29 Reacties

4 jaar geleden

Ik denk het niet, je kookt de alcohol er nooit helemaal uit helaas. Ik zou het dus in ieder geval niet doen.

4 jaar geleden

De alcohol word verdampt, niet mee inzitten. Ik he net 3 kilo stoofvlees is bier klaargemaakt 😊

4 jaar geleden

Alcohol verdampt gedeeltelijk plus met mosselen eet je ook lang niet al het vocht dus lekker genieten meid. Ik heb het afgelopen weekend nog gehad. Heerlijk!

4 jaar geleden

Reactie op DeesGP

Ik denk het niet, je kookt de alcohol er nooit helemaal uit helaas. Ik zou ...
Klopt. Alcohol verdamt en kook je er nooit helemaal uit. Ik zou het ook niet doen.

4 jaar geleden

Ik heb tijdens mijn studie behoorlijk wat colleges gehad over alcohol tijdens de zwangerschap en ook al betekent 1 glas wijn of 1 gerecht gemaakt in of met alcohol natuurlijk niet direct dat het kindje een aandoening krijgt.. het heeft wel echt veel effect afhankelijk van het termijn. Ik zou het zelf daarom niet doen 😊

4 jaar geleden

Advies is om het niet te doen, keuze is aan jou!

4 jaar geleden

Het is inderdaad het advies om het niet te doen, ookal zijn het minimale hoeveelheden. Ik heb heb zelf nooit gedaan omdat, als er wat mis zou zijn gegaan, ik nooit het ‘wat als’ gevoel had willen hebben. Genoeg andere lekkere gerechten.

4 jaar geleden

Reactie op Maaike C

De alcohol word verdampt, niet mee inzitten. Ik he net 3 kilo stoofvlees i ...
Helaas verdampt de alcohol juist niet. Het wordt dan ook sterk afgeraden om eten met alcohol te nemen. Super jammer natuurlijk. Ik heb de kaasfondue zo gemist ☺️

4 jaar geleden

Bedankt voor alle reacties. Helaas geen mosselen voor mij dan volgende week😩 Misschien hebben ze wel ergens gebakken mosselen🤞🏻

4 jaar geleden

Ik heb het hier over gehad met de verloskundige toen ik zwanger was. Als het maar af en toe is: geniet ervan! Zolang je het kookvocht niet opdrinkt, krijg je zelf al eigenlijk niks binnen, laat staan wat ook nog bij de baby komt!

4 jaar geleden

Mosselen zonder wijn zijn ook heerlijk! Gewoon vragen of ze ze willen koken in een klein laagje water, smaakt net zo goed (of zelfs beter, als je t mij vraagt;))

4 jaar geleden

Reactie op babybaby21

Mosselen zonder wijn zijn ook heerlijk! Gewoon vragen of ze ze willen koken ...
Dit! Of in bouillon

4 jaar geleden

Helaas verdampt de alcohol juist niet. Het wordt dan ook sterk afgeraden om ...
Oeps, binnen een maand beval ik en eet zo vaak stoofvlees 🙈

4 jaar geleden

Zou het dus echt niet doen.

4 jaar geleden

Je kan ook vragen naar mosselen zonder dat ze in wijn zijn gekookt. In bouillon is ook heel lekker!

4 jaar geleden

Goede visrestaurants in Zeeland hebben ze ook vaak gebakken. Succes met de mosseljacht!

4 jaar geleden

Reactie op Lin-AM

Bedankt voor alle reacties. Helaas geen mosselen voor mij dan volgende week ...
Je hoeft mosselen toch niet in wijn klaar te maken? Er zijn zat alternatieven en vast ook in Zeeland. In Spanje maken ze mosselen bijvoorbeeld weer klaar in een soort (soms pittige) tomatensoep. In Thailand maken ze de mosselen weer klaar in een curry. Anders inderdaad gewoon vragen of ze het niet met wijn bereiden.

4 jaar geleden

Reactie op Maaike C

Oeps, binnen een maand beval ik en eet zo vaak stoofvlees 🙈
😅 je doet dit niet bewust natuurlijk. Het komt vast goed

4 jaar geleden

Het is vast de allerbeste optie om het niet te doen. Maar stoofvlees heb ik gewoon gegeten tijdens m’n zwangerschap. Blijft na zo lang sudderen zoals je ziet in de tabel 5% over van wat je erin gedaan hebt. In een volle pan 1 biertje met 6% alcohol, blijft er dus 0,3% van over, en je eet hooguit 1/4 portie. Dus minder dan 0,1%. Je maakt mij niet wijs dat dat schadelijk is🙈

4 jaar geleden

Reactie op Mama.saspro

Het is vast de allerbeste optie om het niet te doen. Maar stoofvlees heb ik ...
Maar mosselen staan geen 2,5 uur te sudderen hahaha (gatver).