5 Reacties
6 jaar geleden
Ik dacht aanvankelijk dat zoiets wel kon. Maar heb toch twijfels gekregen. Op internet kun je veel eten over het uitkoken van alcohol. Conclusie: alcohol kun je niet helemaal uitkoken. Er blijft een percentage over. Ik heb daarna alle gerechten met alcohol helemaal geschrapt. Anderen zullen hierin andere keuzes maken.
6 jaar geleden
Ik dacht aanvankelijk dat zoiets wel kon. Maar heb toch twijfels gekregen. ...
Hoi, bedankt voor het berichtje
Mhh ja zal gewone saus zonder madeira doen.
Anders in desserts ( tiramisu ) schrap ik ook de alcohol, dit wel. Maar wist niet dat
Je alcohol niet kon uitkoken.
Merci. 🙂
6 jaar geleden
Alcohol kun je zeker wel uitkoken! Onzin dat dit niet zou kunnen de smaak blijft.. de alcohol verdampt. probeer maar eens een pan wijn te laten koken met een vlammetje erbij hij zal op een gegeven moment echt niet meer branden dus alle alcohol is eruit.. Ook als je het goed door laat koken zal alle alcohol er uit zijn
6 jaar geleden
Reactie op Mamavan2del
Alcohol kun je zeker wel uitkoken! Onzin dat dit niet zou kunnen de smaak b ...
Er blijft een restant over, maar dit restant is niet schadelijk doordat het zo miniem is. Dit is zo weinig, dat het zelfs op verpakkingen niet staat in de winkel: bij brood is er namelijk ook zo'n minieme hoeveelheid.
6 jaar geleden
Reactie op Mamavan2del
Alcohol kun je zeker wel uitkoken! Onzin dat dit niet zou kunnen de smaak b ...
Dit is niet helemaal correct. Een eenvoudig leesbare uitleg kan je vinden via https://www.ad.nl/koken-en-eten/wordt-een-gerecht-met-alcohol-na-verhitting-alcoholvrij~a30cb0db/














