8 Reacties
6 jaar geleden
Makreel mag eigenlijk niet inderdaad, maar de kans op besmetting is heel klein. Je geeft aan dat je man hem verwarmd heeft in de oven? Op hoeveel graden en hoelang?
VRIEND
6 jaar geleden
Hey, als je vis in de oven is gebakken gaat listeria dood, dus daar geen zorgen over maken. Verder is het met kwik zo dat het schadelijk is als het zich ophoopt. Al lke vissen bevatten kwik, maar roofvissen meer dan de niet roofvissen. Veel roofvissen eten is daarom niet zo gezond, maar in 茅茅n portie zit niet genoeg om je kindje in gevaar te brengen. Misschien als je het de hele zwangerschap door eet heb je een hoger risico, maar voor 1 keer is niet erg. Maak je geen zorgen. 馃槝
6 jaar geleden
Reactie op CLE
Op 200 graden en 45 minuten
Dan is er niks aan de hand. "Normaal" verwarm je makreel niet op deze temperatuur en gerookte makreel is ook maar op 60 graden verwarmt geweest, vandaar dat je het eigenlijk niet mag eten. Maar 200 graden dat overleven de bacteri毛n niet 馃槈
6 jaar geleden
Het is wat Boubou zegt. Te goed verhit voor risico. Te incidenteel voor teveel kwik.
Verder is makreel overigens inderdaad hartstikke gezond (juist in bepaalde di毛ten aanbevolen!)
Geniet van het idee dat je net verwend bent, met iets voedzaams, dat normaliter wel extra gezond is.
En dat je zonder al te groot risico even stiekem hebt kunnen genieten.
De stress die je erom hebt is schadelijker dan die hele kleine hoeveelheid kwik.
Hier wordt er ook weleens goedbedoeld geflaterd.
Ondanks lijstje Don鈥檛s aan de binnenkant van het keukenkastje馃槵
Volgende keer lekker zalm of gebakken haring (zelf thuis extra verhitten). Dorade kan ook, maar niet te vaak.
6 jaar geleden
Er is een app voor Zwangerhap, kun je alles intypen en dan zie je gelijk of 't eventueel schadelijk is of niet 馃槉














