13 Reacties

3 jaar geleden

Ik heb direct curetage laten doen, had geen zin in de krampen en het bloedverlies, ik wilde zo snel mogelijk door kunnen. Moest wel 6 dagen wachten tot de ingreep, dit was achteraf mentaal wel goed. Geen pijn, geen bloedverlies, direct terug goede cyclus.

3 jaar geleden

Hier helaas slechte ervaring met afwachten.. kwam na 6 weken nog steeds niet op gang (dus ook geen bloedingen) zelfs niet met medicatie. Uiteindelijk na 6 weken curettage gehad waarbij ik 2 liter bloed ben verloren en ze 2 uur bezig zijn geweest. Het schijnt ook allemaal op het nippertje te zijn geweest, gelukkig had ik voor algehele narcose gekozen en heb er niks van meegekregen. Een hele nare ervaring. Achteraf was ik meteen voor de curettage gegaan. Mijn lichaam was er niet klaar voor om het vruchtje los te laten, zelfs na de curettage bleef HCG vrij hoog. Moest echt gaan ontzwangeren en had bloedarmoede door het bloedverlies tijdens de curettage. Het is beter als het vanzelf op gang komt maar wees voorbereid dat het lang kan duren. Mijn ervaring hoor je gelukkig niet zo vaak. Ik hoop voor jou dat het allemaal sneller en makkelijker verloopt. Heel veel sterkte de komende periode!

3 jaar geleden

Hoi, Allereerst sterkte met het verlies. Ik heb inmiddels 2 zwangerschappen achter de rug en helaas 2x gestopt binnen de 12 weken. Ik wilde niet wachten en heb 2x medicatie gebruikt. De eerste keer kwam dit na 2uur op gang en was het verdwenen. De tweede keer (vorige week) gebeurde er niets na 2x medicatie. Uiteindelijk 5 dagen later kwam het los met wat hulp van de gynaecoloog. Vandaag een echo gehad en dat zag er goed uit. Achteraf blij met de medicatie al is het niet fijn... Volg je gevoel en kracht toegewenst

3 jaar geleden

Ik vond het wachten met medicijnen loodzwaar. 2 weken. Heb toen zelf ervoor gekozen om voor een curettage te en toen heb ik NOG 2 weken moeten wachten. (Omdat er geen plek was) Het constant in de stress zitten wanneer het begint, dat vond ik echt de hell. Dus ik persoonlijk zou direct voor een curretage gaan!

3 jaar geleden

Ik adviseer meteen voor curretage te gaan. Ik had gekozen voor medicatie. Vreselijke krampen gehad en uiteindelijk was het nog niet schoon van binnen waardoor toch uiteindelijk die curretage gedaan moest worden. Het moment dat ik ontwaakte van de narcose het allereerst wat in mn hoofd kwam was het is nu klaar we kunnen verder, en mocht het ooit weer gebeuren kies ik direct voor curretage. Want het deed zo lang. Wetende dat het vruchtje in je buik zit en eruit moet. Ik wens je veel sterkte toe

3 jaar geleden

Mijn voorkeur ging uit naar curettage Ik vond het wachten emotioneel heel zwaar en met medicijnen was de kans ook dat als nog niet helemaal weg zou kunnen gaan. Het is me allemaal heel erg meegevallen. Werd vriendelijk geholpen, narcose viel ook heel erg mee en ik heb na de curretage na één dag nergens meer last van gehad

3 jaar geleden

Ik heb medicatie gedaan. Mijn kindje (vruchtje) was al, bleek op de echo, 5 weken niet meer in leven. Vond het wachten op de afspraak bij de gynaecoloog een ramp (al was het 6 dagen). Medicatie zorgde ervoor dat ik uiteindelijk een volledige weeenstorm heb gekregen, wel een volledige miskraam, maar de verloskundige en gynaecoloog zeiden dat ik had moeten bellen met zulke heftige weeen, dat ze me hadden opgenomen, want ik regeerde heel heftig, maar je hoort ook van mensen dat ze wat krampjes krijgen en het dan al klaar is.

3 jaar geleden

Reactie op ajla3

Hier helaas slechte ervaring met afwachten.. kwam na 6 weken nog steeds nie ...
Wat een heftig verhaal! Ik hoop inderdaad dat het bij mij soepeler verloopt. Bedank voor je reactie!

3 jaar geleden

Reactie op Nynkex

Wat een heftig verhaal! Ik hoop inderdaad dat het bij mij soepeler verloopt ...
Hoe is het nu met je?

3 jaar geleden

Reactie op ajla3

Hoe is het nu met je?
Oh ik zie je reactie nu pas! Afgelopen weekend hebben we de miskraam toch met medicijnen opgewekt. Heftige ervaring was het! Morgen op controle of alles er uit is. Dus nog even spannend... Heb er wel nog moeite mee hoor. Ben soms enorm emotioneel.

3 jaar geleden

Lees even mee sta waarschijnlijk voor dezelfde keuze...

3 jaar geleden

Reactie op Oort

Lees even mee sta waarschijnlijk voor dezelfde keuze...
Lastig hoor. Sterkte! Bij mij heeft medicatie goed geholpen en op de controle was ook te zien dat alles er mooi uit was. Voordeel is dat ze niet in je baarmoeder hoeven te rommelen dus minder kans op complicaties.

3 jaar geleden

Medicatie. Sowieso. Veel minder risico voor daarna...... ik heb cytotec gebruikt. Was snel gegaan!