13 Reacties

2 maanden geleden

Ik vond het wel heel pittig, hoewel ik ook van tevoren wist dat het opnieuw een keizersnede zou worden. Peuter ging heel erg uitproberen na de geboorte van de jongste, dus kon hem moeilijk even corrigeren of vastpakken als hij weg wilde lopen/rennen. Verder wel een heel goed en snel herstel gehad, maar wilde zelf vooral voorzichtig zijn met tillen de eerste zes weken. Denk dat het wel heel erg van je situatie afhangt hoe je het gaat ervaren. Hoe je peuter reageert op de geboorte en of je partner in de buurt is (die van mij was na 1,5 week weer aan het werk, eigen bedrijf). Gefeliciteerd met je zwangerschap en veel succes met de keuze!

2 maanden geleden

Hier een geplande KS gehad nu 10 weken geleden. Onze oudste is / was toen net nog geen 3 jaar. Het herstel is me alles meegevallen. Maar je mag alleen 6 weken niet zwaar tillen. Mijn partner was wel 6 weken thuis en dat scheelde heel veel. Ik denk dat t herstel van een geplande KS wel sneller is dan van spoed. Iig die verhalen hoor ik om me heen. Succes met de keuze !! 😉

2 maanden geleden

Ik heb een keizersnede gehad van onze tweeling. Ik kon aan het einde van de zwangerschap ook al niet veel meer met onze dochter doen ivm bekken instabiliteit. We hadden onze dochter goed voorbereid en vaak gezegd dat mama een zere buik had en haar niet mocht tillen. Eerste 2 weken kon ik haar ook niet op schoot hebben, daarna ging dat al beter. Mijn partner was 3 weken thuis en daarna nog 3 weken op woensdag zodat ik nooit alleen was met onze peuter. Ik heb gewoon veel meer haar boekjes gelezen of aan de keukentafel gespeeld. Puzzels maken of kleien , kleuren..of leuk spelletje. Na de 6 weken haar rustig proberen soms op te tillen. Heb nu wel weer veel rug pijn. Zijn al 12 weken verder inmiddels. De kracht in mijn buik is nog lang niet terug. Maar dit kan ook met de tweeling zwangerschap te maken hebben. Ik vond het herstel lang. Maar is me niet tegen gevallen. Moest na 2 weken mezelf wel steeds herinneren aan het niet tillen en dergelijke. Na de herstel tijd lekker een paar keer alleen met onze oudste op pad geweest!

2 maanden geleden

Hier in maart een keizersnede gehad terwijl mijn dochter toen 1,5 was. Ik vond de keizersnede (vorige was spoed en deze gepland) reuze meevallen en mijn ervaring was nu zoveel fijner omdat het geen spoed was. Ik ben bewust een dag langer in t zkh gebleven om wat meer rust mee te pakken. Mijn man had 5 wkn ouderschapsverlof waardoor ik niet alleen was met de oudste of beide kindjes. Het herstel ging mij gelukkig goed af. Wat ik inderdaad het moeilijkste vond was dat ik niks met onze oudste kon doen. En ze was te jong om haar echt te vertellen wat er was en waarom t niet ging. We zijn nu bijna 4 maanden verder. Tijdens mijn hersteltijd liet ik wel eens vaker mijn man onze oudste in de buggy tillen en ging ff alleen met haar een rondje lopen. Toen ik weer mocht tillen en auto rijden ben ik veel met onze oudste alleen op pad geweest om haar even alle aandacht te geven en tijdens mijn herstel deden we veel aan tafel, zoals samen kleuren of kleien. Ik vond het zelf erg vervelend dat ik een tijdje niet de moeder kon zijn die ik wilde zijn maar mijn man heeft t fantastisch gedaan en onze oudste heeft er niks van geleden. En sinds we regelmatig weet alleen dingen doen en we ook ons ritme gevonden hebben reageert ze weer precies hetzelfde op me als voordat haar zusje geboren was.

2 maanden geleden

Man 6 weken vrij of thuiswerken: hij doet de oudste op de dagen dat ze niet op de opvang is. Jij doet baby en na die 6 weken wissel je weer af ;). Ik zou proberen niet teveel alleen te zijn met 2 kleintjes, ik vond het heftig het 1e jaar.

2 maanden geleden

Heb ook bij mijn tweede een keizersnede gehad toen mijn oudste 2j3m was. Eerste 3 weken was mijn partner thuis. De weken daarna kwam mijn moeder een dag, mijn schoonmoeder een dag en de andere dagen werkte mijn man thuis zodat hij de peuter naar bed kon brengen en soms ondersteunen. Na 3 weken kon ik mij weer redelijk bewegen maar mocht natuuflojk niet tillen. Straks opnieuw een keizsrsnede en dan doen we het ongeveer hetzelfde.

2 maanden geleden

Ik had een geplande ks met een dreumes van 1j9m. Mijn man heeft 6 weken vrij genomen. Alsnog was het wel lastig, omdat hij te jong was om te begrijpen waarom ik hem bijv niet kon optillen. Ook is hij erg naar mijn man toegetrokken in de laatste fase van mijn zwangerschap en de eerste weken erna. Maar kindjes zijn veerkrachtig en een hoop positieve 1-op-1 aandacht na die 1e zes weken heeft ons allebei goed gedaan.

2 maanden geleden

Hier 2e keizersnede gehad toen de oudste 2,5 ong was. Ruim van te voren al begonnen met hem wat dingen leren om het mij wat makkelijker te maken. Bijv met een trapje op de commode klimmen, met het trapje naar bed zodat ik hem er alleen maar overheen hoefde te tillen. Beneden alles hebben om beide kindjes te verschonen. Ook ruim op tijd je dochtertje uitleggen dat wanneer de baby er is jij niet meer alles kan. Kijk eens goed hoe je nu dingen doet en hoe je het kan aanpassen om het na de bevalling voor jezelf minder zwaar te maken. Wij hadden een bak met speciaal speelgoed waar hij mee mocht spelen tijdens voedingsmomenten. En alle hulp die je kan inschakelen. Iemand die een keer het sanitair kan poetsen, of de stofzuiger door het huis kan halen, extra kan koken en kan langs brengen.

2 maanden geleden

Reactie op Mandela

Hier 2e keizersnede gehad toen de oudste 2,5 ong was. Ruim van te voren al ...
Ohh, en zeker gebruik maken van de kraamzorg! Die hebben soms ook veel tips. Oudste betrekken bij de zorg.

2 maanden geleden

Ik vond het ergens vervelend, maar tegelijkertijd goed te doen. En mijn peuter (met ontwikkelingsachterstand) liep nog niet. Mijn man was wel echt 6 weken thuis. Ik was vrij snel mobiel, behalve het dan niet mogen tillen. Maar kon wel al snel 1 op 1 even een rondje met de kinderwagen. Op schoot ging eigenlijk ook vrijwel meteen goed. Ook veel aan tafel gespeeld.

2 maanden geleden

Bedankt voor alle reacties! Zoals ik al dacht zal het best even pittig worden zo te lezen, maar goed om me alvast voor te gaan bereiden hoe ik de eerste periode makkelijker kan doorkomen. Bedankt voor alle tips!

2 maanden geleden

dat ging vrij voorspoedig, mijn vriend richtte zich meer op onze peuter en ik op de baby. we hadden goede kraamzorg wat ook hielp.