9 Reacties

2 jaar geleden

Dit zijn echt vragen die je aan je gynaecoloog en/of verloskundige moet stellen. Zij kennen jouw situatie en kunnen daar duidelijk antwoord op geven. Maar als je het mij zou vragen: ik zou het met 31 weken niet durven. Een orgasme zorgt voor een beetje oxytocine, en een mega dosis oxytocine heb je nodig voor weeen. Ik zou dit op dit termijn op geen enkel valk stimuleren. Maar again: vraag dit alsjeblieft aan je dokter!

2 jaar geleden

Deze vraag idd aan de gynaecoloog vragen of verloskundige. Wel zelf ervaring met een verkorte baarmoedermond vanaf 28 weken zwangerschap en bij mij gaf de gynaecoloog heel duidelijk aan dat de handjes boven de dekens moesten blijven tot 6 weken na mijn bevalling🤣😂 Nou moet ik er wel bij zeggen dat de mijne flink verkort was tussen de 0,9 en 0,6 cm.

2 jaar geleden

Ik denk dat het antwoord nee is.

2 jaar geleden

Bij mij was het wel al ietsjes verder. Mijn baarmoedermond was al goedig verstreken en had al ontsluiting met 30 weken. Maar ik weet nog goed dat ze zelfs heel terughoudend waren met het checken van de ontsluiting omdat ze het zo min mogelijk wilde verstoren (als je snapt wat ik bedoel). Dus ik denk dat het antwoord nee is. Maar zoals al eerder gezegd: overleg met je gyn of verloskundige. Dan weet je het zeker.

2 jaar geleden

Inderdaad best bespreken met de gynaecoloog. In principe als het niet meer mag zou ze dit wel zeker moeten zeggen... Maar de ene is al wat voorzichtiger als de andere, vriendin had ongeveer evenveel verkorting als mij zei kreeg platte rust voorgeschreven terwijl ik nog zowat alles mocht doen andere gyneacoloog andere regels... Ik liep met een volledig ingedaald babytje van week 29 en een steeds korter wordende baarmoederhals toen 27mm denk ik en op het einde met 5cm opening niet te vroeg bevallen en wel seks blijven hebben. Maar elke situatie is anders

2 jaar geleden

Thanks, ik heb er echt nooit iets over gehoord.. ik zal het idd eens na vragen. Niet dat er persee behoefte is, alles voor de kleintjes die nog even moeten blijven zitten hihi ❤❤ ( jup zwanger van een tweeling ook nog hihi )

2 maanden geleden

Reactie op Lisanne08

Deze vraag idd aan de gynaecoloog vragen of verloskundige. Wel zelf ervari ...
Mag ik wat vragen heb jij nooit een cerclage gehad? Of hebben ze dit nooit gezegd tegen je? Ik zit op 25 mm en ze willen het wel gaan doen.

2 maanden geleden

Reactie op nadineisaura

Mag ik wat vragen heb jij nooit een cerclage gehad? Of hebben ze dit nooit ...
Neeee ik heb echt geen idee waarom ze dit nooit hebben voorgesteld.. achteraf is het allemaal ook gewoon goed gegaan. Ik heb de tweeling mogen dragen tot bijna 38 weken met nog maar 0.8 cm baarmoedermond

13 dagen geleden

Reactie op nadineisaura

Mag ik wat vragen heb jij nooit een cerclage gehad? Of hebben ze dit nooit ...
Hi! Ik heb nu ook 2.5 maar ze willen nu eerst nog een meeting doen over 2 weken bij 21/22 weken. Hoever was jij in je zwangerschap toen ze dit voorstelden?