19 Reacties

13 dagen geleden

Heel vervelend, en herkenbaar. Ben vandaag 40+1 weken zwanger. Heb drie keer de griep gehad en samen met mijn oudste zoon kinkhoest. Wij maken grapjes dat deze baby alleen maar rustig wordt straks na de geboorte als ik hoest want dat hoort de kleine al maanden 😅. Er zijn wel wat dingen die je mag hebben tijdens je zwangerschap, overleg gerust met je huisarts. Heb zelf een neusspray kunnen krijgen en Daro hoestsiroop. Werkte echter niet, maar er zijn dus mogelijkheden die wellicht bij jou wel werken. Succes!

13 dagen geleden

Noscapect? Dat mag (kort). Ik pakte er 1 per avond voor het slapeb en sliep daardoor in elk geval wat beter.

13 dagen geleden

Verse gemberthee met honing nam ik! Was wel verzachtend voor de keel. Verder mag je inderdaad weinig helaas

12 dagen geleden

Kokend water, lepel honing en dan opdrinken, vind het niet perse lekker maar wel erg verzachtend.

12 dagen geleden

Fluimicil hoest drank, kun je bij de Kruidvat halen vind ik erg fijn en goed tegen hoesten. Ik weet niet of het mag met de zwangerschap maar kun je wel navragen😁. Heb nu ook 2 weken last van hoesten vooral in de nacht. Ik gebruik dit en voor het slapen een lepeltje honing slikken.

12 dagen geleden

Misschoen methol zuigsnoepjes? En zoieso geen koud water drinken, kan soms fijn aanvoelen, maar het maakt een kriebelhoest erger. Dus lekker veel warms eten en drinken!

12 dagen geleden

Bedankt voor de tips! Ik heb gisteravond noscapect genomen en een stuk beter geslapen. Mijn ademhaling begint nu wat te rochelen dus ik heb het idee dat het eindelijk los komt 😄

12 dagen geleden

Ik had in het begin van de zwangerschap enorm veel last van hoesten en droge keel, waardoor ik ook bar weinig sliep (en daar bovenop kwamen nog veel andere kwaaltjes). Ik bleek uiteindelijk een virus te hebben nadat ze mijn bloed hadden getest, maar mocht geen antibiotica dus moest wachten tot het over was, heeft 6 weken geduurd 😅. Qua tips, probeer niet te koud water te drinken, dat kan je hoest erger maken. Ik kreeg van de huisarts ook te horen dat melkproducten het erger kunnen maken (melk, yoghurt etc). Trachitol is veilig te gebruiken, er staat in de bijsluiter wel in overleg met je arts, zowel mijn verloskundige als huisarts zeiden dat het prima was en dat was ook het enige wat iets verlichting gaf (waardoor ik dan wel in slaap kon vallen, al werd ik vaak zodra het uitgewerkt was weer wakker maar kreeg zo toch iets slaap).

12 dagen geleden

Hapje honing of stroop helpt ook tegen kriebelhoest

12 dagen geleden

Noscapine van de Kruidvat. Die mag tijdens de zwangerschap. Ik heb het zelf al 5 weken en nog niet over dus gebruik af en toe kortdurend codeine anders red ik het niet. Ook een neusspray van de huisarts gekregen want m’n oren gingen erbij ontsteken. Nu heb ik gekneusde ribben erbij van het hoesten. Hopelijk is het bij jou eerder over.

12 dagen geleden

Reactie op braam0

Noscapine van de Kruidvat. Die mag tijdens de zwangerschap. Ik heb het zelf ...
Ik heb dus ook aan een oor een ontsteking denk ik en lig al dagen te hoesten in bed. Hoorde je ook anders? De pijn is weg maar ik hoor alles nog steeds heel blikkerig!

12 dagen geleden

Reactie op Floor1234

Ik heb dus ook aan een oor een ontsteking denk ik en lig al dagen te hoeste ...
Ja alsof je in een vliegtuig hebt gezeten en je oor nog moet ‘poppen’… duurde 2 weken 😅🥲 kwam snachts vocht uit

12 dagen geleden

Reactie op braam0

Ja alsof je in een vliegtuig hebt gezeten en je oor nog moet ‘poppen’… duur ...
Ik word he le maal gek. Ik hoor mn kind als een robot, muziek twee stemmig en ik druppel me gek maar er gebeurt he le maal niets. Echt een handicap joh 🫠

12 dagen geleden

Reactie op Floor1234

Ik word he le maal gek. Ik hoor mn kind als een robot, muziek twee stemmig ...
Ja tis vreselijk, het wordt vanzelf wel minder die oren, ik heb een neusspray van de dokterswacht gehad toen, maar die gebruik ik ook al enige tijd niet meer. Is me niet de moeite waard. Ik tik nu wel de 5 weken plus een dag hoesten aan dus ik denk dat als ik niet meer hoest ik zo dankbaar ben 😂. Echt verschrikkelijk.

12 dagen geleden

Reactie op braam0

Ja tis vreselijk, het wordt vanzelf wel minder die oren, ik heb een neusspr ...
5 weken is echt lang! Ben je ook getest op kinkhoest?

12 dagen geleden

Reactie op Janine93

5 weken is echt lang! Ben je ook getest op kinkhoest?
Ja! 3x huisartsenpost en 2 keer huisarts. Niks aan te doen. Ik ben op! Werk 32 uur pw. net nieuwe baan en moet nog vertellen dat ik zwanger ben.. durf me niet af te melden. Heb m’n hele training en wtf bankieren zo doorstaan. Ik ben echt kapot 😪

12 dagen geleden

Reactie op braam0

Ja tis vreselijk, het wordt vanzelf wel minder die oren, ik heb een neusspr ...
En ook dat keelschrapen? Ik ben maar voor de zekerheid maagzuurremmers gaan slikken omdat ik elke dag wakker word ook met keelpijn. Maar het is dus gewoon iets wat heerst. Sinds mijn eerste zwangerschap kwakkel ik met mn evenwichtsorgaan dus het is continu iets met mijn oor 🙄 Geduld. Geduld. Vorige zwangerschap had ik een gebroken voet, liever dat dan deze kuch en oor😂

11 dagen geleden

Reactie op Floor1234

En ook dat keelschrapen? Ik ben maar voor de zekerheid maagzuurremmers gaan ...
Nou ik snap dat je liever iets gebroken hebt inderdaad! Ik ben oprecht zo gelukkig als ik niet meer hoest. Ik ben gewoon door 2 zwangerschappen zo heen gefietst. De vorige was heel zwaar met 16w bevallen, maar als ik nu vergelijk dan wil ik niet meer hoe dankbaar ik ook ben 🥲. Ook het schrapen indd, het begon met kriebel, toen droge hoest, nachten niet slapen, apart van m’n partner gelegen want die ging er ook aan onderdoor, toen oorontsteking, voorhoofdsholte ontstekingen, sloeg over in een droge hoest en nu dat het borrelt en ik hoest, tot overgeven aan toe plus overgeven van de zwangerschap en daarbij door alle druk m’n ribben aan beide kanten gekneusd. Echt een rot virus. Meerdere keer huisarts maar zolang het een virus is en geen bacterie kunnen ze niks!

11 dagen geleden

Reactie op Bloempje89

Kokend water, lepel honing en dan opdrinken, vind het niet perse lekker maa ...
Wel even wachten tot het water niet meer heel heet is, anders dood je de antioxidanten! Ik heb ook steeds hoest tijdens m’n nu beide zwangerschappen, denk helaas ook dat het komt door maagzuur :( Rennies en gember helpen hier