29 Reacties

4 jaar geleden
Reactie op DeesGP
Ik denk het niet, je kookt de alcohol er nooit helemaal uit helaas. Ik zou ...
Klopt. Alcohol verdamt en kook je er nooit helemaal uit.
Ik zou het ook niet doen.

4 jaar geleden
Ik heb tijdens mijn studie behoorlijk wat colleges gehad over alcohol tijdens de zwangerschap en ook al betekent 1 glas wijn of 1 gerecht gemaakt in of met alcohol natuurlijk niet direct dat het kindje een aandoening krijgt.. het heeft wel echt veel effect afhankelijk van het termijn. Ik zou het zelf daarom niet doen 😊

4 jaar geleden
Het is inderdaad het advies om het niet te doen, ookal zijn het minimale hoeveelheden.
Ik heb heb zelf nooit gedaan omdat, als er wat mis zou zijn gegaan, ik nooit het ‘wat als’ gevoel had willen hebben.
Genoeg andere lekkere gerechten.

4 jaar geleden
Reactie op Maaike C
De alcohol word verdampt, niet mee inzitten. Ik he net 3 kilo stoofvlees i ...
Helaas verdampt de alcohol juist niet. Het wordt dan ook sterk afgeraden om eten met alcohol te nemen. Super jammer natuurlijk. Ik heb de kaasfondue zo gemist ☺️

4 jaar geleden
Mosselen zonder wijn zijn ook heerlijk! Gewoon vragen of ze ze willen koken in een klein laagje water, smaakt net zo goed (of zelfs beter, als je t mij vraagt;))

4 jaar geleden
Reactie op babybaby21
Mosselen zonder wijn zijn ook heerlijk! Gewoon vragen of ze ze willen koken ...
Dit! Of in bouillon

4 jaar geleden
Reactie op Lin-AM
Bedankt voor alle reacties. Helaas geen mosselen voor mij dan volgende week ...
Je hoeft mosselen toch niet in wijn klaar te maken? Er zijn zat alternatieven en vast ook in Zeeland. In Spanje maken ze mosselen bijvoorbeeld weer klaar in een soort (soms pittige) tomatensoep. In Thailand maken ze de mosselen weer klaar in een curry. Anders inderdaad gewoon vragen of ze het niet met wijn bereiden.

4 jaar geleden
Reactie op Maaike C
Oeps, binnen een maand beval ik en eet zo vaak stoofvlees 🙈
😅 je doet dit niet bewust natuurlijk. Het komt vast goed

4 jaar geleden
Het is vast de allerbeste optie om het niet te doen. Maar stoofvlees heb ik gewoon gegeten tijdens m’n zwangerschap. Blijft na zo lang sudderen zoals je ziet in de tabel 5% over van wat je erin gedaan hebt. In een volle pan 1 biertje met 6% alcohol, blijft er dus 0,3% van over, en je eet hooguit 1/4 portie. Dus minder dan 0,1%. Je maakt mij niet wijs dat dat schadelijk is🙈


4 jaar geleden
Reactie op Mama.saspro
Het is vast de allerbeste optie om het niet te doen. Maar stoofvlees heb ik ...

Maar mosselen staan geen 2,5 uur te sudderen hahaha (gatver).