13 Reacties

5 jaar geleden
Ik heb geen idee wat voor tonijn dat is. Je zegt dat het over is van een feestje. Betekent dat dat het (lang) buiten de koelkast heeft gestaan? Dan sowieso niet eten!

5 jaar geleden
Dit valt moeilijk te controleren lijkt me dus ik zou het lekker laten staan.

5 jaar geleden
Nee hoor, het is nog een dicht bakje wat in de koelkast staat. Met twijfel, en dus nu dat ik niet weet waar het vandaan komt eet ik het ook niet. Maar wellicht wist iemand anders er wat meer van🤷

5 jaar geleden
Oh wat een goeie tip, dat gekweekte tonijn wel mag! Daar had ik geen idee van.
Ik weet niet hoe je bij "standaard" tonijn dit kunt checken, maar bij gecertificeerde tonijn (duurzaamheidsstandaard) staat het op de verpakking. MSC vis is gevangen (blauw logo), ASC vis is gekweekt (groen logo). De duurzaamheid van deze logo's staat ter discussie, maar ik weet wel zeker dat ASC vis gekweekt is!

5 jaar geleden
Ik woon in Amerika en zat net mijn brochures voor ‘high risk’ pregnancy door te lezen, daar zag ik dat verschillende tonijnsoorten zoals in blik (light sap) en witte ahi tonijn als veilig worden aangemerkt. Zo vreemd die verschillende regels met Nederland. Zelf ga ik liever van de Nederlandse veiligheidsvoorschriften uit dan die van hier, dus ik eet zelf tijdens m’n zwangerschap geen tonijn. Maar zo te lezen is het met de Johma salades en gekweekte tonijn op zich geen probleem dus lekker opeten zou ik zeggen, zonde om weg te gooien 😋

5 jaar geleden
Ik en tonijn 🤷♀️
Heb het altijd mogen eten tijdens mijn zwangerschappen tot deze hier 🤷♀️
Nooit iets van gehoord en nu oooww pas op tonijn 🙊 dag ervoor broodje tonijn gegeten natuurlijk en ik dacht wat zeg jij nu ? Dan hier op het fora hetzelfde 🙊 was toen een week of 8 dus ja niet echt in paniek maar toch maar eens gebeld naar mijn vk . Die viel ook uit de lucht . Toen zei ze als het word afgeraden dan beter niet . Ok 👌
Natuurlijk waar heb je zin in ... tonijn 😅