25 Reacties
4 jaar geleden
Een bevriende kom heeft mij afgeraden om te koken met alcohol, omdat niet alle alcohol eruit gaat.
4 jaar geleden
Reactie op Nath90
1. Wat is je recept? :P
2. Mij is verteld dat niet alles verdampt, dus dat ...
thanks voor je reactie.
Ik zweer echt bij de lasagna van Brendakookt.
Ik heb daarvoor 2 jaar lang iedere maand andere lasagne recepten geprobeerd, en ook een aantal keer zonder recept.
Maar deze steekt er echt bovenuit.
Wel gebruik ik vaak wat andere groenten dan aangegeven.
+ het kost wel veel tijd, maar dan heb je ook wat ;)
https://brendakookt.nl/2021/03/22/lasagne-alla-bolognese/
4 jaar geleden
Ik zou het zelf wel doen omdat het 1 glas is dat grotendeels verdampt en verdeeld wordt over 4/5/6 porties. Dus wat zal er overblijven? 1/20 van een glas? Maar dat is mijn eigen afweging.
4 jaar geleden
Ik zou het toch voor de zekerheid niet doen. Niet alle alcohol verdampt tijdens het koken. Misschien kun je zo'n 0.25 ml rode wijn alcoholvrij kopen? Die kun je wel stiekem mee krijgen qua formaat en dan open je de gewone rode wijn voor de rest. Ze smaken echt niet zo lekker als die met alcohol maar ik vind de witte best prima door de kaasfondue of risotto. Kook ze!
4 jaar geleden
Ik zou zelf een klein flesje alcohol vrije rode wijn mee nemen...
Het is aan jezelf of je je er goed bij voelt, alcohol verdampt groten deels wel als je het kookt maar niet alles zul je er uit krijgen, heb je daar geen probleem mee kun je het gewoon zo doen, vind je het toch spannend vervang je de wijn 😉
Ik heb bij beiden zwangerschappen wel eens stoofpeertjes en rode kool gegeten (man is kok en kookt het ook met rode wijn). Of de liefmans alcohol vrij waar dus gewoon nog 0.5% in zat...
4 jaar geleden
Ik zou het toch voor de zekerheid niet doen. Niet alle alcohol verdampt tij ...
Het gaat erom dat de rode wijn door de lasagna gaat, dus tenzij ze apart voor zichzelf kookt heeft dit helaas niet zo veel zin, en dat valt dan ook op :-)
Verder, het is 150 ml over minimaal 4 personen verdeeld, plus een groot deel verdampt, denk dat het best wel kan voor een keertje.
Puur nieuwsgierigheid: is het niet raar dat je verder die avond niet drinkt? Ik maak uit je verhaal op dat je het nog niet hebt verteld... of ga je het die avond vertellen?
4 jaar geleden
Op de website van het Voedingscentrum staat hier een goede uitleg over. Kijk daar andere even.
Als je een gerecht 2 uur lang laat stoven, is het grootste deel van de alcohol verdampt. Maar nooit helemaal alles! Om die rede heb ik het nooit gedaan tijdens mijn zwangerschappen.
Maar, het is je eigen keuze. Zelf dronk ik wel 0,0 bier, en daar kan ook tot 0,05% alcohol in zitten😋
4 jaar geleden
Zelf zou ik op safe spelen en het niet doen.
Proberen om zelf een alcoholvrije fles achter de hand te hebben voor in je gerecht en als je aan het koken bent gewoon de hoeveelheid echte wijn door de gootsteen spoelen.
Tenzij mensen je op de vingers kijken zal het waarschijnlijk niemand opvallen. Eventueel smaakverschil kun je altijd nog wijten aan "oeps ik ben (willekeurig kruid) vergeten"
4 jaar geleden
Ik zou me er niet druk om maken, maar dat is gewoon ieders eigen keuze denk ik. De hoeveelheid alcohol is te verwaarlozen…
4 jaar geleden
Reactie op DREAM95
Oh... ik heb eergisteren 1.3kg stoofvlees gemaakt waar een hele fles rode w ...
Ik denk niet dat er nog heel veel alcohol overblijft na 10 uur. En één keertje een minimale hoeveelheid schadelijke stoffen binnenkrijgen is echt niet zo erg. Verder let je goed op, dus ik zou me niet druk maken hoor
4 jaar geleden
Reactie op Hester1988
Het gaat erom dat de rode wijn door de lasagna gaat, dus tenzij ze apart vo ...
Dat bedoel ik ook, koken met de alcoholvrije en die met alcohol aan de gasten geven, denk niet dat het iemand opvalt als er 150ml teveel in de fles zit. 😉















