27 Reacties

3 jaar geleden

Stel een kraamplan op! Dat wordt tijdens de intake doorgenomen en kan je in de eerste uren met de kraamzorg doornemen.

3 jaar geleden

Bij mij vroegen ze beide keren hoe ik zelf waste..en zo hebben ze het ook gedaan.Korte instructie is prima en gewoon nog eens extra melden.

3 jaar geleden

Dan heb je het vorige keer denk ik slecht getroffen. Bij mij werd echt gevraagd hoe ze met de was om moesten gaan. Hoeveel graden en welke kleuren bij elkaar sorteren. Een kraamverzorgster draaide zelfs roze wasjes! Het werd hooguit anders gevouwen dan ik zelf doe maar dat is niet zo'n probleem. Ik zou je man goede instructies geven en het bespreken als de kraamzorg komt. Komt vast wel goed!

3 jaar geleden

Ik zou gewoon je man vragen de was te doen. Zorg dat je goed bij blijft dan kan het tijdens de kraamweek echt niet zoveel zijn.

3 jaar geleden

Je hebt er nu niks meer aan, maar mocht je nog eens spullen zelf maken. Mijn tip is om de stof al te wassen zoals je de kleding of het eindproduct straks ook gaat doen. De stof krimpt dan al voordat het gemaakt is en dan krimpt je eindproduct niet/nauwelijks meer. Ik heb bijvoorbeeld dekentjes gemaakt en ik vind het handig om die ook in de droger te doen. Zodoende heb ik de stof vooraf gewassen (40 graden) en in de droger gedaan. Nadien niks meer gekrompen. Nogmaals, je hebt er nu weinig aan, maar ik wildebeest je toch meegeven voor als je nog meer wil maken. Is echt handig om teleurstelling te voorkomen

3 jaar geleden

Gewoon even van te voren aangeven dat je het fijn vind als op jou manier gewassen wordt. Dit is echt niets om voor te schamen hoor.

3 jaar geleden

Ik ben erg gesteld op m'n was en hoe het gewassen wordt en hoe het opgehangen wordt in de kast. Dus ik denk dat mijn vriend dit op zich gaat nemen, die heeft in de afgelopen 6 jaar een keer of 5 de was gedaan 😂😂 dat is echt mijn taak hahaha.

3 jaar geleden

Schrijf het op. Net als andere dingen in je huishouden die je evt belangrijk vind, en bijv het dagritme van je oudste. En bespreek dat gewoon al tijdens de intake. Leg ook uit dat je het wassen zo belangrijk vind omdat je zo teleurgesteld bent door de vorige kraamhulp. Dan letten ze er echt wel op. Oh, en idd de tip om stof altijd eerst te wassen voordat je er mee gaat naaien. Met name stretch kan wel 5 tot 10 % krimpen en soms ook scheef trekken daardoor. Dat heb je ook al op 30°c. Door eerst te wassen en strijken voorkom je echt dat dingen later nog vervormen.

3 jaar geleden

Reactie op Clijntje

Dan heb je het vorige keer denk ik slecht getroffen. Bij mij werd echt gevr ...
Idd ik had ook een geweldige kraamhulp die daar echt goud in was! Niks te klagen gehad! En hing alles gewoon netjes op de de volgende dag lag het weer gestreken in de kast!

3 jaar geleden

Ik heb een kraamplan gemaakt. Als dit voor jou belangrijk is, wat ik goed kan begrijpen, zet je dat er mooi in. En een briefje bij de machine ophangen is daarnaast ook best een slimme vind ik! Ze is er om jou te helpen en blij te maken toch 😊

3 jaar geleden

Reactie op Suuz3

Je hebt er nu niks meer aan, maar mocht je nog eens spullen zelf maken. Mij ...
Goede tip! Thanks! Ga ik met de wafelstof zeker doen, die krimpt sowieso. Tel er altijd wat cm's bij op, maar zoals jij het doet is veel makkelijker! Had t trouwens zelf wel op 40 gewassen en toen paste t precies nog, denk dat 60 gewoon echt te veel was.

VRIEND

3 jaar geleden

Gewoon duidelijk communiceren met de kraamhulp??! 🤷🏼‍♀️

3 jaar geleden

Idd ik had ook een geweldige kraamhulp die daar echt goud in was! Niks te k ...
Mijn laatste was een super held. Die heeft alle was bijgehouden voor ons gezin van 6. Alle was hing ze op terwijl het buiten 40 graden was, diep respect!

3 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties! Ga het inderdaad toch maar opnemen in het kraamplan. Dacht dat t te 'lastig' over zou komen, hij is al vrij lang. Maarja dan is het wel duidelijk en hoeven ze het ook niet te vragen.

3 jaar geleden

Reactie op Clijntje

Dan heb je het vorige keer denk ik slecht getroffen. Bij mij werd echt gevr ...
Slecht getroffen wil ik absoluut niet zeggen! Behalve dit namelijk niks op aan te merken. Echt een lieve hardwerkende vrouw met veel ervaring. Alleen was er genoeg met de baby 'te doen' en kon ik zelf niet zo veel. Ze heeft me niet vermoeid met vragen over de was, die werd gedaan zonder dat ik het doorhad. Vandaar dat ik het deze keer voor wil zijn. Ga inderdaad mn man vragen of ie het met haar wil bespreken en er op wil letten. Dankjewel voor de tips!

3 jaar geleden

Reactie op Bananana

Slecht getroffen wil ik absoluut niet zeggen! Behalve dit namelijk niks op ...
Goed idee! Geniet van je kraamtijd straks, laat je lekker verwennen.

3 jaar geleden

Bij mij vroeg de kraamverzorgster (beide keren), hoe wij de was doen. Dus wat op welke temperatuur en welke wasmiddelen etc. Babykleertjes adviseerden ze inderdaad hoog te wassen, maar doen wij altijd op 40graden. Ze deed echt wat wij wilde, dus je moet het misschien treffen, maar gewoon meteen aangeven!

3 jaar geleden

Mijn man maakte stapeltjes en een briefje er op met welke temperatuur en wel of njet in de droger

3 jaar geleden

Ik zou het meteen de eerste dag zeggen, met een knipoog/beetje als grapje maar dat ze de hint snapt😀gewoon even benoemen dat je graag kleur bij kleur wil en niet alles op 60 graden. Succes

3 jaar geleden

Onze kraamhulp ging eerst met ons zitten om te overleggen hoe we normaal het huishouden doen zodat zij dit hetzelfde kon doen.