Kraam zorg twijfel zorgvuldig of mama

Rietvelt 🔥
één maand geleden
Volgen
Hoi Allemaal, Mijn buurvrouw werkt bij zorgvuldig kraam zorg ik heb een heel goede band met haar. Ik dacht ook dat ik daar waarschijnlijk zou aanmelden voor kraam zorg. Maaaar vandaag las ik een bericht van kraam zorg mama. Dat verhaal erbij pakte mij zo, als je het vergelijkt met wat er bij zorgvuldig op de pagina staat zou iedereen daar denk ik een beter gevoel bij hebben. Hebben jullie ervaringen met kraam zorg zorgvuldig of mama ?
Reageer
Typ hier je reactie
16 reacties
Miloutje
één maand geleden
Klinkt raar maar ik zou zo ie zo niet een organisatie in huis nemen waar je buurvrouw werkt. Ten eerste zou ik haar niet in huis willen. Ook mag zoiets vaak helemaal niet vanuit een organisatie ivm mogelijk ruzie krijgen of omdat de buurvrouw te veel ziet en ook na de kraamtijd zich overal mee gaat bemoeien. Dus kans dat jou buurvrouw bij jou komt is al minimaal en als dat wel zo is moet je dat echt niet willen. Als ze dingen ziet en hoort kan dat misschien ook onbewust weer bij een andere buurvrouw terecht komen. En dat zal de band geen goed doen. Daarnaast als je wel voor haar bureau kiest en er een collega van haar komt heb je kans dat ze daar misschien naar vragen gaat. Als jij dan iets aangeeft wat jij niet prettig vond en via haar komt dat bij die collega of de organisatie terecht. Of zij gaat naar jou beamen van nou die collega komt maar die is echt niet fijn hoor die doet dit of dat. Hoe prettig gaat jou kraamperiode dan zijn met iemand in huis waar je buurvrouw al van te voren wat van vind? Persoonlijk zou ik dus zo ie zo niet gaan voor het bureau waar je buurvrouw voor werkt. De bureaus waar jij het over hebt ken ik zelf niet. Maar vooral die eerste situatie heb ik van dichtbij mee gemaakt hoeveel ellende daar van kan komen. Nu was dat niet bij kraamhulp maar bij huishoudelijke ondersteuning. En gaat het mis tussen jullie woon je daarna nog heel lang naast je buurvrouw.
Zuzanna
één maand geleden
Geen ervaring mee maar volg je gevoel! Ik weet niet hoe groot de instantie is waar je buurvrouw werkt maar er is een redelijke kans dat je haar niet als kraamverzorgster krijgt. Dus ik zou niet uitkiezen, alleen omdat zij daar werkt.
sweetsparkles
één maand geleden
Ik heb kraamzorg mama gehad. Het contact was prima, ze doen je intake al lang van tevoren en komen nog een keer langs voor je bevalling. Dan kan je van alles aangeven dus je gezinssituatie, wat voor voeding je wilt geven etc. Maar eigenlijk maakte de organisatie niet uit, het ligt eraan wie er aan de deur komt. Kreeg de eerste dag een hele fijne kraamhulp maar zij zat aan het einde van haar dienst, de overige dagen kreeg ik dus iemand anders. Enthousiaste meid maar ze was nogal aanwezig voor een kraamgezin wat net thuis was. Elke dag als ze kwam moest ik meteen huilen wat was zij vermoeiend zeg😂😂
Yatebyalyublyu
één maand geleden
Ik heb in April 2021 kraamzorg mama gehad. T was geen goede ervaring helaas. Elke dag een andere kraamverzorgster plus elke dag kwamen ze te laat. Daarom ben ik dit keer voor een andere kraamzorg organisatie gegaan en heb hopelijk dit keer wel een fijne kraamweek.
Mint123
één maand geleden
Mijn partner had een nichtje in de kraamzorg en wilde haar graag vragen maar heb dat van tafel geveegd. Ik voelde me er absoluut niet prettig bij de een bekende zo vaak mijn intieme delen zou zien.
ynskje
één maand geleden
Hoe goed je het ook met je buurvrouw kan vinden, een kraamweek kan vrij intens zijn. Je emoties kunnen alle kanten op gaan. Ook keek de kraamhulp bij mij elke dag naar de hechtingen. Misschien ook niet zo prettig als dat je buurvrouw is. Zo’n week kan de band best wel eens heel anders maken, in positieve of negatieve zin. Als je dat niet erg vindt is dat natuurlijk prima, maar denk er wel goed over na of je dat wil. Daarnaast is de kans ook aanwezig dat je alsnog een ander krijgt.
JannekeJen
één maand geleden
Ik zou letten op zaken die voor jou belangrijk zijn. Zo heb ik gekozen voor een bureau wat garandeert dat je alle uren krijgt en dat je dezelfde kraamverzorgster de hele week hebt (tenzij ze ziek wordt). Ze kunnen wel een leuke tekst o de website hebben maar dat zegt niets over de zorg die ze leveren.
Mar28
één maand geleden
Kiezen waarbij jij je goed voelt. Je kunt ook aangeven bij die organisatie dat je niet je buurvrouw wilt, houden ze rekenig mee. Wat betreft de uren en dezelfde kraamverzorgende is tegenwoordig vaak niet haalbaar (personeelstekort, meer baby's, kleine contracten personeel), de kraamzorg is erg aan het veranderen en dit gaat er heel anders in de toekomst uit zien. Elke organisatie in NL kampt helaas met deze problemen. Ik hoop dat je straks een fijne kraamtijd hebt 😊 succes met kiezen.
Rozenwater
één maand geleden
Heel erg afhankelijk van de kraamverzorgster die bij je komt. De eerste was een flop. Toen op aanraden van m’n zusje een ander kraambureau gekozen en toen 2 van hun kraamverzorgsters over de vloer gehad, ook flop. Besloten dat als ik een derde kindje krijg, ik geen kraamzorg meer neem. Vond het meer een last dan een hulp.
SAN696
één maand geleden
Hoe goed je het ook met elkaar kan vinden Die eerste week is alles best veel. Je maakt zoveel emoties toe, bent onzeker, blij, verdrietig, moe. Van alles door elkaar. De beste kraamzorg is wat mij betreft iemand die zich ook redelijk onzichtbaar maakt en je ook momentjes gunt met alleen je gezin, terwijl zij op de achtergrond lekker de was doet of stofzuigt oid. Ik denk dat het lastig gaat als je al een goede band hebt met elkaar, dan ga je al gauw over die zakelijke grens heen. Voor ieder misschien anders en ik vond mij kraamzorg een schat en ze werkte keihard, maar ik wilde ook gewoon even momentjes alleen. Ik had beide keren kraamzus en beide keren een andere ervaring. Eerste keer prima, tweede keer fantastisch. Ligt vooral aan de persoon. Wat wel per bureau verschilt is hoe hard ze zich maken om jou 1 hulp te geven voor de hele week. Roostertechnisch is het handiger voor hen om dat te laten wisselen, dan weten de kraamverzorgende zelf ook meer waar ze aan toe zijn, maar als moeder vond ik het fijn dat je maar 1x dingen hoeft uit te leggen etc.
nicole410
één maand geleden
Ik krijg momenteel Kraamzorg Mama over de vloer en heb echt 2 heeeele lieve vrouwen. 1 is stagiaire, zelf aangegeven dat dit geen probleem is, want die moeten het ook leren. Maar het is juist ook heel fijn dat ze samen zijn! Moet wel zeggen, de eerste 2 dagen kreeg ik dus ook een buurvrouw van dat bureau en die vond het gezelliger om te komen kletsen, dan om echt te werken, dat schoot niet op😅 Maar vanaf de derde dag kreeg ik die 2 andere vrouwen en dat was echt top. Ik had veel moeite met borstvoeding en daarin heeft ze me zo goed geholpen dat het na 1 dag volledig op gang is gekomen. Daarnaast echt heel veel fijne tips, bijv waardoor we nu bijna de hele nacht gewoon hebben kunnen slapen😍, maar vooral het hebben van een hele tevreden baby🥰 maar ook houdende rekening met mijn man en ik, omdat het ons eerste kindje is en zelfs met de hond, zodat zij ook aan de situatie kan wennen. Ik zou ze de rest van het jaar wel willen houden😂
Rietvelt 🔥
één maand geleden
Reactie op JannekeJen
Ik zou letten op zaken die voor jou belangrijk zijn. Zo heb ik gekozen voor een bureau wat garandeert dat je alle uren krijgt en dat je dezelfde kraamverzorgster de hele week hebt (tenzij ze ziek wordt). Ze kunnen wel een leuke tekst o de website hebben maar dat zegt niets over de zorg die ze leveren.
Wat fijn! Welk bureau is dit?