29 Reacties
3 jaar geleden
Jonge kaas is eigenlijk altijd gepasteuriseerd volgens mij en zeker deze voorverpakte
3 jaar geleden
Als het niet gepasteuriseerd is moet het er expliciet op vermeld staan. Anders is het gewoon oke.
3 jaar geleden
In de supermarkt moet er specifiek rauwmelks of au lait cru opstaan als het om niet gepasteuriseerde melk/kaas gaat! ☺️ als er dus niets staat is het veilig.
3 jaar geleden
Ik weet niet of jij kaas kan eten... als je het pakje open maakt waarschijnlijk wel... Waarom twijfel of vanwege wat? Gezondheid, zwanger etc... misschien handig om te vermelden als je een goed antwoord op je vraag wil
3 jaar geleden
Reactie op Jill1980
Echt mag je gewoon brie dat wist ik niet en de schimmelrand is ook niet erg ...
Zo lang zachte kaas gemaakt is van gepasteuriseerde melk kan je het gewoon eten. Harde kazen kan je sowieso eten. Kijk voor het hele advies ook op ZwangerHap
3 jaar geleden
Reactie op Jill1980
Echt mag je gewoon brie dat wist ik niet en de schimmelrand is ook niet erg ...
Geitenkaas: In geitenkaas is nog nooit listeria aangetroffen, en dus is het veilig om te eten tijdens de zwangerschap. Harde geitenkaas is veiliger dan zachte geitenkaas, maar zachte geitenkaas kun je ook zonder problemen eten, mits er ‘gepasteuriseerd’ op de verpakking staat.
Brie, camembert, roombrie, mont charentals, chaumes, kemhem, munster, taleggio, artavaggio, boursault, explorateut en andere zachte kazen: Deze kazen mag je gewoon eten, zolang ze maar gepasteuriseerd zijn. Let hierbij altijd goed op, want deze zachte kazen vind je nog wel eens ongepasteuriseerd in kaasspeciaalzaken. Vraag het bij twijfel altijd even na bij de verkoper.
Hollandse belegen kaas, oude kaas, jonge kaas, emmentaler, cheddar, cantal, gruyere, pecorino, manchego, Parmezaanse kaas en andere harde kazen: Deze harde kazen zijn allemaal veilig om te eten tijdens de zwangerschap. Vanwege de zuurgraad in deze harde kazen kan de listeriabacterie hier niet in groeien.
Gorgonzola, cabrales, larzac, Blue Stilton, bleu d’Auvergne, fourme d’Ambert, Danablue, magor, blue de gex en andere blauwschimmelkazen: Deze blauwschimmelkazen mag je gewoon eten mits ze gepasteuriseerd zijn. Let hierbij wel goed op, want soms zijn blauwschimmelkazen ongepasteuriseerd. Dit staat dan altijd op de verpakking.
Kortom als het uit de supermarkt komt is het vaak allemaal gepausteriseerd. Mocht dat niet het geval zijn staat dat dat aangegeven.
Ik had in het begin ook dat ik dacht dat ik geen brie mocht, maar president brie kan, en volgens mij AH roombrie ook. Dus ga lekker los meid. Genieten!
















