11 Reacties

5 jaar geleden

Kan volgens mij geen kwaad. Door de verhitting wordt de alcohol eruit gekookt en hou je dus alleen de smaak over van wijn

5 jaar geleden

Klopt inderdaad wat Tamara zegt! Als er wijn of alcohol in gerechten wordt gebruikt kookt dat normaal even door en dan verdwijnt de alcohol.

5 jaar geleden

Helaas verdwijnt niet alle alcohol als je het kookt is mij vertelt door een kok. Ik heb mosselen gegeten alleen dan niet gekookt in alcohol.

5 jaar geleden

Je kunt ze beter zonder wijn nemen. Niet alle alcohol gaat eruit bij zulke korte verhitting.

5 jaar geleden

Nog even ter info: we blijft ongeveer 40% alcohol over bij verhitting van 15 minuten. Na 2 uur stoven is 90% eruit.

5 jaar geleden

Toevallig v/d week nog nagezocht omdat mijn vriend uit automatisme wat rode wijn door de pastasaus had gegooid. Niet alle alcohol verdampt, voedingscentrum adviseert om het niet te eten als je zwanger bent. https://www.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/zwanger-en-baby/is-alcohol-in-eten-schadelijk-voor-kinderen-of-zwangeren.aspx

5 jaar geleden

Dank voor jullie reacties, ik ga subtiel vragen of ze het zonder wijn kunnen bereiden

5 jaar geleden

Gewoon lekker eten. Niet alle alcohol verdamp. Maar dat is echt minimaal...

5 jaar geleden

Als je de sap niet opdrinkt waar de mosselen in gekookt zijn krijg je nauwelijks alcohol binnen.. Ik heb dit gewoon een keer gegeten toen ik bij een vriendin was. Geloof zelf dat dat vleugje geen kwaad kan.

4 jaar geleden

Mosselen kook je maar heel even als het goed is dus dat bijna alle alcohol verdampt is niet waar. Aan de andere kant drink je de wijn niet maar eet je alleen de mosselen, dus er zal niet heel veel meer aanzitten. Maar ik zou het zelf echt niet doen!