23 Reacties

4 jaar geleden

Gewoon doen!

4 jaar geleden

Doen wat jij Graag wilt en een mooie naam vind ! Dus als je graag Lotte wil, gewoon doen

VRIEND

4 jaar geleden

Vraag het even aan je schoonzus? Denk niet dat ze het erg zou vinden maar Dan ben je in ieder geval gerust.

4 jaar geleden

Denk niet dat ze het erg zal vinden. Misschien zal ze wel denken dat het een vernoeming naar haar is? Dan moet je je wel bedenken of je dat erg vindt misschien.

4 jaar geleden

Of ik die naam wel of niet zou geven in die situatie hangt toch echt af van wat mijn schoonzus ervan zou vinden. Als zij het geen probleem vindt, dan zou ik het doen. Als zij het (om welke reden dan ook) niet fijn zou vinden, dan zou ik een andere naam zoeken. Vraag het haar gewoon?

4 jaar geleden

Als jij het een mooie naam vind, kan je dat gewoon doen. Je hebt toch geen toestemming nodig? Je kan er later bij vermelden dat t geen vernoeming is en dat het toch echt gewoon Lotte is 😇💪🏻💯

4 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties! Ik zou het wel willen vragen, denk niet dat ze er iets op tegen zou hebben. Maar heb schrik dat ze er toch iets op tegen heeft en dan kunnen we de naam zeker niet gebruiken ... Beetje rare uitleg, maar mijn hoofd doet raar af en toe. Ben gewoon zo blij dat we eindelijk eens zijn over een naam, dat ik schrik heb dat het niet door zou kunnen gaan :)

4 jaar geleden

Reactie op HanneD

Bedankt voor jullie reacties! Ik zou het wel willen vragen, denk niet dat z ...
Gewoon doen. Mochten jullie heel erg twijfelen dan zou ik het haar vragen. Maar ik vind persoonlijk Lotte en Charlotte toch heel andere namen. Lotte is een kei leuke naam 💕 Wij noemen ons meisje ( als we een meisje krijgen ) Ellis, en mijn schoonzus heet Elice. Zit er totaal niet mee dat het op een lijkt. Zijn toch twee totaal verschillende personen straks.

4 jaar geleden

Gewoon doen. Mochten jullie heel erg twijfelen dan zou ik het haar vragen. ...
En hebben jullie het eerst gevraagd? Of gewoon gedaan? :)

4 jaar geleden

Reactie op HanneD

En hebben jullie het eerst gevraagd? Of gewoon gedaan? :)
Nee zo heel veel contact hebben wij niet. Eens in de drie maanden zien wij elkaar. Kan goed met haar overweg. Maar ik beval in maart en als het dan een meisje is noemen we haar gewoon zo, zonder het eerst te vragen. Het zou me zeker niet tegenhouden om voor die naam te gaan. Je hebt eindelijk een naam gevonden die je samen mooi vind, en door iemand die je kent zou je het niet doen. Zou je spijt van krijgen.

4 jaar geleden

Ik ben een Lotte, dus zou zeggen: ga ervoor! Toffe naam!!! Nee serieus: ik vind Lotte en Charlotte (uitspraak is vaak ‘Charlot’) verschillend genoeg. Net zoals ik Flo voor een dochter ook nog een optie vond, ook al heet mijn schoonbroer Floris.

4 jaar geleden

Volg je eigen gevoel. Als jullie deze naam graag willen gewoon doen;) Gaat om wat je zelf wilt. Hele leuke naam Lotte :)

4 jaar geleden

Ik vind het een hele leuke naam! Zou gewoon die naam houden. Als je het echt niet meer weet zou je het misschien kunnen vragen of ze het erg vindt. Maar doe verder ook gewoon wat jij mooi vindt natuurlijk! Succes👍😊

4 jaar geleden

Ik denk dat Charlotte het juist bijzonder en mooi zal vinden. Gewoon doen dus als jullie lotte leuk vinden!

4 jaar geleden

Onze dochter van 10 maanden oud heet ook Lotte! Ik zou het doen haha. Ik ben waarschijnlijk niet echt iemand waar je iets aan hebt omdat ik ontzettend van die naam hou! Daarnaast kan je zus het toch ook een eer vinden dat jullie een deel van haar naam gebruiken?

4 jaar geleden

Hallo Ik zou persoonlijk nog even doorzoeken naar een anderen unieke naam net zoals je zelf al zij met bijnamen kan best wel vervelend zijn. Ik heet zelf Romy en mij nichtje heet Rowy mijn moeder en tanten hadden die tijd geen contact met elkaar het is bij ons ook best vervelend met bijnamen ze noemen mij nichtje Rowy meestal Row en mij noemen ze meestal Ro we kunnen er meestal wel om lachen maar het kan ook wel irritant zijn (maar doe lekker wat je zelf wilt als jullie denken dat jullie het niet vervelend vinden zou ik zeggen lekker doen) ❤️❤️

4 jaar geleden

Ik heb een nicht die Charlotte noemt en mijn zus noemt Lotte. Dus kan wel 😋

4 jaar geleden

Ja is toch wel heel anders! Gewoon doen

4 jaar geleden

Ik zou je eigen gevoel volgen. Als je denk dat het geen probleem is voor je schoonzus gewoon doen. Nu las ik volgens mij dat je nog niet zeker weet of het een meisje wordt? Denk er nog eens overna en wie weet loop je tegen een leukere naam aan!

4 jaar geleden

Wat ik dan denk ik, het is jouw kind en je bent vrij in het kiezen voor een naam. Als zij dat als een probleem gaat zien vind ik dat sowieso flauw, maar denk ook niet dat iemand daar moeilijk over zou doen. Als je een naam zou 'afpakken' die zij in gedachte had voor haar kind bijvoorbeeld zou ik wel twijfelen, gewoon 'ethisch' gezien ;p maar in dit geval zeg ik gewoon doen als jij dat wil hoor.