19 Reacties
vorig jaar
Ik vind dat nattere gerechten over het algemeen het makkelijkst ook weer goed ontdooien. Dus naast soep en sauzen ook stoof en curry. Beetje brood, naan of rijst erbij en evt wat tomaat/komkommer en klaar.
Ik zou nu geen speciale kooksessies doen met onbekende recepten, maar koken wat je graag eet en vaker hebt gekookt, de hoeveelheden verdubbelen, de helft opeten en de andere helft invriezen.
vorig jaar
Origineel zal het niet zijn, maar misschien dat je er wat inspiratie uit haalt.
Hier ligt in de vriezer:
- zelfgemaakte pastasaus
- noodles
- goulash met aardappelpuree
- broccoli - courgette soep
- eenpansgerecht met rijst/kip/diverse groentes
Wat ik nog op m’n lijstje had maar niet meer in de vriezer past
- Pulled chicken ketjap manis, met rijst en sperziebonen
- minestrone soep
- tomatensoep of tomaten - paprika soep
- gevulde paprika
Ik vind koken zelf ook erg leuk dus ik maak alles zonder pakjes/zakjes. Houd je ook wat langer bezig in de keuken haha.
vorig jaar
Wij hebben dit ook gedaan en Chili was by far mijn favoriet! Ik ben zelf vegetariër en hadden een goed recept gevonden ervoor. We hadden wel wat peper weggelaten, want daar kon ik tijdens de zwangerschap al slechter tegen en na de bevalling nog minder, dus dat was een goede inschatting.
We kookten er dan rijst bij en evt wat tortilla chippies, zure room en kaas.
vorig jaar
Ik lees ook graag mee!
Ik zou er het liefst een vriezer bij halen, want voor mijn gevoel is de ruimte die we nu hebben echt niet genoeg voor de postpartum periode als ik wil preppen voor verschillende maaltijden en snacks.
Daar hebben we overigens de ruimte en het budget niet voor helaas 🙈.
Hoeveel maken jullie en voor hoeveel dagen/weken?
vorig jaar
Ik ben van plan het boek van Wietske Warmerdam te kopen.
En de first 40 days zie ik ook wel eens voorbij komen, iemand ervaring mee?
vorig jaar
Reactie op emmacaro
Oeh, zou je het recept alsjeblieft willen delen? 😊
Dit is het recept. Ik heb het zelf uitgetypt, we hebben het van een filmpje op YouTube. Staat bovenin het recept. Door alle bonen en linzen is het heel voedzaam, maar let er wel op dat sommige mensen last krijgen van bonen en dat is niet zo prettig tijdens de kraamperiode ;) ik heb daar persoonlijk nooit last van. Zorg er ook voor dat je pan groot genoeg is, want het is best wel veel haha.
Ik kwam net ook nog het recept voor cannelloni tegen, die vriest ook goed in en zooo lekker 🫣. Recept van Laura’s bakery.

vorig jaar
Reactie op opopopopop
Ik vind dat nattere gerechten over het algemeen het makkelijkst ook weer go ...
Dank je wel, vooral je tweede alinea: ik wil dan weer te veel doen terwijl ik echt ff m'n rust ook moet pakken.
vorig jaar
Reactie op Daani21
Origineel zal het niet zijn, maar misschien dat je er wat inspiratie uit ha ...
Ohhhhh goulash!!! TOP suggestie ❤️
vorig jaar
Reactie op Lilalo
Dahl. Deze is echt lekker:
https://chickslovefood.com/recept/linzencurry-v ...
Heerlijk, deze heb ik vaker gemaakt en was 'm eerlijk gezegd even vergeten. Dank je wel!
vorig jaar
Reactie op Blauwbloempje
Ik lees ook graag mee!
Ik zou er het liefst een vriezer bij halen, want vo ...
Ik ga denk ik avondeten maken voor ons tweetjes voor twee weken, omdat ik ook mensen ga inschakelen tijdens de kraamperiode dat zij ook eten meenemen… dan trek ik het lekker ver door ;)
vorig jaar
Reactie op JarjarBinks
Dit is het recept. Ik heb het zelf uitgetypt, we hebben het van een filmpje ...

Dit is echt een top recept, zo fijn ook helemaal uitgeschreven. Dank je wel 🫶
vorig jaar
Reactie op Hel1J
DANK!














