92 Reacties

3 jaar geleden

Hoi Famke, Zelf heb ik 2x mee gedaan alleen heb ik 2x een miskraam gehad. 1 in Mei en 1 in September, nu ben ik weer zwanger morgen 5 weken en ik twijfel. Het is een super mooi initiatief en prima te doen. Ze zijn erg vriendelijk en begripvol in elke situatie.. ik zeg doen zo kan je een hoop vrouwen helpen. Zelf wacht ik nog eventjes.. succes

3 jaar geleden

Hoi Famke, Zelf heb ik 2x mee gedaan alleen heb ik 2x een miskraam gehad. ...
bedankt voor je reactie. En gefeliciteerd met je zwangerschap, ik duim voor je! ;)

3 jaar geleden

Ik heb vorig jaar meegedaan, vanaf 7 weken. Bij ons is zwanger worden heel makkelijk gegaan en ik vond het fijn en belangrijk dat ik een bijdrage kon leveren aan koppels/vrouwen niet vanzelfsprekend is. Je moet er even wat voor over hebben en dat is niet altijd makkelijk, maar je moet veel meer doorstaan als zwanger worden niet gemakkelijk gaat. Bij een volgende zwangerschap zal ik mij ook gelijk weer opgeven!

3 jaar geleden

Reactie op Mandarijn2020

Ik heb vorig jaar meegedaan, vanaf 7 weken. Bij ons is zwanger worden heel ...
*waar een zwangerschap niet vanzelfsprekend is.

3 jaar geleden

Hi, ik heb meegedaan zo lang als het kon. Zelf gelukkig geen moeite gehad met zwanger worden en ik gun iedereen met een kinderwens een succesvolle zwangerschap. Als ik daarin kan helpen door een paar weken mijn urine op te vangen, dan doe ik dat. Dat het af en toe onhandig en gedoe is weegt naar mijn mening niet af tegen het idee dat je andere vrouwen helpt ook een kind te kunnen krijgen. Ik kan mij geen argumenten bedenken waardoor ik niet mee zou doen, het is een kleine moeite voor een mega goed doel. Natuurlijk geen commentaar naar de vrouwen die om wat voor reden niet mee kunnen of mogen doen, ik spreek puur uit mijn eigen ervaring!

3 jaar geleden

Ik ga ook weer meedoen. Vorige zwangerschap meegedaan maar helaas kort, met 7 weken miskraam gehad. Ik krijg met 7 weken de eerste echo en als die goed is, ga ik meteen weer aanmelden

3 jaar geleden

Ik heb ook meegedaan maar vond het wel lastig om te doen ik vind het iets heel moois maar ik vond het zelf best vervelend om in een potje steeds te moeten plassen en je kreeg ook veel van die bidons 8 voor 1 week dat zou betekenen dat je der 1 per dag moet vol plassen en zoveel plaste ik niet ik heb het gedaan tot me 13de week daarna der mee gestopt

3 jaar geleden

Bij mijn eerste zwangerschap heb ik meegedaan. Vond het soms best lastig, omdat ik erg misselijk was en dit ook getriggerd werd als ik mijn opgevangen urine in die flessen moest doen. Aan de andere kant voelde ik mij heel dankbaar dat ik andere vrouwen kon helpen om zwanger te raken. Met mn 2e zwangerschap wilde ik misschien meedoen. Vanaf week 5 begon mijn misselijkheid en zo ernstig dat ik naar het ziekenhuis moest. Geen moeders voor moeders voor mij. Want de misselijkheid hield tot week 17. 😅 misschien bij een volgende zwangerschap

3 jaar geleden

Ik heb zeker meegedaan! Kleine moeite en een heel groot plezier voor heel veel vrouwen die door middel van de medicatie die ervan gemaakt worden zwanger kunnen raken als dat om de een of andere reden niet lukt. Ik heb zelf medicatie nodig gehad om zwanger te raken, dus was dit het minste wat ik kon doen vond ik zelf! Natuurlijk is het niet altijd fijn, zeker niet als je misselijk bent maar ik vond het echt wel te doen hoor! Alle beetjes zijn meegenomen, zelfs als je het maar 1 of 2 keer op een dag opvangt en de rest van de dag niet....ze hoeven niet tot het randje gevuld te worden als dat niet lukt. Zo lang het een klein beetje lukt zou ik het je absoluut aanraden om te proberen, als het echt niet fijn is kan je altijd stoppen.

3 jaar geleden

Ik heb ook meegedaan. Het is ook niet de hele zwangerschap dus dat scheelt. Maar wel net in die misselijk weken ja. 😅 Dus het was mij ook niet bij ieder plasje gelukt om het op te vangen en in die bussen te doen. Maar ze zijn al blij als je een beetje kan helpen. Dus ik zou het gewoon doen. Bij de eventuele volgende zwangerschap doe ik het toch ook weer.

3 jaar geleden

Ik heb ook meegedaan, kleine moeite. En de flessen hoeven niet vol, en wil je een keer niet, omdat je misselijk bent, of simpelweg geen zin hebt erin, is dat helemaal prima. Alle beetjes helpen!

3 jaar geleden

Ik doe ook al mee vanaf het begin, terwijl ik last heb van hg. Het is absoluut geen moeite. Elke keer dat je gaat plassen gewoon opvangen, thats it! Je doet er zoveel goeds mee en kan zoveel mensen helpen dat er letterlijk geen argument tegen bestaat. Het ophalen en brengen van de opvangbekers wordt discreet gedaan en je hoeft er niet eens thuis voor te zijn. Het argument dat je er 8 krijgt per week is ook onzin. Er staat nergens dat je die potten vol moet plassen! Je gebruikt elke dag een nieuwe pot of die nou vol zit of niet. Alle kleine beetjes helpen. Gun iedereen een fijne zwangerschap en een mooi kindje en dat is al reden genoeg om mee te doen!

3 jaar geleden

Reactie op Sab2020

Ik doe ook al mee vanaf het begin, terwijl ik last heb van hg. Het is absol ...
Aangezien “dat” argument van mij was wil ik er iets over zeggen ik heb het zo ervaren en inderdaad er staat nergens dat je het moet vol plassen maar ik voelde druk en als ik iets zo ervaar dan ervaar ik dat zo kan der ook niet veel aan veranderen en prima dat jij het onzin vind maar kan je ook op een normale manier zeggen .

3 jaar geleden

Reactie op muisje2021

Aangezien “dat” argument van mij was wil ik er iets over zeggen ik heb het ...
Die druk ervaarde ik ook dus je bent zeker niet de enige! Heb een paar keer maar een paar flessen inhoud in gehad omdat ik me niet goed voelde en voelde me hier heel 'slecht' over

3 jaar geleden

Reactie op muisje2021

Aangezien “dat” argument van mij was wil ik er iets over zeggen ik heb het ...
Iedereen mag vinden en voelen wat die voelt. Heb ook dagen gehad dat het niet lukte om plas op te vangen en dat ik druk ervaarde daarom, maar dit is dan mijn weer mijn mening. Dus ik mag die dan ook delen toch? Alle kleine beetjes helpen en zo een argument kan mensen ontmoedigen om mee te doen terwijl dat niet hoeft. Vandaar mijn reactie erop. ;)

3 jaar geleden

Ik heb meegedaan, maar na een paar weken gestopt. De chauffeur was zo indiscreet waardoor buren al eerder wisten dat ik zwanger was dan mijn eigen familie. Meerdere keren aan de bel getrokken, maar er werd niks aan gedaan. Ik kan er nog boos om worden als ik er aan terug denk. Voor mij nooit meer.

3 jaar geleden

Mee gedaan, maar tegen de tijd dat je het einde nadert moet ik zeggen dat het een beetje verslofte 😅 vond het in ieder geval prima te doen.. Ook periodes van minder urine inleveren gehad, maar ieder beetje helpt denk ik dan maar, als is het een halve pot.

3 jaar geleden

Waarom niet?

3 jaar geleden

Ben nu bezig! Vind het soms even lastig, omdat ik veel last heb van misselijkheid. Als ik op het moment van plassen echt heel misselijk ben, dan plas ik gewoon even lekker in de wc. Alle beetjes die je wel inzamelt zijn mooi mee genomen. Soms lever ik ze alle 8 vol in, soms maar 4, ook afhankelijk van hoeveel en wat voor diensten ik werk (ben verpleegkundige).

3 jaar geleden

Reactie op Sab2020

Ik doe ook al mee vanaf het begin, terwijl ik last heb van hg. Het is absol ...
Discreet mee om gaan? Nou hier niet! Sorry, maar een volgende keer doe ik door mijn ervaring niet meer mee. De bussen stonden aan de straat of bij de buren. Denk dat de chauffeur het te ver lopen vond naar onze deur.