waarom is het toch een keizersnede geworden bij jou & @mamavanem

15 dagen geleden

Wij hebben er na een geplande keizersnee bewust voor gekozen niet zo snel weer zwanger te worden. Dus misschien is mijn situatie wel niet te vergelijken. Maar ik ben bij de tweede wel vaginaal bevallen. Mocht zelf kiezen maar het ziekenhuis had wel voorkeur voor vaginaal. Ben op basis van zwangerschapsvergiftiging ingeleid met ballon, breken van de vliezen en weeënopwekkers via het infuus. Ze bouwen dan geloof ik wel iets anders op dan 'normaal'. En ik heb de hele bevalling ctg gehad. Maar echt een hele fijne bevalling zonder stress met alleen de klinisch verloskundige en een verpleegkundige aan mijn bed.

15 dagen geleden

Reactie op Col22

Wij hebben er na een geplande keizersnee bewust voor gekozen niet zo snel w ...
Wat fijn, een goede ervaring! Ondanks met alle opwekkers, hoor je toch vaak anders. Hopelijk gaat hey ook zo met mij

15 dagen geleden

Reactie op lottesnotte

Wat fijn, een goede ervaring! Ondanks met alle opwekkers, hoor je toch vaak ...
Absoluut! Kijk er heel mooi op terug. Wel een weeenstorm gehad nadat in eerste instantie de ontsluiting niet vorderde. Maar ik heb geprobeerd te vertrouwen op mijn lichaam en dat werkte bij mij blijkbaar erg goed om er doorheen te komen. En een draagbaar ctg (en uiteindelijk een schedel elektrode). Kon ik rustig onder de douche de weeën opvangen. Merkte pas na de bevalling van mijn jongste hoeveel ik die eerste dag eigenlijk gemist had van mijn oudste. Ik hoop dat je een mooie natuurlijke bevalling gegund is ❤️!

15 dagen geleden

Reactie op Col22

Absoluut! Kijk er heel mooi op terug. Wel een weeenstorm gehad nadat in eer ...
Thanks! Je bedoeld met “missen” het herstel ofzo ivm keizersnede? Wat goed dat je ook zo vertrouwt op je lichaam

15 dagen geleden

Reactie op lottesnotte

Bedankt voor alle reacties! Is dus niet per se 1 antwoord dus. @jordif93 ho ...
Mijn ontsluiting vorderde niet na 7cm. In combinatie met een suboptimale ctg mocht ik na een paar uur stagnatie niet verder. Erg jammer. Ik had toen al een ruggenprik. Achteraf had ik die eigenlijk willen afzeggen, maar omdat het al in gang was gezet en het hele team al uit bed was geroepen durfde ik dat niet meer. Ergens denk ik dat het zonder ruggenprik misschien wel was gelukt, als ik had kunnen blijven bewegen. Voor deze keer heb ik de cursus bevallen na een keizersnede van Vivian Vietje(s?) aangeschaft. Ik wil heel graag toch weer vaginaal bevallen met de kennis die ik nu heb na 2x natuurlijk beginnen.

15 dagen geleden

Reactie op MamavanEm

Mijn ontsluiting vorderde niet na 7cm. In combinatie met een suboptimale ct ...
Ben wel benieuwd: zon ruggenprik kan dus de bevalling laten stagneren!? In verwachting nu van je derde kindje begrijp ik? 🙏

15 dagen geleden

Reactie op lottesnotte

Bedankt voor alle reacties! Is dus niet per se 1 antwoord dus. @jordif93 ho ...
Dat weet je niet. Dat is wen gok/risico die je neemt. Ze houden je goed in de gaten natuurlijk en ze kunnen het wel gokken aan bepaalde metingen en wat je zelf vertelt en voelt. Ik had ook afgesproken als ze het niet vertrouwen zelf eerder over te gaan op de ks. Hier hebben ze gehoor aangeven. Want mijn eerste ks was een spoed onder volledige narcose (baby vond niks fijn hartslag sloeg weg en moest er meteen uit) dus ik wou er graag bij zijn dit keer. Dus nu was ik gewoon wakker. En kon ik wel de ks meemaken

15 dagen geleden

Reactie op Jordif93

Dat weet je niet. Dat is wen gok/risico die je neemt. Ze houden je goed in ...
Ik hou eigenlijk niet van gokken haha, vind het heel spannend. Maar wel fijn voor jou dat je erbij kon zijn. Is een hele andere ervaring lijkt me. Heb zelf iig de keizersnede nooit als vervelend ervaren

15 dagen geleden

Bij mij willen ze liever niet inleiden. Ik ben 12 maanden na de vorige ks weer zwanger geraakt (nu 36 weken). Mijn 1e kwam met 42 weken nog steeds niets op gang, was macrosoom, ik ben nu 36 en heb wat overgewicht (BMI 27 voor De zwangerschap). Dit kindje wordt ook weer groot geschat. Icm inleiding worden het bij elkaar veel risicofactoren voor zowel scheuren van het litteken als voor een spoedkeizersnede. Daarbij heb ik aangegeven het zo ver over tijd gaan mentaal en fysiek vorige keer erg zwaar te hebben ervaren en dat ik de chaotische en rommelige gang van zaken rondom de keizersnede ook erg stressvol vond. Daarom staat nu een ks gepland rond 40 weken, als het voor die tijd spontaan op gang komt wel vaginaal. Laat je vooral goed voorlichten door de arts over jouw persoonlijke situatie. Vond ik erg verhelderend.

14 dagen geleden

Reactie op Lace

Bij mij willen ze liever niet inleiden. Ik ben 12 maanden na de vorige ks w ...
Thanks voor de update! En gefeliciteerd met je zwangerschap. En dat inleiden hebben ze dan liever niet ivm overgewicht en marcrosoom kindje? Ik ben mediscch (duh) dus heb een afspraak vanaf 36 weken in zkh. Zal daar ook eens vragen naar de mogelijkheden.

14 dagen geleden

Reactie op lottesnotte

Thanks voor de update! En gefeliciteerd met je zwangerschap. En dat inleide ...
Ja het is dus die optelsom, ook mijn leeftijd, verloop vorige zwangerschap, toen zo ver over tijd gaan etc. Allemaal dingen die op zichzelf geen redenen zijn om niet in te leiden, maar bij elkaar wel maken dat ze dat liever niet doen.

14 dagen geleden

Reactie op lottesnotte

Ben wel benieuwd: zon ruggenprik kan dus de bevalling laten stagneren!? In ...
3e kindje is op komst inderdaad. :) Er bestaan wel ruggenprikken waarbij je mag blijven lopen, maar in mijn ziekenhuis bieden ze dat niet. Ik moest dus na de ruggenprik op mijn rug op bed blijven liggen. Er is bewezen dat bewegen de ontsluitingsfase kan verkorten t.o.v. het blijven liggen. Vandaar mijn gedachte dat het zonder ruggenprik wellicht wel had gelukt. (:!