13 Reacties

4 jaar geleden

Mijn eerste was 4 kilo en deed 2 weken met maatje 56. Tweede was 3,8 kilo en deed er iets langer mee. Met een gemiddeld gewicht van 3,4 kilo doe je er waarschijnlijk wel langer mee. In het begin krijgen ze vaak wel elke dag iets schoons aan, omdat er snel een beetje melk op zit of wat ontlasting. Ik zou niet te veel setjes kopen, want je kan altijd nog wat kopen na de kraamweek en je krijgt vaak ook nog wel wat in die maat van de visite.

4 jaar geleden

Ik heb er weken meegedaan.. meer shirtjes en rompers dan broeken. Spugen, spuitmelk, lekmelk en kwijl. Elke dag een schoon shirt en schone romper. En na ernstig spugen ook, jij wilt ook geen nat hemd aan.. Ik 12 rompers en shirtjes, een pakje en maar 4 broeken. Ruim voldoende. De wasmachine draait in plaats van 5 keer in 2 weken 4 keer in de week. Iets met huh hoe komt die vlek daar.. ai alweer de voedingshemdjes en bh's op, machine moet aan, alles erbij in wat kan en draaien maar weer.

4 jaar geleden

Als je twee of drie setjes hebt kom je de eerste twee dagen vast wel door. Daarna is er of bijgekocht of wat geleend of gekregen als het nodig is.

4 jaar geleden

Mijn kindje is nu twee maanden, 55cm lang en 4,7 kg. Ze zit momenteel nog prima in maat 56. Rompertjes van de Hema 50/56 draagt ze vanaf geboorte en zitten nu nog goed. Ik denk dat ik twee setjes 50 had en drie keer 56. Maar ik wist dat we geen groot kindje zouden krijgen aan de hand van de info bij de verloskundige. De eerste dagen gelijk online gekocht of man/mam extra laten halen.

VRIEND

4 jaar geleden

Reactie op Prikplant

Ik heb er weken meegedaan.. meer shirtjes en rompers dan broeken. Spugen, s ...
Ah dat wassen, ik ben bezig dat mentaal een plekje te geven. We wassen 2/3 wasjes per 2 weken nu (ook soms lekker een weekje niet wassen). Van m'n vriendinnen met kinderen hoor ik - dat is straks voorbij 😵

4 jaar geleden

Ik had echt een heel klein kindje met 38 weken. 46 cm en 2800 gram. Dus wij moesten ook opeens wat dingen bij kopen omdat hij nog niks paste. Maar we hebben echt heel lang met de kleine maatjes gedaan.

VRIEND

4 jaar geleden

Ik heb wat kleding geleend van een vriendin, tot maat 62. Ik ga er ook vanuit dat we nog wat doorgeschoven krijgen als de kleine er is (mensen weten het geslacht niet). Denk nu zo'n 15 outfits (shirts/broekje, rompertjes) per maat geleend. Wat ik heb geleend aan babykleding is bijna allemaal wit. Gecombineerd met witte hydrofiele doeken, washandjes e.d., witte lakens, onze eigen witte was.. hoop ik dat wassen meevalt (🥴 sorry dat ik jullie lastig val over mijn wasmachine issues in dit topic)

4 jaar geleden

Reactie op 1212girl

Ik had echt een heel klein kindje met 38 weken. 46 cm en 2800 gram. Dus wij ...
39 weken 51,5 cm en 2840 gram..hij verzoop in maat 56 voorspelling was 3800 gram op 40 weken en 50 cm lang. Tot 10 weken niks groter dan 56 aangehad. Inmiddels 13 weken en 5670 gram en 61,5cm. Sommige dingen maat 56 passen nog. Sommige dingen maat 62 passen niet meer.

4 jaar geleden

Ik begin met maatje 56 ze groeien veel te snel dus vind het jammer als ik maar voor een paar dagen ofz alleen maatje 50 moet aanschaffen ...

4 jaar geleden

Hier 1.5week aangehad ze is dan ook in maatje 56 geboren.. 56cm lang en 4210gram

4 jaar geleden

Mijn dochter is nu bijna 3 weken oud. Is geboren met 37+6 en 2954gr. Zij verzoop in maat 50. Momenteel draagt ze al 3 weken maatje 44. Daar groeit ze wel langzamerhand uit nu. Kleding maten zijn per merk wel verschillend. Kleding van prenatal valt half maatje groter is mij verteld in de winkel. En als je dat met kleding van het merk Noppies vergelijkt klopt dat ook wel.

4 jaar geleden

Mijn zoon heeft er 2 weken mee gedaan

4 jaar geleden

Ik zal er niet teveel van kopen, dan kan je altijd bijkopen 😊