15 Reacties

5 jaar geleden

Kijk eventueel op ZwangerHap app daarop kun je zien of je die mag of niet mag

5 jaar geleden

Reactie op romy123-24

Kijk eventueel op ZwangerHap app daarop kun je zien of je die mag of niet m ...
Enkel als ze verhit zijn maar vroeg me af of die op de boot verhit zijn of niet

5 jaar geleden

Enkel als ze verhit zijn maar vroeg me af of die op de boot verhit zijn of ...
Denk het niet. Ik zou het niet nemen als je het niet vertrouwt

5 jaar geleden

Hollandse garnalen worden inderdaad aan boord al gekookt in zeewater. Die zijn dus al voldoende verhit. Gamba's bijvoorbeeld moet je nog roerbakken voordat je ze kan eten. Van koken en bakken krijgen grijze garnalen hun roze kleur.

5 jaar geleden

Uit de winkel zijn ze gekookt. Zijn eigenlijk namelijk grijs en krijgen na het koken hun roze kleur. Heb ze gister nog gegeten 😊

5 jaar geleden

Het zou mogen omdat ze gekookt zijn maar ik durfde het niet.

5 jaar geleden

ZwangerHap is de app voor alle antwoorden

5 jaar geleden

Ik heb er al veel van gegeten en het gaat nog altijd goed. In Normandië steeds als voorgerecht. Hier in de supermarkt zijn ze zeker al aan boord gekookt en zitten ze vol bewaarmiddelen, hiervoor zou ik ze wel even wassen voordat je ze gaat eten. Smakelijk!

5 jaar geleden

Ze zijn gekookt verpakt, maar door de verpakking is het als zwangere niet aan te raden om ze koud te eten. Je kunt ze bakken en daarna bijvoorbeeld in een salade eten.

5 jaar geleden

Ik heb altijd begrepen dat je ze niet mag ze zijn wel gekookt maar worden niet gelijk geconsumeerd. Je zou ze dan dus opnieuw moeten verhitten voordat je ze opeet. Zelfde als tapas bakjes met gambas ook dat wordt afgeraden. Ik had er ook zo een trek in toen de garnalen cocktail met kerst bij me schoonvader werd geserveerd maar ik heb toch bedankt.

5 jaar geleden

Klopt inderdaad. Ze zijn wel al gekookt, maar omdat ze langer bewaard worden, kunnen alsnog de bacteriën die eruit gekookt zijn er weer in komen. Dan zou ik ze eerst weer flink verhitten, voor je ze eet. Kans is groot dat je niet meteen ziek wordt als je het 1x eet, net als met gerookte zalm, maar ik zou me flink voor mijn hoofd slaan als ik net de pechvogel was bij wie dat wel gebeurde.

5 jaar geleden

Zoals hierboven ook al staat ligt het vooral aan het (langer) verpakt en bewaard worden. Ik hoor vb vaak dat ze in het buitenland gepeld worden en dan weer terugkomen etc. Ik eet ze maar heel af en toe en dan giet ik ze nog even opnieuw af onder kokend water.

5 jaar geleden

Ik heb ze gewoon gegeten met kerst .

5 jaar geleden

Ik heb ze paar dagen terug ook gegeten, wel eerst even kort gekookt. Op internet stond dat de garnalen wel al gekookt zijn, maar dat er in de verpakking tóch nog bacteriën zoals listeria kunnen zitten, dus dat kort verhitten voor het consumeren werd aangeraden.