123 Reacties

2 jaar geleden

Ik ben ook benieuwd, ik volg!

2 jaar geleden

Het badje want kind gaat altijd met papa en mij douchen. En ledikant dekens. De eerste 3 weken lag hij in z’n wieg onder een deken daarna is hij naar zijn ledikant gegaan met een slaapzak aan.

2 jaar geleden

Heb eigenlijk alles gebruikt qua spullen wat ik nodig achte… een draagzak had ik bij mijn jongste aangeschaft maar wou ze met geen mogelijkheid in… die was dan ook gauw verkocht. Weet je niet vooraf… Bij de oudste had ik enkel maat 56 gekocht (want maat 50 vond ik zonde). Nou, ze werd geboren met maatje 44/48. Manlief is de dag van geboorte nog naar de c&a geweest. Wat ik wel compleet een ramp vond = rompers met lange mouwen! Nooit meer. Zooo onhandig. Gewoon dubbele laag qua kleren en klaar. Heb nooit jasjes gekocht (vond ik ook zonde) maar gebruik gemaakt van wikkeldekens. Badcapes worden hier ook niet gebruikt waar ze bedoeld voor zijn maar vond ze suerhandug om in te bakkeren.

2 jaar geleden

Het babybad, staat in de weg en is vreselijk slecht voor je rug. Wij hebben nu een stokke flexibad, veel beter. Neemt opgevouwen weinig ruimte in. Dit bad gebruikt onze dochter van 3 ook nog steeds en kan in de zomer buiten staan en mee op vakantie.

2 jaar geleden

Commode. Bij mijn 2e 3e en 4e kind niet gebruikt. Verschonen deed ik op mijn bed, of beneden met verschoningskussen op tafel.

2 jaar geleden

Babybad (gaat mee in het grote bad), ledikant dekens (na de wieg in een slaapzak), badcapes (afdrogen met xl hydrofiel), stapels hydrofiele doeken (ik heb aan 3 echt genoeg haha)

2 jaar geleden

Handige topic. Ik ben zo minimalistisch gegaan, dat ik in de eerste week alsnog benodigheden moest aanschaffen waarvan ik dacht 'zal vast niet nodig hebben'

2 jaar geleden

Flessenwarmer, droogrekje voor flesjes, magnetron sterilisator. Wat wel een goede regel is voor je spullen denk aan overtrek van aankleedkussen. 1 in gebruik, 1 in de was, 1 in de kast. Hier de 1e dagen wel 3x alles kunnen verschonen omdat ze plaste tijdens luierwissel. En een hydrofiele doek op je aankleedkussen. En dan niet helemaal uitgevouwen maar alleen op de plek waar de billen komen te liggen. Hier ligt dus een driehoek of vierkant ter hoogte van de billen. Minder kans dat het er doorheen lekt

2 jaar geleden

Reactie op Tessafor2

Heb eigenlijk alles gebruikt qua spullen wat ik nodig achte… een draagzak h ...
Hier ook veel te grote kleding. Ik zag die kleine maten en dacht ook dat is toch nooit groot genoeg. Bij bevalling alles te groot 😅 handig voor later maar was toen even lastig

2 jaar geleden

Babybad (gaat mee in het grote bad), ledikant dekens (na de wieg in een sla ...
Wat ook kan is een douche handschoen, dan heb je wat betere grip op de kleine tijdens het douchen. De hoeveelheid hydrofielen die handig zijn is afhankelijk van of je kindje een spuger is of niet. Ons meisje totaal niet en ik denk inderdaad ook, waarom heb ik er zoveel gekocht?! Maar het schijnt als dat wel zo is, het wel fijn is om er wat meer te hebben. Inderdaad badcapes en bad jasjes zijn totaal overbodig. Lekker hydrofiel xl. In plaats van een babynestje kun je ook een hoes om een voedingskussen doen. Dan kun je je baby daar lekker op leggen. Een muziekmobiel vind ik ook niet echt nodig. Kun je eventueel ook via YouTube afspelen 😅

2 jaar geleden

Kleding met een mutsje eraan vast. Kleine ligt op zijn rug dus mega onhandig. Ik heb best wel wat nog na de geboorte besteld (kleine is in 2e lockdown geboren dus kon vooraf ook niet echt winkelen). Ik was ook erg blij met alles wat overslag was. Dus overslagrompers/overslagtruitjes of boxpakjes want mijn kleintje had en heeft nu met 8 maanden nog steeds een hekel aan iets over zijn hoofd heen trekken.

2 jaar geleden

Het verschilt echt enorm per persoon wat je wel of juist niet waardeert vind ik. Zo was de flessenwarmer in ons geval juist de allerbeste aankoop, samen met newbornset voor op de stokke stoel en een baby gym. Wat we te veel hadden was enorme stapels kleren, wel gekregen allemaal, maar hij heeft echt 2 shirtjes aangehad en toen was hij er alweer uit gegroeid. 😂 Je kan het zo gek maken als je zelf wilt, een baby heeft eigenlijk vrijwel niks nodig. En als je ergens tegenaan loopt kan je het altijd nog kopen!

2 jaar geleden

Ik zeg ook een bad. Ik moest persé een bepaald badje hebben maar uiteindelijk was ze er zo uitgegroeid. Je kunt ook gaan voor een tweedehands badje. Wij zijn nu overgestapt op het stokke XL bad. Een opvouwbaar bad waar ze tot 6 jaar in kan aangezien wij zelf geen bad hebben. Echt een topding!

2 jaar geleden

Reactie op Ang6

Flessenwarmer, droogrekje voor flesjes, magnetron sterilisator. Wat wel een ...
Wij hebben een dubbelgevouwen handdoek op de onderste helft van het aankleedkussen. Een hydrofiel is bij ons veel te dun mocht er tijdens de luierwissel geplast worden🤭 Gelukkig wordt er bij ons weinig geplast tijdens de luierwissels. Wij hadden een badje en tummytube (geleend) en beiden vond zoon vreselijk. Vanaf de 3e keer wassen ging hij gewoon mee onder de douche. De gootsteen kan ook dienst doen als badje, mocht je toch een badje willen :) Je baby kan gewoon in de kleren van overdag slapen en hoeft niet elke dag schone kleren aan (mits nog schoon en droog). Scheelt best wat kleding en pyjama's 😅 En wij hadden veel te veel mutsjes die had hij al heel snel niet meer nodig en ze waren ook al heel snel te klein. En boxpakjes met voetjes eraan werkten hier ook niet. Paste gewoon niet. Überhaupt boxpakjes vond ik best onhandig met verschonen. Hydrofielen worden hier alleen gebruikt voor afdrogen na bad/douchen. Maar mocht je een 'spuugertje' krijgen, wil je er graag veel hebben. Qua verzorgingsproducten heb je weinig verschillende dingen nodig (wasgel, billenzalf, verzorgende creme) en je doet er lang mee (wij ongeveer een jaar met 1 fles wasgel). Wij hebben een magnetron waardoor we een flessenwarmer niet nodig vonden. Er zijn kleinere/ronde/hoek boxen. Maar wellicht wil je helemaal geen box😅 Kinderwagens zijn er ook in compactere afmetingen. En denk even na over waar je het kwijt kunt. Bij ons staat die in de garage. Mijn algemene tip: schaf alleen de basis aan waarmee je je kan redden. Extra spullen zijn snel aageschaft mocht je het toch nodig hebben. Veel plezier met de voorbereidingen!

2 jaar geleden

Dit verschilt zo erg, wij hebben de flessenwarmer mega veel gebruikt (fulltime gekolfd). En nu met hapjes gebruik ik het weer om het eten op te warmen. Wij hebben geen magnetron, en anders mocht borstvoeding daar sowieso niet in. Zou vooral kleding niet teveel vooruit kopen, wij zaten met truien in de zomer, super zonde. Kon ongedragen weer opgeborgen worden.

2 jaar geleden

Ik vond een box echt overbodig. We wonen gelijkvloers.

2 jaar geleden

Reactie op Ang6

Flessenwarmer, droogrekje voor flesjes, magnetron sterilisator. Wat wel een ...
Droogrekje voor flesjes is hier juist een van de beste aankopen! Waar laat jij je flesjes dan uitlekken?😅

2 jaar geleden

-Mutjes Ik heb destijds bij ieder pakje van maat 50 een bijpassend mutsje gekocht. 🤦🏼‍♀️ je hebt echt aan 1 of 2 mutjes genoeg. -Luieremmer. Een luieremmer gebruiken wij boven echt amper. We hebben beneden in de keuken een lade met zo’n ikea afvalscheidingssysteem waarbij 1 containertje voor de luiers is. -kledingkast Een kledingkast hebben we niet voor de baby die nu op komst is. Alles past in de commode. -hydrofiele doeken Teveel van die hydrofiele doeken. Sommigen zweren erbij maar ik gebruikte te echt amper. Alleen een stuk of 4XL hydrofiele doeken voor het afdrogen. Verder gebruik ik spuugdoekjes, een stuk kleiner. En, de beste tip die we ooit kregen van een vriendin ‘koop alles maar wit, kan in de kookwas en verkleurd niet’. Doeken, rompertjes en dat soort spul.

2 jaar geleden

Reactie op mamavanzoon

Droogrekje voor flesjes is hier juist een van de beste aankopen! Waar laat ...
Wij op een droog vaatdoekje. Of zo beetje vochtig de la in en voor gebruik nog weer een x omspoelen. Ik gebruik het badje nu nog. Vind het heel handig. Met een babyzitje er in. Vindt ze prachtig en wij wel makkelijk 😃 heb hem wel in bad staan, dat onderstel vond ik al gauw levensgevaarlijk wankel. Wat ik overbodig vind: alles nieuw kopen. Zie vriendinnen krom liggen voor die ene kinderwagen terwijl die voor €600,- minder op marktplaats staat. Ja dan ben je jezelf echt te dom af vind ik. Ik heb vrijwel alles tweedehands en wel alles wat ik 'wilde'. Alleen beddengoed en hydrofielen nieuw gekocht 😊 nu een leuke spaarrekening voor onze dochter door wat we door 't tweedehands te kopen allemaal hebben bespaard.

2 jaar geleden

Ik vond een box echt overbodig. We wonen gelijkvloers.
Meen je dat?!? Jeetje, ik kan echt niet zonder de box. Onze kleine boef zit echt overal aan en even stofzuigen is een uitdaging want hij zit lekker aan het snoer te knabbelen 🤦‍♀️