18 Reacties

2 jaar geleden

Ik heb in 2019 een missed abortion gehad. De gynaecoloog raadde aan om pillen te gebruiken. Ze vergat even te vertellen dat 25% van de vrouwen na pillen alsnog een curettage ondergaat vanwege achterblijvend weefsel. Bij mij bleef dus ook weefsel achter en ik heb 4 weken na de pillen alsnog een curettage gehad. Natuurlijk is er ook kans op complicaties bij de curettage maar dat was maar 3% ofzo. Ik zou iig zelf nooit weer voor de pillen kiezen.

2 jaar geleden

Allereerst wat verdrietig voor jullie. Heel veel sterkte! Ik heb na een missed abortion de eerste keer afgewacht, maar moeder natuur hield de poorten stijf dicht. Toen heb ik pillen gebruikt, dat werd zo'n hel met pijn, overgeven en bijna flauw vallen van de pijn en een nachtelijk ritje naar de spoed. Waar met menselijke hulp uiteindelijk de miskraam op gang kwam. En bij de nacontrole bleek inderdaad niet alles weg te zijn. Dus toen moest ik alsnog een curettage.😢 Dat deed wel pijn maar ik was wel blij dat daarmee alles weg was en het traject na 6 weken eindelijk teneinde kwam zodat we het een plaatsje konden gaan geven. Volg vooral je gevoel erin en praat erover met elkaar.

2 jaar geleden

Ik ben afgelopen december voor de pillen gegaan, was best een heftig gebeuren😅 Helaas bleef ik wekenlang bloedverlies houden, ze hadden iets over het hoofd gezien bij de controle-echo (raad je aan om die door het ZH te laten doen en niet door de verloskundige). Uiteindelijk bleek dat er na 8 welen nog restweefsel zat, stukje placenta wat ook nog doorbloeding had, dit is verwijderd door middel van een hysteroscopie (soort gerichte mini curretage, waardoor de kans op schade heel beperkt is). Ikzelf zou nooit voor een curretage kiezen, kans op complicaties is echt groter. Een vriendin van ons had hierdoor verklevingen en raakte daardoor maar niet opnieuw zwanger, uiteindelijk heeft ze eerst een operatie voor het verwijderen van die verklevingen gehad voor ze weer zwanger raakte.

2 jaar geleden

Ik heb in december ook een missed abortion gehad. Ik had toen gekozen voor pillen. De dag zelf verliep alles vlot en dacht ik dat alles weg was. Echter de dag erna bleek er nog veel bloed aanwezig te zijn.. Waardoor ze nogmaals pillen hebben opgestoken echtee veranderende dit niets. Volgende dag een curetage laten doen. Ik heb 3 dagen afgezien mentaal zwaar onderschat. Ik zou moest dit nog eens gebeuren zelf voor een curettage als eerste optie kiezen.

2 jaar geleden

Heel veel sterkte trouwens! 🍀

2 jaar geleden

Reactie op Sarissa 1992

Ik heb in december ook een missed abortion gehad. Ik had toen gekozen voor ...
Ik heb hier trouwens geen complicaties aan over gehouden.

2 jaar geleden

Allereerst wat vreselijk voor jullie. Ik wens je heel veel sterkte! Ik heb ook een missed abortion gehad. Gezien mijn lichaam het zelf niet ging oplossen heb ik voor de pillen gekozen. Ik vond het echt een hell, met veel krampen en bloedverlies. Gelukkig ben ik hierdoor wel alles verloren. Doe waar jij jezelf goed bij voelt, en praat erover! 💕

2 jaar geleden

Ik heb zelf in juni vorige jaar miskraam gehad. Ook de drie opties te horen gekregen van mijn verloskundige. Ik wilde afwachten totdat mijn lichaam het zelf wilde opruimen helaas heeft dat 3 of 4 weken geduurt maar gebeurde niks. Toen heb ik voor de pillen gekozen, de eerste keer niet gelukt na 1 week voor poging 2 gegaan weer met de pillen heel veel bloedverlies uiteindelijk met spoed naar ziekenhuis en er bleek nog wat weefsel achter gebleven te zijn en moest dus met spoed gecuretteerd worden. Dus heb helaas alle 3 de opties gehad. En als ik nu achteraf zou kiezen zou ik toch voor de curretage gaan. Dan ben je heel snel van af en ik werd na curettage ook snel weer ongesteld ( na 4weken) en daarna gelijk weer zwanger geworden en nu bijna 39weken zwanger. Ik wens je veel succes en sterkte toe

2 jaar geleden

Allereerst heel veel sterkte!! Ik heb het zelf 2x meegemaakt en 2x met medicijnen opgewekt met verschillende ervaringen. De eerste keer had ik flinke krampen, met paracetamol wel te doen, in de avond bloedverlies. Ik denk een uur lang behoorlijk veel dat ik op de wc ben blijven zitten omdat ik anders direct mijn broek vol had zitten. Het was zwaar zeker maar heb de 2de keer toch voor hetzelfde gekozen. De 2de keer verliep echter geheel anders. Wel wat krampen maar minimaal, ook het bloedverlies minimaal. Ik dacht dat er niks gebeurd was dus bij de gynaecoloog een controle echo gehad en toen bleek toch alles weg te zijn. 2 heel verschillende ervaringen dus maar mocht ik het nogmaals meemaken dan zou ik hetzelfde kiezen (uiteraard hoop ik dat deze keer alles goed gaat). Heel veel sterkte gewenst!🍀

2 jaar geleden

Ik heb in 2015 een curettage laten uitvoeren na een miskraam. Vond dit een emotioneel gebeuren, nadien nog een aantal weken last gehad van spotting en de eerste dagen buikpijn verder geen complicaties gehad en nadien zeer vlot zwanger geworden. Maar uiteindelijk wel blij dat ik hier meteen voor gekozen heb, zeker als ik de verhalen over ervaringen met de pillen hier lees. Maar je moet denk ik vooral kiezen waar je je emotioneel het beste bij voelt. Veel sterkte allesinds ❤️ geen enkel kindje vergeet je, hoe klein ook.

2 jaar geleden

Ik heb het, na 2 weken afwachten, opgewekt met pillen. Heel goede ervaring mee. Wel paracetamol ingenomen (goede spiegel opgebouwd). Klein beetje krampen en veel bloed/stolselverlies. Maar na de eerste dosis eigenlijk al schoon. Controledosis kwam niets meer mee. Wel vervelend dat die pilletjes niet vanzelf oplossen dus je moet die er zelf nog uithalen als ze er niet vanzelf uitkomen. Moet er ook bijzeggen dat het lichaam al wel deels gestart was met afstoten zonder medicijnen. Had al een paar dagen ruimer bloedverlies gehad. Medicijnen gaven denk ik het zetje wat nodig was.

2 jaar geleden

Heel veel sterkte in deze tijd 🌹 Ik heb vorig jaar januari een curretage gehad. En zou niets anders kiezen dan dat. Heb heel veel horror verhalen gelezen over die pillen en heel veel vrouwen moeten alsnog een curretage na de pillen. Ik had het met een roesje en ging heel snel, alleen de pijn erna is best heftig. Was onderweg naar de apotheek om de pil te halen en heb daar alles ondergespuugd door de pijn. Maar goed, ben nu weer zwanger en alles is in orde dus 😊

2 jaar geleden

Ik heb in 2018 gekozen voor de pillen. Het was onwijs heftig, met weeën en alles. Bij mij was het daarna wel schoon en kwam het vruchtje met de zak in een keer eruit. Echter was het mentaal echt een hel, zowel voor mij als mn man. Die was gewoon gaan werken en ik zat thuis op handen en knieën weeën op te vangen. We hadden het beiden onderschat 🙈

2 jaar geleden

Ik heb bij mijn MA 2 kuren gehad en had daarna alsnog een curretage nodig om wat restjes weg te laten halen. Tegen mij werd in eerste instantie gezegd dat een curretage risicovol was (eventueel beschadigingen) en daarom werd een kuur geadviseerd. De eerste werkte niet afdoende dus kreeg ik een tweede. Helaas nog restjes achtergebleven dus een curretage was de volgende stap.

2 jaar geleden

Wat heftig dat je dit moet meemaken. Heel veel sterkte😘 Het afwachten was bij mij geen optie meer, omdat bleek dat het al ruim 4 weken niet goed was en mijn lichaam het niet afstootte. Ik had 5 dagen na die echo de afspraak bij de gynaecoloog voor pillen. In de avond ingebracht rond half 11. Tegen 1 uur flinke krampen. Rond 3 uur echt weeen en rond half 5 kwam alles los. De dag erna moest ik weer een dosis pillen inbrengen, met angst in m'n lijf dit gedaan, omdat ik zn intense pijn had gehad die dag ervoor, maar de tweede x bijna nergens meer last van gehad. Na 3 weken controle echo gehad en alles bleek schoon

2 jaar geleden

Ik had geen MA maar moest om medische redenen de foetus laten verwijderen. Heb toen gekozen voor een curretage. Ik wilde er niet langer mee doorlopen, omdat ik het al zwaar genoeg vond dat ik nog zwanger was..., maar er niet echt een kindje zou komen. De curretage verliep goed. Geen narcose, alleen plaatselijk verdoofd. Heftig, maar wel in een keer er vanaf. Het grote nadeel van pillen vond ik dat het dan uren kon duren, als het niet goed ging en er weefsel achter bleef er alsnog een curretage moest worden gedaan en ik de foetus ook zou moeten zien.

2 jaar geleden

Heel veel sterkte in deze tijd 🌹 Ik heb vorig jaar januari een curretage g ...
Hier viel de pijn ook wel mee. Ik was binnen een week weer aan het werk. Wel toen een weekje minder uren gemaakt en eenmaal een collega moeten inschakelen om een les over te nemen omdat ik echt heel vermoeid was vooral. Hier inmiddels een zwangerschap succesvol doorgebracht. De curretage heeft daar geen fysieke gevolgen op gehad:)

2 jaar geleden

Ik heb in 2012 een curretage gehad met 12 weken een kindje met goede hartslag met 16 weken werd ik niet lekker bleek het hartje in de 12e week ongeveer gestopt te zijn mijn gyn heeft toen een curretage voorgesteld ik ben daar in mee gegaan , ik was onder narcose , werd wakker na de ingreep verloor veel bloed had erg veel pijn daarna moest toen nog een nachtje blijven . De volgende dag mocht ik naar huis heb nog best een paar dagen veel bloedverlies gehad en last van krampen ,was wel weer snel zwanger na 2 rondes .