34 Reacties

4 jaar geleden

Lieve NB1993, Gewoon lekker door shoppen! Het lastige is dat we totaal geen controle hebben over onze zwangerschap en we niet even kunnen kijken in onze buikjes hoe het gesteld is met die kleintjes. Maar dat is iets wat we wel los moeten laten. Want we hebben hier 37 tot 42 weken lang geen controle over. Het enige wat we kunnen doen is een positieve mindset hebben en houden. Vertrouwen hebben dat het goed komt.

4 jaar geleden

Het risico zakt met elke dag langer zwanger, maar 0 wordt het nooit. Jezelf daar gek mee maken heeft echt geen zin. Je kan nog heel lang wachten op absolute zekerheid... namelijk tot je bevalling achter de rug is! Ik shop sowieso nog niks. Ik ben daar wat bijgelovig in. Gek, want ik ben heel nuchter, eigenlijk. Bij mijn jongens ook niet gedaan.

4 jaar geleden

Probeer je daar niet druk in te maken. Als je al een goede echo met een mooi kloppend hartje hebt gehad is die kans sowieso kleiner. Angst en stress zijn niet goed voor de kleine dus gewoon lekker shoppen! Ik vond die eerste weken ook super spannend, zeker omdat ik hiervoor een miskraam heb gehad met 7 weken. Ik heb tussen de echo’s in het ziekenhuis enkele pretecho’s laten maken. Gewoon om mezelf gerust te stellen.

4 jaar geleden

Zeker ben je eingenlijk nooit,tot dat je het kindje in je armen hebt.. ik ken iemand die 2 dagen voor haar bevalling nog een goede echo had,en de dag voor dat ze moest bevallen voelde ze ineens geen beweging meer. Spoed binnen,kindje was gestorven.. reden onbekend! Dan ken ik nog iemand waarbij alles heel goed was,ze bevalde en het kindje weende niet. En is de dag nadien gestorven, haar longetjes waren niet volgroeid om zelfstandig te kunnen ademhalen. Heel erg,maar echt gerust kan je volgens mij nooit zijn..

4 jaar geleden

Reactie op Bubble32

Zeker ben je eingenlijk nooit,tot dat je het kindje in je armen hebt.. ik k ...
Je bedoelt het waarschijnlijk goed en zulk soort verhalen zijn de realiteit dat weet ik. Ze maakt zich al zorgen en dit maakt het nu niet bepaald minder...soms is het handig om wellicht eerst even ons empathische vermogen te raadplegen en dan iets op te schrijven en te versturen.

4 jaar geleden

Dit zijn geen reeële cijfers, volgens mij liggen die tussen de 1-2 %. Vraag het eens na bij je vk. Verder gun ik je dat je lekker mag gaan genieten en alvast met plezier gaat shoppen!

4 jaar geleden

Reactie op Sylvia1983

Je bedoelt het waarschijnlijk goed en zulk soort verhalen zijn de realiteit ...
Tja het is wel de realiteit! Je hebt niets in het leven in de hand. En tuurlijk willen we iedereen op een roze wolk hebben, maar nogmaals het is gewoon de realiteit en daar moet je, je ook van bewust zijn. Zelfs als je kindje is geboren kan er iets gebeuren. Dingen gebeuren elke dag op elke leeftijd op elk moment, dus geniet van elk moment en bekijk het per dag.

4 jaar geleden

Tja het is wel de realiteit! Je hebt niets in het leven in de hand. En tuur ...
Dat snap ik heel goed! Je kunt morgen ook dood neer vallen. Waar het mij om gaat is dat je, aan je beste vriendin die zwanger is toch ook niet verhalen gaat vertellen over doodgeboren kinderen. Ik vind dat not done, maar hey we zijn verschillende mensen met een andere visie.

4 jaar geleden

https://datayze.com/miscarriage-chart.php Ik vond dit in het begin van mijn zwangerschap een fijne site. Je hebt een hartje zien kloppen? De uk is goed gegroeid en op schema? Dan heb je alle recht om te genieten van je zwangerschap. De zorgen zullen wellicht nooit helemaal over gaan, ik ben bijna 29 weken en heb amper een roze wolk gezien. Echt, de kans dat het nu mis gaat is zó veel kleiner. 🌺

4 jaar geleden

Reactie op Sylvia1983

Dat snap ik heel goed! Je kunt morgen ook dood neer vallen. Waar het mij om ...
Daar heb je zeker gelijk in!

VRIEND

4 jaar geleden

Hi, hier iemand met een 30% kans op geslaagde zwangerschap. Ik kan me er erg druk om maken, maar dat heeft totaal geen zin.. Niet genieten omdat het misschien fout kan gaan, maakt het uiteindelijk niet minder erg. Plus, het is een grote "misschien" hè, de kans dat het goed gaat, is inmiddels veel groter voor je dan dat het slecht gaat! En voor mij inmiddels ook. Dus, ik probeer te genieten 🥰 Er gebeurt iets magisch in je buik, ook al is het de normaalste zaak van de wereld 🤗 De gynaecoloog zei tegen mij: het blijft altijd spannend. 12 weken echo was hartstikke goed, dus ook jij moet nu gaan genieten. Ja, straks is je afspraak bij de verloskundige weer spannend. En dan de 20 weken echo. En dan de volgende afspraak. En dan de bevalling. En dan... dan beginnen je zorgen pas. En dan zijn ze 18, nou dan is het nog niet voorbij (ja, wat een grapjas). Maar het hielp ons wel relativeren 😅

4 jaar geleden

Reactie op Bubble32

Zeker ben je eingenlijk nooit,tot dat je het kindje in je armen hebt.. ik k ...
Wat fijn! Hier zit ze echt op te wachten. Iedereen kent wel iemand die iets vreselijks heeft meegemaakt, je gaat toch niet alle voorbeelden noemen?

4 jaar geleden

Het was echt wel goedbedoeld. Maar denken dat er je na 12 weken of 16 weken niets meer kan gebeuren is wel een beetje mis.. het is wel de realiteit. Ik zeg niet dat het bij haar zal gebeuren,maar u vastklampen aan de zekerheid van de weken mag je ook niet doen.. ik heb zelf een kindje verloren. En ik was er bewust van dat dit kon gebeuren,mijn partner niet,die zei heel de tijd dat het allemaal wel goed was en geloofde er ook heel erg in. Achteraf heeft hij wel de grootste klop gehad.. het spijt me als het cru overkwam,maar zo bedoelde ik het helemaal niet. Ik wou maar duidelijk maken dat je moet genieten,want het kan altijd erger. De kans dat het na de 12 weken goed loopt is vele malen groter dan dat het slecht loopt.. ik wou hier niemand boos om maken. Het spijt me 😔

4 jaar geleden

Ik zou even je vk bellen, die kan je hopelijk even geruststellen. Als je goede 10-weken echo hebt gehad en hartje hebt zien/horen kloppen is de kans op een miskraam echt een stuk kleiner. Die kans is, hoe vervelend ook, overigens nooit 0%. Je vk kent jouw situatie en is in mijn ogen de ‘expert’. Op internet weet je nooit zeker waar de info vandaan komt en welke aannames er aan ten grondslag liggen.

4 jaar geleden

Reactie op Bubble32

Het was echt wel goedbedoeld. Maar denken dat er je na 12 weken of 16 weken ...
Soms is het lastig om je verhaal op een bepaalde manier te uiten online. Ik snap jouw kant van het verhaal nu heel goed. Ik ben niet boos....Beetje fanatiek soms ;) Ik wens iedereen het beste toe en hoop dat we allen een mooie en fijne zwangerschap en bevalling mogen meemaken. Waarbij het allemaal goed gaat.

4 jaar geleden

Reactie op Bubble32

Het was echt wel goedbedoeld. Maar denken dat er je na 12 weken of 16 weken ...
Boos ben ik ook niet, wel heel gestrest na wat je hebt verteld. Ik ben me er ook bewust van dat het altijd nog mis kan gaan, maar nu moet ik na al die verhalen die jij net hebt verteld nog gaan genieten? Hoe dan?

4 jaar geleden

Boos ben ik ook niet, wel heel gestrest na wat je hebt verteld. Ik ben me e ...
Het leven is nou eenmaal niet zonder risico. Lekker loslaten en ontspannen. 😊 Niet teveel uit doen op doemverhalen en pessimisten... iedereen heeft zijn verhaal, jij hebt de jouwe.. 😘

4 jaar geleden

Boos ben ik ook niet, wel heel gestrest na wat je hebt verteld. Ik ben me e ...
Joh, wat zonde van je energie. Ben je nooit eerder zo'n verhaal tegen gekomen? Ik werk met zwangeren en hoor/zie regelmatig de meeste heftige dingen. Geniet ik daardoor minder van mijn zwangerschap? Nee. Ik heb vertrouwen dat IK er alles aan doen om het goed te laten gaan, de rest heb je niet in de hand. Ik snap heus wel dat het allemaal rete spannend is. Maar kom op. Beetje in je krachten proberen te blijven :)

4 jaar geleden

Reactie op Bubble32

Zeker ben je eingenlijk nooit,tot dat je het kindje in je armen hebt.. ik k ...
Bedankt voor je bericht. In jouw ogen heel goed bedoel en ook omdat het zo realistisch als wat is. In andere ze ogen vallen het fout en komt daar ook minder fijne reactie. Je bedoeling ermee is helemaal goed en vind het fijn om te kunnen zien dat mensen zich ook in de realiteit kan opstellen en genieten van zwangerschap. Zoals al gezegd met een kindje blinf je zorgen houden al is het nog niet geboren. Ik waardeer beide jou verhalen! Geniet van je zwangerschap allemaal. Ga van het positieve uut maar hou wel altijd in gedachte dat er nog wat kan gebeuren.

4 jaar geleden

Met 11 weken had ik mijn 3e goede echo. Ik vroeg de verloskundige hoe het nu precies zat. Is het bij 12 weken pas dat de kans op een mk minder wordt? Zij zei mij toen dat je met 3 goede echo’s eigenlijk als over die 12 weken risicogrens heen bent. Zij gaf ook aan dat de kans op een mk nog zo’n 3% toen was. Dus ik vind 5-8% die jij noemt erg hoog! Vraag het je vk zou ik zeggen.. dan weet je het zeker 😉