12 Reacties

3 jaar geleden

Niks aan de hand dus😬

3 jaar geleden

Dat had ik inderdaad ook gelezen maar op andere websites staat weer dat het de baarmoeder kan stimuleren..

3 jaar geleden

Ik heb dit ook toevallig gisteren in een gerecht gedaan... Denk dat het geen kwaad kan.

3 jaar geleden

2 theelepels zullen geen kwaad kunnen hoor. Zwangerhap is goed betrouwbaar. Ik had laatst een bolletje Malaga ijs, na driekwart ijsje bedacht ik me dat daar rumrozijnen inzitten 🤷 kan gebeuren, die ene keer moet te overzien zijn.

3 jaar geleden

Ik ben 36 weken zwanger en heb vaak gekookt met kurkuma😬

3 jaar geleden

Ja? Maar hoeveel deed je dan in het gerecht? Ik eet het verder bijna nooit maar het zit me écht niet lekker.. spijt dat ik het heb gehaald :(

3 jaar geleden

Volgens mijn verloskundige moet je echt heeeeeel veel van een specerij zoals kurkuma of kaneel binnen krijgen voor het schadelijk is. Zo zijn er bijvoorbeeld capsules met hoge concentratie kurkuma, die kan je beter laten staan. Ik eet super vaak kurkuma en kaneel en heb een hele gezonde zwangerschap al bijna 31 weken lang :) ik drink kurkuma thee, kook met kurkuma, eet kaneel door m’n havermout etc. Kan echt geen kwaad hoor. Maar je moet niet een halve pot in een keer naar binnen werken.

3 jaar geleden

Reactie op Sandil

Ja? Maar hoeveel deed je dan in het gerecht? Ik eet het verder bijna nooit ...
Probeer er niet over in te zitten. Ik eet elke ochtend flink wat kaneel bij mijn havermout. Ik eet ook nog steeds pasta pesto. Er zijn zo veel dingen waarvan ze zeggen dat het heel misschien in heel grote hoeveelheden iets kan opwekken... Één drankje met kurkuma is echt niet voldoende om iets op gang te brengen. Ik had er trouwens ook nog nooit van gehoord en volgens de Zwangerhapp mag het gewoon. Dus probeer je zorgen los te laten. Er gaat je nu niks overkomen en je bent geen slechte moeder.

3 jaar geleden

Reactie op eyis

Ik ben 36 weken zwanger en heb vaak gekookt met kurkuma😬
1 of 2 theelepels meestal..

3 jaar geleden

1 drankje maakt echt niet zoveel uit. Ik had in december met kerst ook lopen snoepen van de gerookte salami. Baby zit er nog steeds in en beweegt goed😊

3 jaar geleden

Nee joh maak je geen zorgen, kurkuma is heel gezond juist! En je krijgt ècht niet zomaar weeen van één drankje. Ik heb vanaf week 40 alles gegeten en gedronken wat in de rest van je zwangerschap afgeraden wordt omdat het weeën op zou wekken, nou, uiteindelijk bevallen met 42.3!

3 jaar geleden

Ik kook mn rijst altijd met kurkuma. Hier alles nog prima!