296 Reacties

één jaar geleden

Wij betalen nu een bruto hypotheek van 785, met een inkomen van 5000 netto. We hebben verhuisplannen en zullen dan een max bruto hypotheek willen van 1400.

één jaar geleden

1100 euro netto hypotheek met een inkomen van 7000 euro netto.

één jaar geleden

6000 netto (dus dit is puur ons netto gezamenlijk inkomen zonder kinderopvang toeslag, kinderbijslag, hypotheekrenteaftrek ed) en wij hebben een hypotheek van 800 euro. Wij denken er overigens wel over na om in de toekomst te verhuizen, wat waarschijnlijk betekent dat we dan meer hypotheek gaan betalen!

één jaar geleden

Reactie op 2021November

6000 netto (dus dit is puur ons netto gezamenlijk inkomen zonder kinderopva ...
800 euro bruto overigens. Netto zitten we ongv op 730 euro !

één jaar geleden

Wij betalen €1300 per maand op een gezamenlijk inkomen van €5500. Vind het eerlijk gezegd goed te doen. Wij kunnen (met een 2e kindje onderweg) nog perfect leven zoals we dat willen en laten er helemaal niets voor. (Ter info: wel van België, lonen liggen daar iets lager, maar op de hypotheek na, liggen ook veel kosten wel lager)

één jaar geleden

Gezamenlijk inkomen van 6000 euro netto. Hebben nu nog een hypotheek van een kleine 700 euro. Over 3 maanden verhuizen we naar een grote nieuwbouw woning waar de hypotheek zo'n 1000 euro zal zijn (mede zo laag door overwaarde huidige huis).

één jaar geleden

Wij hebben een inkomen van ongeveer 4000 (wisselend per maand). Onze hypotheek is 0 euro want we hebben een huis gekocht ik een goedkope stad die we destijds (3,5 jaar geleden) meteen konden afbetalen. Ik zou zelf niet graag een hoge hypotheek willen, liever werk ik minder.

één jaar geleden

15% van ons inkomen is de hypotheek

één jaar geleden

Hypotheek is bij ons zo’n 30% van ons inkomen..

één jaar geleden

Hypotheek 6% van ons netto inkomen. Daarnaast heb je natuurlijk altijd nog wat onderhoudskosten.

één jaar geleden

Reactie op DL622

Hypotheek is bij ons zo’n 30% van ons inkomen..
Bij ons ook. Althans, de bruto hypotheek is zo'n 30% van ons netto inkomen uit salaris (dus zonder toeslagen en teruggaves).

één jaar geleden

Bruto hypotheek is 20/25% van onze netto loon inkomsten. Dus zonder de kinderopvangtoeslag gerekend.

één jaar geleden

Hypotheek word betaald van mn vriend zn rekening. Betalen netto 800 eu op een inkomen van 2100 netto. Gaan verhuizen dan betalen we 900eu netto en mn vriend gaat meer verdienen (2500eu)

één jaar geleden

De lening is afgesloten toen ik nog studeerde en mijn man nog werknemer was en toen rond de 2000 euro verdiende. Wij betalen 1075 per maand voor onze lening. Ik betaalde wel ineens mee, mijn man heeft nooit alleen moeten betalen. Paar maanden later was ik afgestudeerd en begon te werken. Mijn man is ondertussen zelfstandige, dus helemaal anders dan toen we de lening afsloten.

één jaar geleden

Wij betalen onze hypotheek bruto (belastingteruggave sparen we ieder jaar). En dat is iets minder dan 25% van ons gezamenlijk inkomen.

één jaar geleden

Wij gaan volgende maand verhuizen naar ons tweede koophuis. Dan gaan we iets meer betalen waardoor we denk ik 30% van onze inkomens kwijt zijn aan de bruto hypotheek. Nu zal dat ongeveer 25% zijn.

één jaar geleden

Bruto hypotheek 1600, netto inkomen 5800

één jaar geleden

Wij hebben een bruto hypotheek van €1400 en er komt €6000 netto per maand binnen (dit is zonder kinderopvangtoeslag, kinderbijslag etc)

één jaar geleden

Ongeveer 20% van het inkomen is voor de hypotheek.

één jaar geleden

1/3 van ons loon is de hypotheek… een woning is trouwens beste spaarboek dat er is. 10€ vandaag is geen 10€ meer waard binnen 20 jaar.