26 reacties

8 dagen geleden

Ik had dit ook, al had ik wel teveel vruchtwater. Steeds goeie ctg etc. Ik bleef me zorgen maken en bleef dagelijks gewoon terugkomen en dat was maar goed ook want uiteindelijk was mn dochter aan het sterven in mijn buik, bleek na geboorte de navelstreng te dun en werd ze gered met een spoedkeizersnede. Ook waren er oude bloedingen te zien bij de placenta wat ze niet op de echo zagen. Blijf het controleren.

8 dagen geleden

Ja, ongerustheid kennen denken veel vrouwenil in de zwangerschap. En als je er 'te erg' op gefocused bent kun je je vanalles in je hoofd halen. Maar je bent gezien door deskundigen, dus probeer het een beetje los te laten. Als je het zelf echt echt niet vertrouwd eerder aan de bel trekken! Liever een keer te vaak dan een keer te weinig (je bent geen zeurkous - het gaat om de gezondheid van je kindje)! ♡

8 dagen geleden

Reactie op labelle

Ik had dit ook, al had ik wel teveel vruchtwater. Steeds goeie ctg etc. Ik ...
Ik schrik van je bericht, maar wel bedankt voor het delen!! Geeft de noodzaak aan om toch je gevoel te blijven volgen. Op welke termijn speelde dit, en op basis waarvan is toen besloten tot een spoedks?

8 dagen geleden

Reactie op Mvdm9

Ik schrik van je bericht, maar wel bedankt voor het delen!! Geeft de noodza ...
Ik had blijkbaar steeds bloedingen in mijn buik gedurende de zwangerschap maar werd niet herkend. Op 35 weken kreeg ik een ernstig grote inwendige bloeding waardoor mijn dochter haar hartslag zo laag was dat ze al haast niet meer konden vinden. Ze hebben toen snachts een spoedsectio onder narcose gedaan. Ik raakte zelf ook in shock door 3.5+ liters bloedverlies.

8 dagen geleden

Reactie op wave

Ja, ongerustheid kennen denken veel vrouwenil in de zwangerschap. En als je ...
Dat is inderdaad een beetje de afweging die speelt.. gezien door deskundigen, prima controles (die in het zkh dan, bij de vk wat zorgelijker toen) en toch een knagend gevoel. Ik was deze zwangerschap heel relaxt. Na een goede 1e zwangerschap en wederom 0 zorgen bij deze, dacht ik: mijn lijf kan dit blijkbaar goed. En dat gevoel is ineens wat weg.. en ik weet niet of dat het is, of dat ik me echt ongerust maak.

8 dagen geleden

Reactie op wave

Ja, ongerustheid kennen denken veel vrouwenil in de zwangerschap. En als je ...
Mij vonden ze ook een mieperd en overbezorgd maar ik had nog steeds gelijk uiteindelijk.

8 dagen geleden

De kans dat er wat mis is als de controles goed zijn, is natuurlijk kleiner dan de kans dat alles dus goed is. Maar als jij je zorgen maakt, is het de taak van de verloskunde om je gerust te stellen. Dat is gewoon haar werk, net als dat jij in je werk jouw taken hebt. Dus ik zou, als je dat gerust stelt, gewoon vragen of je nog een echo of desnoods elke dag tot je gerust gesteld bent, mag krijgen. Je verloskundige gaat na een werkdag naar huis en denkt niet meer aan jou en of ze je dan wel of niet vindt zeuren. Jij daarentegen zit wel met zorgen, en dat is natuurlijk niet fijn! Dus ik zou je verloskundige bellen, je zorgen bespreken en vragen of je langs mag komen. Veel sterkte!

8 dagen geleden

Mijn zoontje was vanaf het begin dat ik hem kon voelen erg druk in mijn buik. Ineens was dat omgeslagen en werd hij erg rustig. Ik werd daar zelf juist heel onrustig van en heb regelmatig contact opgenomen met de verloskundige. Ook regelmatig een echo en een ctg gehad. Ctg was altijd goed , op de echo was inderdaad te zien dat hij weinig bewoog en zijn buikje was ook steeds te klein. Elke keer als ik twijfelde mocht ik de verloskundige bellen of mailen. En dan stelde ze mij gerust, want daar zijn ze inderdaad wel voor. Er was overigens helemaal niks met ons zoontje aan de hand, met 38 weken geboren zonder problemen en nu een springlevende peuter. Ik voelde mij op een gegeven moment echt een zeur maar de verloskundige zei altijd tegen mij, liever een keer te veel controle dan te weinig.

8 dagen geleden

Ik voel haar ook minder als eerst, ik ben nu 30 weken zwanger. Bij ons is er bij de 20 weken echo geconstateerd dat er een bloedvat minder goed doorbloed is. Hierdoor word ik strenger in de gaten gehouden en bij de 28 weken echo is het gewicht iets wat achteruit gegaan, maar hier hoefde ik mij geen zorgen over te maken. Natuurlijk maak ik mij wel zorgen, maar ik weet ook dat ik in goede handen ben bij het ziekenhuis. Wat jij zegt herken ik wel van de ctg, beide keren toen ik aan de ctg lag was ze super aanwezig en na de ctg was ze weer kei rustig. Ik zou vooral je eigen gevoel volgen hierin. Als je het niet vertrouwd gewoon blijven aandringen!

8 dagen geleden

Ik heb dit gehad bij 31 weken. Voelde haar die dag een stuk minder bewegen. Zat me niet lekker. Zeker nadat me die week gezegd was bij een groeiecho dat de groei aan het afbuigen leek (van p35 20-weken naar p7 30-weken). Erg van geschrokken ook dus je let dan helemaal overal op. Toen naar verloskundige en die voelde wel wat bewegingen en hartslag was goed. Voor de zekerheid het ziekenhuis: CTG, echo bewegingen, placenta is doorgemeten. Alles was goed. Paar dagen later ivm vorige groeiecho nog een groeiecho en daar was de groei op p22 (ipv p7). Heel verschil dus, en gerust gesteld. Maak me nu geen zorgen meer. Wel voor de zekerheid nog een groeiecho volgende week omdat het verschil zo groot was, met 2 weken ertussen. Maar wat mij ook echt gerust stelde is dat ze de placenta bloed doorstroom meten! Dat is echt belangrijk. Hebben ze dat bij jou ook gedaan? Als die goed is weet je in ieder geval dat je kindje genoeg zuurstof en voedingsstoffen krijgt. Er is mij gezegd in het ziekenhuis dat ik gewoon weer moet komen als ik haar minder voel (zoals iedereen dat moet doen). Liever 10x teveel. En erover stressen is ook echt heel naar en niet goed. Dus als jij blijft twijfelen, bel je verloskundige!

8 dagen geleden

Reactie op 228-Elise

Ik heb dit gehad bij 31 weken. Voelde haar die dag een stuk minder bewegen. ...
Oh ja en ik herken wat je zegt.. Baby reageerde op de CTG met bewegingen. In het ziekenhuis zeiden ze dat ze dat heel vaak zien. Zo reageerde de baby ook op de verloskundige haar handen (vreemde handen) terwijl wij echt niets voelden. Dit gebeurt ook vaker.

8 dagen geleden

Hier 33+2 en heb het ook regelmatig vanaf de 28 weken ongeveer. Na veel miskramen was ik ook erg ongerust. Maar wat mij opvalt is dat er een beetje een patroon in zit waardoor ik soms denk dat ie een groeispurt maakt of soms zelf ook even moet bijkomen van het feit dat ik druk ben geweest. Toevallig zelf afgelopen weekend een druk weekend gehad en heel veel geschop en beweging de hele dag door. En gister dacht ik waar ben je nou?? Hele dag rustig gebleven vanmorgen eindelijk een beetje bijgeslapen want de nachten zijn een beetje drama hier dus vanmorgen lekker terug gegaan naar bed paar uurtjes geslapen en nu is meneer me behoorlijk aan het schoppen.

8 dagen geleden

Reactie op 228-Elise

Ik heb dit gehad bij 31 weken. Voelde haar die dag een stuk minder bewegen. ...
Ze hebben de navelstreng doorbloeding doorgemeten, is dat hetzelfde? Die was heel mooi, dat beeld daarvan stelt me inderdaad wel gerust.

8 dagen geleden

Ik heb hier geen ervaringen mee, maar op basis van verhalen op het forum zou ik je alleen willen zeggen naar je gevoel te luisteren. Liever dat ze je onzeker vinden omdat je elke dag belt of wat dan ook dan dat ze iets missen. Hoe klein die kans ook is, die kans is er. Je bent geen aansteller!

8 dagen geleden

Reactie op Mvdm9

Ze hebben de navelstreng doorbloeding doorgemeten, is dat hetzelfde? Die wa ...
Ja precies! Dat is het inderdaad.

8 dagen geleden

Reactie op Marissa_vb

Ik voel haar ook minder als eerst, ik ben nu 30 weken zwanger. Bij ons is e ...
Klopt. Met mijn dochter ook gehad toen ik nog zwanger was. Ze reageerde op haar eigen hartslag, vertelde de arts ook. Ik voelde haar de laaste 10 weken ook een stuk minder en was ook erg ongerust. Uiteindelijk schopte ze bij mij richting mijn rug, en dat kon ik niet voelen :). Nu een gezonde dochter van 6 maanden. Maar iedere situatie is anders, dus blijf goed naar je eigen gevoel luisteren 😘

8 dagen geleden

Wat je nog kan doen om een reactie uit te lokken is de ademhalingsoefeningen voor weeën. Dus inademen en dan net zo lang uitademen totdat je onderbuik iets naar voren komt. Je masseert daarmee ook gelijk je baby en dat lokt nog weleens een reactie uit.

8 dagen geleden

Ze krijgen tegen het einde van de zwangerschap minder ruimte om te bewegen, dat kan meespelen. Tevens, als ik me druk maakte en stress had voelde ik de baby minder. Probeer zoveel mogelijk te ontspannen dan voel je de baby ook meer waarschijnlijk. Als je het echt niet vertrouwd, bel je verloskundige!!

8 dagen geleden

Blijven bellen en langs blijven gaan! Liever 10x teveel dan 1x te weinig. Ik voelde met 39 weken de baby veeeeel minder, alles in het zh gecontroleerd en was goed. Een paar dagen later bij een reguliere controle vroeg de vk of ik de kleine inmiddels al meer voelde, dat was niet zo maar ik maakte me niet meer druk omdat alles 3 dagen daarvoor goed was in het zh. Ze zei dat ik al lang aan de bel had moeten trekken, dat ik de kleine weer als altijd had moeten voelen. Meteen naar het zh, weer alle controles en m'n vruchtwater was op! Meteen ingeleid en de kleine laten komen. Met het breken van mn vliezen en de geboorte kwam er indd bijna geen vruchtwater mee...

8 dagen geleden

Heeel erg bedankt allemaal voor jullie reacties! Vandaag beweegt ze gelukkig toch weer wat meer, maar als het weer minder wordt en/of ik vertrouw het niet dan bel ik gewoon weer. 🙏